به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، جلسه پرسش و پاسخ زوجین دانشجو امروز در نوزدهمین دوره طرح ملی«همسفر تا بهشت» در مشهد برگزار شد.
در این جلسه زوج دانشجویی با طرح این سئوال که همسر من بسیار عصبانی میشود و در هنگام عصبانیت رفتار مناسبی ندارد، گفت: چه کنم تا همسرم اخلاقی بهتر داشته باشد و بتواند کنترل و تعادل خود را در زندگی رعایت کند؟.
معماریان در پاسخ به این سئوال گفت: اخلاق هر فرد به بافت زندگی و شرایطی که در آن رشد کرده است باز میگردد و در این خصوص باید گفت بهتر است زن با مردش که بسیار زود خشمگین می شود و رفتار تندی دارد، در هنگام آغاز جدل و بحث، درگیر نشود.
اقتدار مرد با محبت کردن دیده میشود نه فریاد زدن
وی اقتدار در مرد را یکی از مولفههای اصلی رفتار مردان دانست و متذکر شد: متاسفانه برخی مردان اقتدار خود در زندگی را با فریاد زدن و بداخلاقی نشان میدهند که این درست نیست، زیرا مقتدرترین افراد در زندگی خود با محبت ترین افراد بودهاند و توانستهاند با مهربانی و حاکمیت بر دل همسر و خانواده خود اقتدارشان را نشان دهند.
این مشاور خانواده خاطر نشان کرد: امام (ره) فرمودند در هنگام خشم از تصمیم، تنبیه و دستور جلوگیری کنید؛ اگر زوجینی هستند که در زندگی زودرنج بوده و زیاد به هم میریزند باید راههای کنترل خشم خود را پیدا کرده و اجازه ندهند این اخلاق نادرست در آنان توسعه پیدا کند.
این استاد دانشگاه اقتدار در مرد را با محبت عجین شده دانست و افزود: مرد مقتدر مردی است که در برابر توهین آمریکا در دهن او میزند؛ اما در برابر همسر و خانواده خود نرمترین انسانها است.
دختر و پسر پس از ازدواج خود را آماده زندگی متاهلی کنند
معماریانی تغییر مسئولیتها از دوران مجردی به متاهلی را یک مرحله مهم در زندگی دانست و افزود: دختر و پسر مجردی که وارد زندگی متاهلی میشوند باید این مهم را با خود تکرار کنند که اکنون در قالب نقش زن و مرد و مادر و پدر شرایط متفاوتی دارند و نمیتوانند مانند دوران تجرد بیتفاوت نسبت به پیرامون خود رفتار کنند.
وی تاکید کرد: محبت با خشم و ناراحتی سازگاری ندارد و به دلیل این که خشم و ناراحتی اثر بسیاری بر روحیه زن میگذارد، حتی محبت پس از آن نمیتواند خراشهای شکل گرفته در وجود زن را التیام دهد و به همین منظور باید از خشم و رنجش دوری و خود را به یکدیگر با محبت نزدیک تر کرد.
این کارشناس مسائل اخلاقی در پاسخ به سئوال دانشجویی که نشانههای دوست داشتن مرد را خواستار بود، گفت: متاسفانه مردان یک مشکل بزرگ دارند و آن اینکه توان ابراز محبت را آن گونه که باید ندارند.
زن از رفتار مرد خود قضاوت عجولانه نداشته باشد
وی ادامه داد: زن باید به این ناتوانی مرد واقف باشد و اگر در ظاهر ابراز محبت مرد خود را درک نکرد، قضاوت عجولانه نداشته باشد و تلاش کند تا مرد خود را در ابراز محبت و دوست داشتن به همسرش کمک کند.
این استاد دانشگاه دستور دادن مرد به زن را نوعی نشانه علاقه او به همسر خود دانست و گفت: مردی که نسبت به زندگی خود اعتنا نداشته باشد هرگز سراغ همسرش نمیرود و نسبت به او بی علاقگی خود را نشان میدهد؛ اما مردی که برای کارهای زن خود حتی بهانه تراشی میکند، نوعی علاقه خود را به نمایش میگذارد.
معماریانی ادعای شناخت زن در جهان را ادعایی گزاف دانست و خطاب به مردان گفت: زن موجود بسیار عجیبی است که میتواند در عین واحد هم بخندد و هم گریه کند؛ پس برای نفوذ در دل این موجود باید مهارتهایی را آموخت.
