به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشجویان بیدار، اردوی تشکیلاتی فردای انقلاب، مختص مسئولین و اعضای شورای مرکزی بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی، به کار خود پایان داد.
با حرکت از ناحیه بسیج دانشجویی استان به سوی آشخانه و مرکز تفریحی امام رضا(علیه السلام)، برنامه های این دوره تشکیلاتی بصورت جدی آغاز شد. پس از نماز مغرب عشا و توضیحات اولیه،اولین برنامه مناظرات دانشجویی بود که از قبل برای این دوره تدوین گشته بود. دانشجویان موافق برجام و مخالف برجام، در یک کرسی آزاد اندیشی بصورت دقیق به بیان نظرات خود پیرامون توافقات اخیر و فرجام آن یعنی برجام پرداختند.
شروع کرسی با موافقین برجام بود. اولین دانشجوی موافق برجام، سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: کشور ما در دولت سابق بی ثباتی های زیادی را سپری کرده بود. تورم یکی از بدترین وقایع تلخی بود که مردم کشور ما در این سال ها متحمل شدند؛ اما بعد از برجام همه افراد شاهد بودند که تورم کشور کنترل شد و ما از شر آن رهایی پیدا کردیم.
دانشجوی دوم نیز دلایل موافقت خود با برجام را اینگونه بیان داشت: برجام توانست پس از سیاست های دشمن تراش احمدی نژاد، آبرو و عزت را به پاسپورت ایرانی باز گرداند. پس از آن همه تحریم، برجام توانست این فشارها را کمتر کند. برجام به تعبیر رهبری یک نرمش قهرمانانه بود. بنظر من هیچ کشوری نمی تواند در اقتصاد بصورت مستقل روی پای خود بایستد؛ بنابراین برجام یکی از مهم ترین پدیده های چند سال اخیر کشور ما می باشد.
پس از بیان شدن نکات مقدماتی توسط موافقین برجام، این بار نوبت به مخالفین رسیده بود تا نظرات خود را پیرامون این توافق مطرح کنند. اولین مخالف اینگونه نظراتش را آغاز کرد: رهبری معظم انقلاب از همان ابتدا به صراحت می گفتند که من به این توافقات خوش بین نیستم. متاسفانه یک مقدار دیر به ما اثبات شد که رهبری معظم انقلاب چه مواردی را مطرح می کردند؛ اما بالاخره اثبات شد که غرب ابدا قابل اطمینان نیست؛ بنابراین به ما اثبات شده است که برجام هیچ منفعتی برای کشور ما ندارد.
دومین مخالف برجام نیز گفت: به تعبیر دوستان ما، برجام خیلی منفعت و سود داشت؛ اما برای چه کسی؟برای ما یا آمریکا؟
بنظر من برجام مثبت بود؛ اما برای آمریکایی ها. مردم کشور ما هشت سال صبر و استقامات کردند تا روی پای خودمان بایستیم. ما تا این حد صبر و استقامت به خرج دادیم تا دست مان رو به روی دیگران دراز نباشد. اما امروز چگونه است؟ آیا برجام توانست عزت را به کشور ما باز گرداند؟
برجام هیچ خاصیتی برای کشور نداشت، چه در عرصه اقتصادی،چه در عرصه فناوری هسته ای.
مجدد تریبون به موافقین رسید.سومین موافق برجام گفت:دوستان برجام را تماما منفی می بینند.برای من سوال است که چرا نفاط سود و منفعت برجام را نمی بینید؟چرا نمی بینید که برجام توانست حق هسته ای را برای ما به ارمغان آورد؟
وی ادامه داد: ما در زمان دولت احمدی نژاد، ترس از این داشتیم که بخوابیم! چون قیمت ها با یک خواب چند ساعته افزایش پیدا می کرد. ما در این ۱۲ سال به اندازه زیادی صبر و استقامت کردیم، اما بالاخره به این نتیجه رسیدیم که فایده ای نداشت! نمی توان انتظار داشت که چرخ سانتروفیوژ بچرخد؛ اما چرخ زندگی مردم تعطیل باشد. ما هیچ راهی جز برجام نداشتیم...
سومین مخالف برجام، سخنانش را اینگونه آغاز کرد؛ اصل مشکل ما توافق است! توافق با چه قیمتی؟ توافق با چه کشوری؟ با آمریکا که خودش معدن بمب های اتم است؟ با کشوری که هیروشیما و ناکازاکی را با خاک یکسان کرد؟
حضرت امام خمینی(ره)به صراحت می گویند که نباید به خدعه های دشمن اعتماد کرد. رهبری نیز مکررا اعلام کردند که ما به دشمن هیچ اعتمادی نداریم. این حرف ها شعار نیست؛ بلکه تجربه عملی جمهوری اسلامی می باشد. برخی از دوستان می گویند که هنوز برای ارزیابی برجام زود است، اما آیا تاریخ را فراموش کرده اید؟ بروکسل و سعد آباد و پاریس که در دولت اصلاحات رقم خورد، چه سودی برای کشور ما داشت؟ این ها حقایقی هستند که هیچ کس نمی تواند آن را رد یا نفی کند. اما واقعا عجیب است که می بینیم نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی با صراحت می گوید مسئول مستقیم شکست برجام، رهبری می باشد!
