روح الله جمشیدی، معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج دانشجویی ایلام در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در ایلام، به اجتماع دانشجویان در مقابل وزارت نفت و اعتراض آن ها به روند اجرایی شدن قرادادهای جدید نفتی اشاره کرد و گفت: عدم رسیدگی به این موضوع و محکوم کردن آن وسط ریاست کنونی مجلس شورای اسلامی این تصور را که آقای لاریجانی با دولت یک لابی را تشکیل داده اند قوت می بخشد.
وی با تاکید بر این مطلب که پیش از این نیز انتقادات بسیاری به قراردادهای نفتی از سوی کارشناسان مطرح شده بود؛ اما با بی مهری واقع شد، ابراز کرد: این در حالی است که هیات دولت در ۲۸ دی ماه از منتقدین دعوت کرد انتقادهایشان را به قراردادهای مذکور مطرح کنند.
معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج دانشجویی ایلام تشریح کرد: قراردادهای IPC یا نوع چهارم در اسفندماه ۹۳ مورد رونمایی واقع شدند و از بی سابقه ترین قراردادها در طول تاریخ اکتشاف و بهره برداری نفت در ایران محسوب می شوند که تمام عملیات های اکتشاف، بهره برداری و ازدیاد برداشت را به شرکت های طرف قرارداد واگذار می کنند، شرکت های بهره بردار می توانند به صرف عقد قرارداد بر ارزش سهام شرکت های خود اضافه کنند یا آن را در بازار بورس کشورشان به جریان درآورند.
جمشیدی با بیان اینکه انعقاد IPC بین شرکت های خارجی و یک شرکت خصوصی ایرانی انجام می شود، اضافه کرد: در اساسنامه شرکت نفت تاکید شده است که نقش تصدی گری به شرکت نفت تعلق دارد. شرکت های طرف قرارداد می توانند هر دستمزدی را از وزارت نفت ایران مطالبه کنند این موضوع زمینه را برای فسادهای سنگین شرکت های نفتی و متحمل شدن ایران به ضررهای فراوان فراهم می کند.
وی ابراز کرد: در هیچ بندی از این قراردادها به موضوع تبادل فناوری اشاره نشده است.
معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج دانشجویی ایلام با هشدار نسبت به اینکه خطر IPC چندین برابر بیشتر از توتال و کرسنت است، گفت: این قراردادها علاوه بر مخدوش کردن آبروی نظام، صدها برابر ننگین تر از دارسی هستند، دود IPC به چشم مردم می رود همانگونه که جریمه ۱۴ میلیارد دلاری کرسنت از جیب ملت پرداخت شد.
جمشیدی حساسیت مردم و مجلس در این برهه به موضوع مطرح شده را ضروری و رسیدگی به آن از سوی دولتمردان را لازم اعلام کرد و افزود: چگونه است که مجلس برای بالا یا پایین کردن نرخ سیگار، بنزین، لوازم خانگی و غیره وقت صرف می کند اما نسبت به غارت ثروت ملت و مخدوش شدن منافع کشور ساکت است و حتی مطالبات دانشجویان را مورد نکوهش قرار می دهد؟
وی با تاکید بر اینکه عدم رسیدگی به قراردادهای جدید نفتی پس از بی توجهی به متن مذاکرات بین ایران و ۱+۵ و تصویب ۲۰ دقیقه ای آن فرمایشی و دکوری بودن این نهاد را ثابت می کند، ادامه داد: یکی از وظایف خطیر دولت و مجلس که بارها از سوی رهبر به کارگزاران گوشزد شده است موضوع دوری جویی از اشرافی گری و آلوده نشدن به فسادهای اقتصادی می باشد، مجلس و دولتی که به فساد آلوده شوند تبعات جبران ناپذیری برای نظام خلق می کنند.
معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج دانشجویی همدل بودن دولت با ملت را متذکر شد و گفت: گسترش رانت و فساد در جامعه اسلامی مردم را نسبت به اسلام و انقلاب منفور می کند؛ بنابراین رسیدگی قاطعانه مسئولان امر را خواستاریم.