وی ادامه داد: زن انسانی ناشناخته است که از محبت شما ناراحت و حس شک پیدا میکند و از سکوت شما گلایه و حس خیانت دارد، از تعریف شما اشکال تراشی و حس تعجب دارد و از عصبانیت شما حس تنفر و بی تفاوتی پیدا میکند و در نهایت هر چه بکنید که او را راضی نگاه دارید او به شکلی نگرانیهای خاص خود را پیدا میکند.
این کارشناس خانواده با تاکید بر این موضوع که باید به زن توجه کرد زیرا تمام پیچیدگی او برای رسیدن به همین توجه است، تاکید کرد: مردان باید تلاش کنند تا چگونگی ابراز علاقه به زن را بیاموزند که در این راستا موفقیت از آن مردانی است که این هنر را آموخته باشند.
سه نشانه در همسر زنگ خطر ارتباط زن و شوهری است
در ادامه جوادی در پاسخ به این سئوال گفت: اگر سه نشانه را در مرد خود دیدید بدانید او نسبت به شما سرد شده است و از شما در حال فاصله گرفتن است.
وی ادامه داد: اول بی توجهی او به شما و شرایطی است که برای شما رخ میدهد؛ به شکلی که هنگام سئوال از همسرتان که برای حل فلان مشکل چه کنیم؟ خواهد گفت: به من ارتباطی ندارد.
مدیرمرکز فرهنگی اردوهای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: دستور ندادن و قبول نکردن خدمات شما، عامل دومی است که زنگ خطر را برای زندگی شما به صدا در میآورد و باید مراقبت کرد در صورتی که حتی خدمات شما را نیز همسرتان نمیپذیرد به این معنا است که او تا اندازهای از شما و خدماتتان دلسرد است.
جوادی حس بی تفاوتی نسبت به بدن همسر را عامل سوم در دور شدن زن و مرد از یکدیگر دانست و افزود: همسری که زوج خود را دوست دارد هر اندازه این دوست داشتن قوی تر باشد به بدن همسر خود نزدیک تر میشود، اگر همسر شما از نزدیک شدن به رابطه جنسی با شما فرار میکند، بدانید در دل او شما جای ابتدایی را ندارید.
مرد در مقابل زن خود به محارمش محبت نکند
در ادامه زوجی با طرح این سئوال که همسر من هنگام رفتن به منزل خانواده خود از من دور میشود و مدام در کنار خانواده خود میباشد، گفت: این رفتار به شکلی است که من حس میکنم برای مدتی همسرم من را کاملا فراموش کرده، آیا این رفتار درست است؟.
معماریانی در پاسخ به این سئوال گفت: مردان بدانند یکی از نکات در پیچیدگی زن همین حساسیت و حس حسادت او نسبت به توجه شما به غیر او است.
وی ادامه داد: مردان باید بیاموزند مادر، خواهر و همسرشان سه زن محرمی هستند که نسبت به هم حس حسادت دارند و نمیتوان نزد هیچ کدام تعریف دیگری را کرد، زیرا تحمل این رفتار را ندارند.
این کارشناس خانواده گفت: هرگز در میان محارم خود تعریف دیگری را نکنید و تلاش کنید اگر در جمع مادر، خواهر و همسر خود به طور مشترک قرار گرفتید در برابر سئوالاتی که پاسخش میتواند عواقب خطرناک برای شما داشته باشد، سکوت کنید و ترجیحا جواب ندهید.
معماریانی خاطرنشان کرد: مرد باید مراقب زن خود در دیدار با خانواده خود باشد، زیرا زن مانند مرد که در منزل خانواده خانم راحت تر رفتار میکند، این راحتی را ندارد و باید حمایت مرد خود را حس کند.
وی تاکید کرد: مرد زبان بدن را بیاموزد و اگر در منزل خانواده خود و حتی همسرش از خانم خود فاصله دارد با یک چشمک زدن و یا اشاره چشم و ابرو به همسرش برساند که در این لحظه من به فکر تو هستم و دوست داشتم تو در کنارم باشی.
مرد زبان بدن را بیاموزد/زن مانع محبت مرد به خانوادهاش نشود
همچنین جوادی در پاسخ به این سئوال بیان داشت: مردی که محبت کردن به مادر و پدر خود را آموخته باشد، قطعا قادر به محبت کردن به زن خود نیز خواهد بود؛ اما مردی که از طرف همسرش مدام به انجام ندادن محبت تشویق میشود کم کم محبت خود را از همسر خود نیز پنهان خواهد کرد.