پس از رد و بدل شدن نظرات دانشجویان موافق و مخالف برجام، این بار نوبت به حضار رسید تا نظرات شان را پیرامون موضوع کرسی بیان کنند.
اولین دانشجو با اشاره به نقض عهد های آمریکا گفت: برجام روی کاغذ خیلی خوب بود. اما آیا آن موارد اجرا شد؟ امروز ما شاهدیم که تمام دستاوردهای هسته ای کشور بتن ریزی شده است اما برای تحریم ها هیچ اتفاقی نیفتاد.
وی ادامه داد: بعضی ها در کشور با یک دوگانه عقیم احمدی نژاد-روحانی، سعی دارند تا مسائل را حزبی یا سیاسی نشان دهند. اما موضوع برجام یک بحث سیاسی احزاب نیست، موضوع منافع ملی کشور است. بنابراین نباید دچار این اشتباه شویم که برجام را با سنگ محک احزاب ارزیابی کنیم.
دومین نفر از حضار نیز از موافقین برجام پرسید: ما در دولت احمدی نژاد به دشمن رو ندادیم و شاهد بودیم که چطور بی آبرو شده بودند. اما آیا این دولت هم با همین رویه عمل می کند؟چرا در قضیه منا وزیر بهداشت کشور با چنین خفتی نتوانست وارد مکه شود؟
سومین نفر از حضار نیز با اشاره به اهداف برجام بیان کرد: برای بررسی برجام، باید اول هدف خودمان از مذاکره را مشخص کنیم. ما رفتیم مذاکره کنیم تا مشکلات اقتصادی کشور کمتر شود. آیا الان چنین اتفاقی از سوی برجام رخ داده است؟با برجام بنا بود که زندگی مردم از یک وضعیت بد، به وضعیت ایده آل تبدیل شود،ا ما آیا برجام برای ما رفاه اقتصادی را رقم زد؟ دوستان می گویند که تورم با برجام کنترل شد، واقعا ربط تورم به برجام در چیست؟ این انصاف است که دولت با رکود به جنگ با تورم برود و بعد ما بگوییم برجام تورم را کنترل کرد؟!
چهارمین و آخرین نفر از حضار خطاب به گروه مخالف برجام عنوان کرد: ملاک و اتمام حجت برای ما سخنان رهبری می باشد. زمانی که رهبری در سخنرانی های خود با صراحت از تیم مذاکره کننده حمایت کردند، چرا شما با برجام مخالفت می کنید؟
پس از مطرح شدن نظرات حضار، دوباره نوبت به مناظره کنندگان رسید تا این بار سخنان خود را جمع بندی نمایند. یکی از موافقین با اشاره به سخنان وزیر امور خارجه مطرح کرد: ظریف در مصاحبه خود مطرح کردند که بنا نیست در توافق صد بر هیچ ببازیم یا ببریم. ما بنا داریم یک بازی پنچاه-پنجاه شکل بگیرد تا تمام طرفین از این توافق سود برند. امروز اگر اراک با بتن پر شد، از طرف مقابل تعهد گرفته شد تا بهترش را برای ما بسازند.
وی سخنان خود را اینگونه جمع بندی کرد که: اگر هدف از صنایع هسته ای، اقدامات علمی می باشد، با سه درصد هم کار با پیش می رود و نیازی به غنی سازی ۲۰ درصد و ... نیست.
یکی از مخالفین برجام، برای جمع بندی حرف های خود مطرح کرد: بعضی از دوستان می گویند که مخالفین برجام صرفا به بیان یک سری شعار می پردازند و برای پیشرفت اقتصادی هیچ راهکاری را ارائه نمی کنند. اما خوشبختانه امروز راهکار مشخص است. اقتصاد مقاومتی به عنوان تنها راه نجات اقتصاد کشور ما مطرح شده است. اگر مسئولین وقت خود را بجای پرداختن به کار های دیگر به اقتصاد مقاومتی متمرکز کنند، کشور ما طعم شیرین پیشرفت را خواهد چشید.
مخالف بعدی نیز مطرح کرد: آمریکایی هایی که خودشان در فلاکت اقتصادی به سر می برند، چگونه می خواهند کشور ما را در بعد اقتصادی نجات دهند؟ آمریکایی که ۱۸ترلیون دلار بدهی دارد، آیا می تواند منجی اقتصادی ما باشد؟
آخرین مخالف برجام نیز اینگونه جمع بندی کرد: آقای رئیس جمهور مطرح کرده اند که برای نتیجه گیری پیرامون برجام زود است. آیا ایشان به تاریخ رجوع نمی کنند؟ سال های ۸۲ و ۸۳ را فراموش کرده اند؟ ندیدند که ایران از زمان شاه تا زمان دولت اصلاحات با آمریکا مذاکره و توافق کرده بود؟ آیا این توافقات برای کشور ثمری داشت؟ حالا شما تا هر زمانی که دوست دارید صبر کنید تا برجام برای شا ثمربخش شود!
این کرسی آزاد اندیشی با سوال یکی از حضار به اتمام رسید. این دانشجو خاطرنشان کرد: بنا بود طبق گفته مسئولین برجام، قدم به قدم اجرا شود. بنا بود که ما تعهدات خودمان را انجام دهیم تا تحریم ها لغو شوند، پس این تحریم های جدید آمریکا و برداشت دو میلیارد دلار از اموال ایران به چه دلیل است؟