به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمانشاه، موسسه آموزش عالی گنجینه هنر و معماری کرمانشاه اولین و تنها موسسه غیر انتفاعی آموزش رشته معماری و هنر استان کرمانشاه است که در سال ۱۳۹۰ در کرمانشاه تاسیس شده و حدودا با بیش از ۴۰۰ دانشجو در استان کرمانشاه فعالیت می کند.
این موسسه ترم گذشته از محل قبلی خود به یک ملک قدیمی که پیش از این محل سرای سالمندان بوده است، منتقل شده که هر کلاس آن بین ۹ تا ۱۲ متر است که با توجه به ابعاد هر کلاس سرانه هر دانشجو کمتراز نیم متر است و دانشجویان از اندک امکانات هم محروم هستند.
مشکلات دانشجویان این موسسه جدای از معماری دور از شان یک دانشگاه، معماری و بی هنری موقیعت آموزشی، نبود حداقل امکانات آموزشی و هیات علمی و اساتید مورد نیاز رشته تحصیلیشان است.
این دانشجویان بعد از چند بار تجمع مقابل درب موسسه، به استانداری کرمانشاه پناه برده اند و مقابل درب استانداری تجمع کردند و برای بار سوم مقابل دانشگاه رازی، دانشگاه مادر استان تجمع کردند؛ ضمن اینکه طی یک نامه سرگشاده خطاب به وزیر علوم، مشکلاتشان را بیان کردند.
طی تماس های مکرر دانشجویان با خبرگزاری جهت اطلاع رسانی مشکلات، این گزارش را از نابسامانی ها را تهیه کردیم و در حاشیه تجمع برای چندمین بار به درخواست دانشجویان به گفتوگو با آنها پرداختیم.
یکی از دانشجویان معترض گفت: این موسسه با دریافت شهریه های میلیونی تا کنون هیچگونه اقدامی نسبت به رفع اعتراضات دسته جمعی دانشجویان و اساتید نداشته است.
وی افزود: نبود امکانات و مشکلات ساختمان، موقعیت مکانی موسسه که در محیط صنعتی انتقال داده شده است، تردد را برای دانشجویان بخصوص دانشجویان دختر، با مشکل مواجه کرده است.
دانشجوی دیگر ادامه داد: این موسسه هنر ومعماری قرار است در استان و کشور مهندسین و هنرمندانی را تربیت کند که در آینده کارشناس در رشته های تحصیلی خود باشند؛ با این حجم بی هنری ها و نا معماری های ساختمان آموزشی خود که تخلفاتی هم دارد چه روحیه هنر و معماری را در ذهن آنها به عنوان مکان آموزشی تداعی و به یادگار می گذارد و در آینده به چه سطحی از هنر و معماری دست پیدا می کنند!؟
به گفته منابع آگاه و دانشجویان تا کنون هیچ یک از نهادهای نظارتی از جمله وزارت علوم هیچ پاسخی به اعتراضات و نامه دانشجویان نداده است!
به گفته یک دانشجو؛ با این حجم اعتراضات و عکس های منتشر شده در رسانه ها از وضعیت اسفناک این موسسه، مسئولان در صدد تشکیل کمیته انضباطی برای دانشجویان معترض بخصوص افرادی که با رسانه ها گفتوگو داشته اند، هستند.
پس از انتقال مکرر اخبار توسط دانشجویان معترض بارها درخواست مصاحبه با رئیس موسسه را داشتند؛ اما جهت مصاحبه همکاری نکردند و رئیس موسسه هم هیچ گونه جوابی به تماس ها و پیام ها نداده اند.
یکی از دانشجویان معترض در محل تجمع مقابل دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: پس از اینکه از هرگونه درخواست دیدار جهت رفع مشکلات با رئیس موسسه عاجز شدیم با فشار رسانه ای کردن مشکلات بصورت عکس و غیره توانستیم بعد از چند ترم با رئیس موسسه جلسه ای داشته باشیم که وی همراه همسر و فرزند خود با ما جلسه گذاشتند! و ضمن تندی به دانشجویان به هیچ یک از اعتراضات ما رسیدگی نکردند.
این دانشجوی معترض افزود: در پاسخ به اعتراض دسته جمعی دانشجویان که بخش اعظم آن به تخلفات ایمنی و رفاهی و آموزشی ساختمان، نداشتن هیات علمی و کمبود اساتید و عدم وجود امکانات آموزشی مربوط می شد، تنها پاسخ تندی که برای ما داشته اند، این بود که هرکس اعتراض دارد یا انصراف دهد یا انتقالی بگیرید - موسسه ما از همه جا بهتر است!
