صداقت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در خصوص موانع کسب و کار در کشور گفت: بخشی از موانع از سمت دانشجویان و بخشی دیگر ناشی از محیط و شرایطی است که قرار است کسب و کار در آن شکل گیرد.
وی ادامه داد: افرادی که بخواهند برای نخستین بار وارد بازار شوند ابتدای امر باید بدانند چگونه و از چه راههایی باید کارآفرینی و در نهایت چگونه محصول نهایی را بازاریابی و پس از آن وارد بازار کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد به حمایتهای دانشگاه و دولت از کارآفرینان اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه حمایتهایی از جانب دفتر معاون فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه انجام میشود که تا حدودی کمک کننده است.
صداقت ضمن تاکید بر این نکته که یکی از برنامههایی که به دنبال آن هستیم آشنا کردن دانشجویان با فرآیند تبدیل ایده و چگونگی ورود به صنعت است، خاطرنشان کرد: البته علاوه بر دانشجویان و دانشگاه، صنعت نیز باید بداند چگونه میتواند با دانشگاه تعامل برقرار کند.
وی افزود: دانشگاه فردوسی برای تحقق این امر اقدام به برگزاری جشنواره سالانه کسب و کار و کارآفرینی کرده است، تا بتوانیم این ارتباط بین دانشگاه و صنعت را افزایش دهیم.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد دانشجویان فنی علاقمند به ورود به بازار و صنعت هستند، بیان داشت: از این تعداد علاقمند به حضور در صنعت تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد به صنعت راه مییابند؛ چراکه موانع را نمیشناسند.
صداقت در ادامه به عدم ارتباط قوی بین صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: البته این ارتباط در چند سال اخیر بهبود یافته است؛ چراکه هم صنعت و هم دانشگاه به این نتیجه رسیدهاند که باید در کنار هم فعالیت کنند تا به پیشرفت برسند.
وی تاکید کرد: دانشگاهها به این نتیجه رسیدهاند که نباید صرف یک موسسه آموزشی و پژوهشی باشند؛ بلکه باید تبدیل به یک دانشگاه کارآفرین و ارزش گذار نیز شوند و در پیوستن صنعت و دانشگاه مشارکت کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در پایان از ایجاد این ارتباط ابراز امیداوری کرد و یادآور شد: با توجه به این راهگشاییهایی که در امر اقتصاد در حال رخ دادن است میتوان به این ایجاد ارتباط و بهبود روابط بین صنعت و دانشگاه امید داشت.