مدیر مرکز فرهنگی اردوهای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری افزود: زن نباید از ابراز محبت مرد به خانوادهاش حس حسادت داشته باشد، بلکه باید خودش خواستار محبت کردن همسرش به خانواده او شود، زیرا این رفتار مرد را بیشتر به سمت زن خود هدایت میکند.
در ادامه زوجی با بیان این سئوال که همسرم حرفهای من را نمیفهمد، گفت: شوهر من اصلا متوجه حرفهای من نمیشود و این موضوع من را آزار میدهد. آیا همه مردان این گونه هستند و یا شوهر من مشکل دارد؟.
معماریانی بیگانه بودن مردان با کلام را پاسخ ابتدایی این سئوال عنوان و خاطر نشان کرد: برعکس خانمها که در حرف زدن شهرت دارند و به راحتی احساسات خود را بیان میکنند، مردان راحت نمیتوانند حرف بزنند و احساس خود را منتقل کنند و به همین دلیل راحت هم متوجه سخن شما نمیشوند.
از تکنولوژی که به زندگی شما آسیب میزند استفاده نکنید
وی عدم قضاوت زن از ناتوانی مرد در درک همسر خود را خواستار شد و گفت: مرد ساختاری دارد که به او اجازه نمیدهد بتواند حرفهای شما را همانگونه که شما میخوهید، درک کند و این دلیل بر مشکل دار بودن شوهرتان نیست، بلکه میتوانید خودتان با حرف زدن با او این مشکل را موشکافی کنید.
این کارشناس خانواده عجولانه رفتار کردن زن و مرد در حل مشکلات ابتدای زندگی را عاملی بر افزایش طلاقها در پنج سال ابتدایی زندگی دانست و افزود: زن و مرد باید عیوب هم را رفع و از دیگران پنهان کنند. زندگی شجاعانه به معنای حفظ یک زندگی با تمام عیوب یکدیگر است و نباید انتظار داشتن زن و مرد در زندگی کاملا همانگونه باشند که ما دوست داریم.
همچنین جوادی در تکمیل پاسخ معماریانی گفت: اگر زن در صحبت کردن از مرد خود اجازه بگیرد و زمینه صحبت را ایجاد کند، قطعا نتیجه خواهد گرفت؛ اما زنان در هنگام سخن گفتن مخصوصا اگر سخنانشان انتقادی باشد به شکلی از همان ابتدای سخن بر سر اصل حرف میروند؛ که مرد ترجیح میدهد از این مکالمه هیچ چیز را نفهمد.
زوجی دانشجو در خصوص مشغولیتهای شکل گرفته توسط شبکههای اجتماعی خواستار توضیح در این خصوص شدند؛ که معماریانی در بخش پایانی سخنان خود، گفت: باید از تکنولوژی جهت رشد زندگی خود استفاده کرد و هر آن چه از تکنولوژی که امنیت، آرامش و آسایش خانواده شما را با خطر روبه رو میسازد، باید از آن دوری کرد.
ماهواره شما را تعارض با نظام قرار میدهد
وی ادامه داد: تنها ساعتی در روز را به حضور در شبکههای اجتماعی اختصاص دهید و هرگز به گونهای رفتار نکنید که همسر شما حس کند حضور شما در این شبکهها که غیر محارم نیز در آن حضور دارند، بر حضورتان در کنار همسرتان ارجحیت داشته باشد.
در پایان خانم دانشجویی در شکایت از علاقه همسرش به ماهواره گفت: شوهر من قصد دارد تا در منزل ماهواره نصب کند، زیرا در میان اقوام شوهرم این رفتار معمول است؛ اما من مخالفم و این موضوع موجب تنش میان من و همسرم شده، نظر شما چیست؟
جوادی در پاسخ به این زوج دانشجو گفت: نصب ماهواره شما را در تعارض با نظام قرار خواهد داد و شما مجبور هستید برای حفظ این شرایط به کسانی که وجود این مسئله در منزل را نادرست میدانند، دروغ بگویید.
وی در پایان یادآور شد: ماهواره شرایط زندگی شما را بحرانی خواهد کرد و موجب میشود کانالهایی که نباید در دسترس شما به عنوان خانواده قرار داشته باشد را در اختیار داشته و این برای هنگام فرزنددار شدن شما نیز ایجاد مشکل خواهد کرد؛ البته خدا را در زندگی شما کمرنگ خواهد ساخت.