به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام علی کشوری امروز در سالن شورای دانشگاه فردوسی مشهد در جمع دانشجویان بسیجی با اشاره به اینکه در کشور نباید تدابیری اتخاذ شود که منجر به شکست منافع ملی شود، گفت: در ایالات متحده آمریکا که قله توسعه محسوب میشود، ۵۰ میلیون نفر کپن تغذیه میگیرند که این مسئله بیانگر این امر است که الگوی توسعه در این کشورها نیز محقق نشده و در حال حاضر ۱۰۰میلیون نفر زیر خط فقر هستند.
وی با تاکید بر این نکته که دغدغه بازخوانی الگوی توسعه باید، حل مشکلات مردم باشد، در پاسخ به این پرسش که چرا پس از ۳۷ سال نمی توانیم وضعیت اقتصادی را بهبود بخشیم، افزود: چراکه مدلهای برنامه ریزیمان ناکارآمد هستند.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت ضمن یادآوری این موضوع که ۲۰ تا ۳۰ سال طول میکشد تا از چنبره مفاهیم مدرن خارج شویم، تصریح کرد: یکی از راهکارهایی که می توان در جهت رسیدن به توسعه از آن بهره برد، بازخوانی اسناد نظام برنامه ریزی کشور است.
حجت الاسلام کشوری ادامه داد: از یکی از مسئولان پرسیده شد به چه علت برنامه پنجم توسعه محقق نشده؟ که وی علت آن را پر حجم بودن این برنامه و این که این برنامه دارای ۱۱۴۱ حکم بود عنوان کرد. در پاسخ به وی باید بگوییم برنامه اول توسعه برنامهای پرحجم نبود.
وی ضمن تاکید بر اینکه در برنامه های توسعه از مدلی منسوخ استفاده کردیم، تصریح کرد: چنانچه اسناد برنامه ریزی کشور را بازخوانی کنیم، آنگاه به اهمیت الگوی پیشرفت پی خواهیم برد. راه نجات کشور و حل مشکلات مردم توجه به همین الگوی پیشرفت است.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت افزود: در پایان سال ۹۲ در قم سندی تحت عنوان اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت تدوین شد که دارای ۱۰۰ بسته بحثی است و هر کدام از این بستهها دارای چند سرفصل و یک جزء و یک بخش از اداره دینی جامعه هستند.
حجت الاسلام کشوری با یادآوری اینکه تدوین این سند ۱۵ سال طول کشید، گفت: انقلاب اسلامی ایران در آینده با چه مشکلاتی مواجه است؟، سوالی است که منجر به تدوین این سند شد.
وی آسیب اصلی انقلاب در آینده را نداشتن الگو جهت اداره کشور دانست و بیان داشت: در طول چهار سال گذشته ۱۲ بسته از این مباحث ۱۰۰ گانه را به نخبگان ارائه کردیم.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت با بیان این نکته که از منظر اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت، ما در مرحله پرورش الگوی پیشرفت هستیم، تصریح کرد: ما امروز در خصوص الگوی پیشرفت ابهام نداریم، البته این سخن به این معنا نیست که نیازمند پژوهش نباشیم، خیر. در دنیای امروز پژوهش تکامل ناپذیر است؛ اما بحث این است که در این رابطه دارای ابهام نیستیم.
حجت الاسلام کشوری ضمن تاکید بر اینکه ایران با استفاده از مبانی توسعه غربی به الگوی پیشرفت نخواهد رسید، گفت: درسال ۹۴ یک سوال مورد نظر ما بود و آن اینکه الگوی پیشرفت اسلامی چه برنامهای برای برنامه ششم توسعه دارد.
وی با اشاره به اینکه الگوی پیشرفت باید به این سوال پاسخ دهد که برنامه ریزی مطلوب برای انقلاب چگونه برنامه ای است، بیان داشت: متاسفانه هنوز هستند افرادی که پس از گذشت ۳۷ سال از انقلاب، اسلام را نادرست معنا میکنند و میگویند «امام خمینی (ره)دولت مدرن اسلامی روی کار آورد» که جمله این همان شراب اسلامی است.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت در ادامه معاونتهای طرح و برنامه وزارتخانهها، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، کمیسیونهای تخصصی و به ویژه کمیسیون تلفیق مجلس و سازمانهای وابسته به آنان را حوزه های برنامه ریزی دانست و خاطرنشان کرد: به طور کلی در حوزه برنامه ریزی در کشور ۲۰ هزار نفر موثر، حضور دارند.
حجت الاسلام کشوری در ادامه تصریح کرد: امام خمینی(ره) فرمودند ما میخواهیم نظم جدیدی ارائه کنیم که خوشبختانه این نظم جدید در طول این سالها خود را نشان داده است؛ اما نیازمند تکمیل شدن است.
وی نظم سازی را تغییر روالهای اجتماعی زندگی مردم خواند و گفت: امام در حوزه امنیت و دفاع نظم جدیدی به نام بسیج ارائه کردند. در دنیا مباحث امنیت و دفاع به بخش خصوصی سپرده می شود؛ اما امام(ره) امنیت و دفاع در ایران به محوریت تئوری بسیج باز تعریف شد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت روزی به نوری المالکی گفتند؛ چرا برای دفاع از کشور از نیروهای بسیج استفاده نمی کنی در جواب گفت: نیروهای ارتش برای ایجاد امنیت در کشور کافی است. شبی که داعش بیش از ۸۰ درصد عراق را گرفت و هشت ارتش عراق را تسلیم خود کرد، نوری مالکی گفت امروز به اهمیت بسیج پی بردم.
حجت الاسلام لشکری با بیان این نکته که امروز مردم صحنه امنیت کشور را بدست گرفتهاند، تصریح کرد: مراد از انقلاب اسلامی یعنی تفکری که قدرت نظام سازی اجتماعی آن هم نظام سازی اجتماعی میتنی بر اسلام را دارد.
وی یادآور شد: امام(ره) فرمودند ما نظم فعلی را قبول نداریم و آمدهایم تا اسلام را پیاده کنیم به همین دلیل در ۱۰ حوزه وارد کار شدند؛ اما در ادامه این نظام سازی ما باید نظام سازی اجتماعی را در همه جانبه دنبال کنیم.