به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، اکبری در جمع اعضای هیات علمی و اساتید و ائمه جماعات دانشگاه پیام نور کشور گفت: امید من به دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاهی در نهادینه کردن فرهنگ امید در زمان حال و آینده است.
وی افزود: مقام معظم رهبری در تمام سخنان خود به نگاه امیدوارانه نسبت به کشور تاکید دارد و ما به عنوان جامعه نخبگانی کشور حق نداریم با نگاه یاس و ناامیدی حرف بزنیم.
قائم مقام دانشگاه پیام نور به جمعیت بییش از چهار میلیون نفری جامعه دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از چهار میلیون دانشجو در کشور وجود دارد که اگر هر دانشجو به طور متوسط دارای چهار عضو خانواده باشد باید تلاش کرد تا خانواده ۱۹ میلیون نفری جامعه دانشگاهی کشور را تحت تاثیر برنامه های اقتصاد مقاومتی قرار دهیم.
اکبری خاطرنشان کرد: این خواسته مقام معظم رهبری و دیگر مسئولان است که با توجه به اقتصاد مقاومتی بتوانیم جامعه و دانشگاه را تحت تاثیر قرار دهیم.
تولید یک رکن مهم در بحث اقتصاد مقاومتی است
قائم مقام دانشگاه پیام نور گفت: از هنگامی که وضعیت قیمت نفت کاهش پیدا کرد و از طرفی تصمیمات اپک بر سفره اقتصادی مردم تاثیر گذاشت این نکته پررنگ تر شد که ما باید به سمت تولید حرکت کنیم.
وی ادامه داد: تربیت سرمایه های انسانی با کیفیت به ما کمک خواهد کرد تا جامعه را به سمت پیشرفت سوق دهیم و البته از آن سو تولید محصولات با کیفیت و قابل رقابت در سطح دنیا نیز نباید فراموش شود.
اکبری به بحث یارانه ها اشاره کرد و گفت: متاسفانه یارانه ها نیز به جای کمک کردن به کشور، مشکلاتی را ایجاد کرده است زیرا برخی افراد که هیچ نیازی به این یارانه ندارند این مبلغ را دریافت میکنند که باید در خصوص پرداخت یارانه به جز در مورد خانواده نیازمند، برنامه ریزی کرد.
قائم مقام دانشگاه پیام نور با بیان اینکه ای کاش هزینه به کار رفته در یارانه را صرف تولید می کردیم، گفت: تولید عرضه را افزایش خواهد داد و موجب کاهش خود به خودی قیمت میشود و از طرفی داشتن تولید موفق در صورت ایجاد اقتصاد مقاومتی امکان پذیر است.
وی تصریح کرد: کارخانجات ما باید به صورت صددرصدی و سه شیفتی فعالیت کنند؛ اما اکنون کارخانه های ما ۴۰ درصد فعال هستند.
اکبری سرانه کار مفید در ایران را تامل برانگیز دانست و افزود: متاسفانه سرانه کار مفید ایران با ژاپن، آلمان و حتی برخی کشورهای در حال توسعه قابل قیاس نیست که باید با بالا بردن اعتماد به نفس در میان مردم در مسیر رشد سرانه کار حرکت کنیم.
وی با ابراز خرسندی از سرانه تولید علم خاطرنشان کرد: سرانه تولید علم به 1.4 دهم درصد در جهان رسیده است که این خبر بسیار خوشی است زیرا ایران با یک درصد جمعیت جهان توانسته چهار دهم درصد بیش از جمعیت خود تولید علم داشته باشد.
قائم مقام دانشگاه پیام نور ادامه داد: تاکید و تمرکز بر صادرات محصولات فکری و فرهنگی کار بسیار مهمی است که متاسفانه چین از ما پیشی گرفته است.
اکبری، اقتصاد مقاومتی را اقتصاد مبتنی بر دانش دانست و با تاکید بر اینکه ما نیازمند ایجاد اقتصاد مقاومتی در همه عرصه ها هستیم، گفت: چرا محصولات غذایی در ایران صادقانه عرضه نمیشود و تولید کننده به دنبال کلاه گذاشتن بر سر خریدار است.
وی خاطرنشان کرد: باید اشاعه فرهنگ پرهیز از اصراف را نیز در زندگی به کار برد به شکلی که اکنون در ایران ۳۰ درصد محصولات کشاورزی در حال ضایع شدن است.