به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، عباسی امروز در کارگاه «اعتیاد با تکیه بر محیطهای دانشگاهی» که به همت مرکز مشاوره و سلامت موسسه آموزش عالی بینالود و مرکز مشاوره منطقه ۹ کشور در این موسسه آموزش عالی برگزار شد، گفت: ارزانی بازار مواد مخدر، در دسترس بودن، بافت جمعیتی جوان، کم بودن تفریحات، ضعف در روابط خانوادگی، هم مرزی با افغانستان، باورهای غلط در عرف، افزایش عوارض جسمی، خانودگی، اقتصادی، ناکار آمدی قوانین اجرایی، کم بودن بودجههای تخصیصی، کم توجهی به مبحث بسیار مهم مهارتهای زندگی، کم بودن درمانگاههای کارآمد و غیره از جمله زمینههای پیدایش اعتیاد در کشور ما میباشد.
وی بر واکسینه کردن کودک در خانه تاکید و افزود: یکی از نکاتی که خانوادهها باید به آن توجه کنند این است که محیط آرام و امنی را در خانه به وجود آورند تا فرزندان احساس کنند به راحتی میتوانند مسائل و مشکلات خود را در فضای خانه مطرح کنند، چنانچه کودک این محیط امن را در خانه مشاهده نکند مطمئنا به بیرون از خانه کشیده خواهد شد.
این روانشناس با اشاره به این نکته که یکی از نکاتی که والدین باید در تربیت فرزندان به آن توجه کنند این است که آنان را تلاشگر بار آورند، خاطرنشان کرد: باید از مرحله دانش فراتر برویم و به مرحله بصیرت و بینش برسیم تا عاقبت اقدامی که انجام میدهیم را بدانیم، مانند معصومین که با توجه به اینکه به نتیجه گناه کردن بینش دارند به همین دلیل به سمت گناه کشیده نمیشوند.
عباسی تاکید کرد: یک خانواده خوب باید بداند که اکنون فرزندش کجاست؟، با چه کسی است؟ و چه میکند؟، در این خانواده است که فرزندان واکسینه میشوند.
وی ضمن بیان این مطلب که بهترین هدیهای که والدین میتوانند به فرزندان خود بدهند این است که عاشق یکدیگر باشند، تصریح کرد: در بسیاری از مواقع والدین ضعف دارند به همین دلیل نمیتوانند به کودکان خود مطلبی بیاموزند.
این مشاور خاطرنشان کرد: فرزندان بیشتر از این که از طریق گوش بیاموزند از طریق چشم میآموزند. والدین باید با مشخصههای دوران بلوغ و نوجوانی کودک خود آشنا شوند.
عباسی در ادامه به نحوه تربیت دانش آموزان توسط معلمین اشاره کرد و افزود: برخی معلمین ما نحوه برخورد با دانش آموزان خود را نمیدانند و ناخودآگاه عزت نفس آنان را نشانه رفته و آن را پایین میآورند و این یکی از دردهای جامعه ما است.
این روانشناس بیان داشت: با توجه به این که مدرسه یک محیط تربیتی است، بنابراین مشاورین با قدرتی باید در آن حضور داشته باشند نه این که برای یک مدرسهای که سیصد تا چهارصد دانش آموز دارد تنها یک مشاور در نظر میگیریم که آن یک نفر هم تجربه و دانش کامل را ندارد.