گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو یادداشت دانشجویی* در برهه ای که رهبر معظم انقلاب اصرار بر جنگ اقتصادی و جریان نفوذ دارد، اگر جبهه انقلاب مانند عرصه هایی مثل انتخابات ۹۲ و ۹۴ تکلیف خود را نداند و در سرگیجه به سر ببرد، اسماعیل خود را به قربانگاه عافیت طلبی و مصلحت اندیشی های خیالی خواهد برد.
یکی از نقاط قوت تفکر شیعه که باعث شده قرن ها پویایی خود را حفظ کند، تدبر در خط دهی های روایی و قرآنی و استخراج احکام مورد نیاز جامعه و رفع ابهام و مشکلات جامعه است؛ بطوری که خواص این عرصه با توجه به مشکل و شبهه ای که پیش می آید، با کمک تفکر و قدرت استدلال خود دوای درد را پیدا کرده و به جامعه ارائه می کنند.
امروز بحرانی که جامعه ایرانی با آن مواجه بوده، این است که جامعه انقلابی و حزب اللهی ما قدرت تفکر و استدلال را از خود سلب کرده و به نوعی اخباری گری روی آورده و در پی ایجاد یک پویایی و تکمیل نظریه های انقلاب نیست و خود را به نوعی عافیت طلبیِ مقدس مآبانه زده است؛ بطوری که شاهدیم بعد از گذشت زمانی قریب بر ۱۵ سال نتوانسته کلمه ای یا حرفی بر منویات رهبری اضافه کند و در قبال چشم انداز ایشان، گفتمان یا راهکاری را ارائه دهد و فقط به دنبال مرز بندی های حاصل از توهم خود بود تا عده ای را عمار و عده ای را عمر سعد تشخیص دهد و این در حالی بود که ایشان مدت هاست سعی بر این دارند که افکار به اصطلاح خواص را به سمت حرکت های انقلابی حساب شده و پویایی در مسیر انقلاب دعوت کنند.
این نمی شود که ما پشت سخنان رهبر انقلاب مخفی شده و مسئولیت عدم کارایی خود را به گردن ایشان بیاندازیم و منتظر بنشینیم تا سخنی از جانب ایشان صادر شود و ما دوباره آن را تکرار کنیم یا مطالبه ای از جانب ایشان مطرح شود و ما مجدد آن را مطرح کنیم و خود حرکتی انجام نداده و رهبری عالی، مدیریت عملیاتی و خط کشی و کشف راهکارهای موثر را به گردن ایشان بیاندازیم و از خود تفکر و خلاقیتی نداشته باشیم و اوج هنرنمایی ما این باشد که سخنان ایشان را خوب تکرار میکنیم.
ما حصل این عافیت طلبی این شده است که رهبر معظم انقلاب مجدد شعار سال را به سمت اقتصاد مقاومتی هدایت کردند تا بهانه ای بشود برای حرکت های بنیادی و ریشه ای. لکن می توان پیش بینی کرد که باز این تز در حد منویات رهبری باقی خواهد ماند و هیچ راهکار عملی و ریشه ای برای آن ارائه داده نخواهد شد؛ چرا که ما به عافیت خو گرفته ایم.
در برابر گفتمانی که برای خود هدف دارد و قصد دارد خود را در نظم نوین جهانی و دهکده کدخدای گردن کلفتش هضم کند نمی شود، نشست و فقط مردم را به روحیه انقلابی و زندگی انقلابی دعوت کرد و رمقی برای حرکت های جهادی نداشت.
جبهه انقلاب با تمام خدمتگزاران راستین و صدیقش و همه دلسوزان خویش در این برهه در زمین حریف بازی خورد و چنان سرگرم بسط و تشریح و تفسیر فرمایشات رهبر انقلاب شد که کلاف ماجرا را گم کرد و مردم را نادیده گرفت.
رهبری که می فرماید: «اینجانب تمام سخنان خود را به مردم می گویم و همان تذکرات و روشن گری هایی که در محافل دیگر دارم در سخنرانی های خود با حضور مردم نیز دارم» در حال مطالبه راهکار و کار عملی از سوی قشر به اصطلاح پیرو رهبری هستند و هشدار می دهند که در شطرنج حزب و حزب بازی ملی این جبهه نباید از آرمان های اصیل انقلاب غافل شده و از آرمان گرایی به سازمان گرایی روی بیاورند، که این همان اتفاقی است که جریان نفوذ و استکبار باورِ داخلی به دنبال آن است.
شروع سال و شعار «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» بزنگاه مناسبی است که این جبهه پوست اندازی کند و به خط اصیل انقلابی خود باز گردد و موضع و موقعیت خود را در برابر جبهه نفاق و جریان نفوذ پیدا کند.
به چالش کشیدن درون گفتمانی و تزریق افکار نو و خلاقانه رمز موفقیت پویایی و حرکت رو به جلو یک تفکر است و اگر همیشه همه تصمیمات و شرایط را ایده آل فرض کنیم و خود را در شرایط برد نسبت به سایرین ببینیم در رقابت با حریفان میدان را واگذار خواهیم کرد.
سید حامد امیری- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.