ما از طرف دولت حمایت نمی شویم -کسی که برای درس خواندن آمده باشد، امکانات و ساختمان که صرفا جهت مطرح کردن خود است، برایش مهم نیست - تمام صحبت های وی تند و بی منطق بود و در پاسخ به اعتراضات مکرر، در وسط جلسه بدون جواب منطقی جلسه را ترک کرد!
وی اضافه کرد: حال که به مدت ۱۵ روز از جلسه ای که پس از چند ترم انتظار با مدیر دانشگاه داشتیم، اعتراض ما با جواب تند تهدید و تشکیل کمیته انضباطی برای دانشجویان معترض بخصوص نمایندگان ما که با رسانه ها ارتباط داشته اند، تبدیل شده است.
دانشجوی دیگری در حاشیه تجمع و اعتراض به وضیعت موسسه گنجینه هنر ومعماری گفت: پس از گذشت یک ماه اعتراض مقابل استانداری کرمانشاه هیچگونه بررسی به شکایت ما نشده است و دانشگاه رازی که تنها نماینده وزارت علوم در این استان است، جواب قانع کننده ای به شکایت ما که طی نامه و تجمع ها تنظیم شده بود، نداده است.
این دانشجو در ادامه گفت: طی چند روز اخیر که برای کارهای اداری به موسسه گنجینه مراجعه کردیم، مسئول مربوطه به ما گفت: پرونده های ما در قسمتی دیگر بایگانی شده است و با پیگیری هایی که انجام دادیم، محل پروندههای خود را روی میز معاون دانشگاه یافتیم و نکته جالب توجه اینجاست که نام دانشجویانی که پرونده آنها در بایگانی نبود، همان افرادی هستند که مداومت به اعتراض داشتند.
یک دانشجوی معترض گنجینه ادامه داد: خیلی از اساتید به ما گفتند تا اصلاح شرایط محیطی و آموزشی موسسه حل نشود، ما جهت ترم بعدی در کلاس ها حاضر نمیشویم.
دانشجوی معترض با اشاره به افرادی که قبلا فارغ التحصیل شده اند، گفت: هیچ یک از فارغ التحصیلان قبلی هنوز مدرکی دریافت نکرده اند و تعداد آنها بیش از ۳۰۰ نفر است.
عدم رعایت استانداردهای لازم در سرانه فضاهای کالبدی مورد نیاز (آموزشی، آزمایشگاهی، کارگاهی، اداری و غیره) اعم از کلاس، آزمایشگاه، کارگاه، سایت و رایانه، کتابخانه، سالن مطالعه، فضاهای دانشجویی فرهنگی، سالن تربیت بدنی، نمازخانه، اتاق های اداری، سلف سرویس. سرویس بهداشتی نامناسب خصوصا برای خانمها؛ تحت تاثیر قرار گرفتن سطح کیفی سرفصل دروس به علت عدم وجود امکانات مناسب از جمله تجهیزات پزشکی و کارگاهی، صوت و تصویری و لابراتورهای تخصصی مورد نیاز کد رشتههای اخذ شده؛ کمبود صندلی های آموزشی یا آزمایشگاهی و میزهای کارگاهی؛ نبود آب سرد کن؛ نبود خدمات دانشجویی فرهنگی مناسب؛ نبود وسایل گرمایش استاندارد و ایمن و استفاده از گاز شهری در محیط آموزشی؛ نبود صندلی آموزشی در کارگاه؛ فضای محدود در کلاس ها؛ عدم دسترسی به مدیریت موسسه گنجینه؛ساخت و ساز غیر مجاز غیر ایمن داخل حیاط برای گسترش کلاس؛ نبود هیات علمی و اساتید مجرب؛ نبود حراست جهت ایمنی ساختمان و دانشجویان؛ موقعیت مکانی موسسه در منطقه ای صنعتی می باشد که تردد برای خانم ها سخت است و نبود فضای کافی برای تشکیل کلاس به تعداد دانشجویان و محدود بودن مکان برای حفظ حرمت و فاصله شرعی بین خانم و آقایان در کلاس از جمله مواردی بود که دانشجویان به آن اعتراض داشتند.
حال با وجود این مشکلات علاوه بر وزارت علوم، اداره کل فنی و حرفه ای استان نیز مجوز آموزشگاه های آزاد را برای این مکانی که از وزارت علوم مجوز دارد، صادر کرده و این حجم تخلفات تا کنون مورد بررسی هیچ از مسئولان قرار نگرفه است.