اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، کریم مجتهدی امروز در دهمین همایش اشراق اندیشه مطهر که در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص نحوه تعامل جهان اسلام با غرب تا عهد رنسانس، ضمن اشاره به اینکه با کلمه رنسانس موافق نیستم، گفت: یکی از وسایل حفظ هویت ما حفظ زبانمان است؛ بنابراین باید در حفظ این هویت کوشا باشیم.
استاد تمام دانشگاه تهران ادامه داد: تاریخ ما بسیار قدیمیتر از تاریخ غرب است، همچنین تجربه و عمر فکری ما نیز بیشتر از آنها است. من معتقدم باید علوم خود را به خوبی بشناسیم.
وی به عملکرد صدا و سیما در استفاده از لغات غربی انتقاد و تصریح کرد: جوانان بدانند که زمان آموزش آنان نگذشته است، جوانان امروز باید بدانند در شناختن خود و همچنین تفکر، تاریخ و مسائل ایران کوشا باشند.
مجتهدی خطاب به جوانان گفت: نگذارید در مهدهای کودکمان انگلیسی بیاموزند، این ننگ است برای ایران که کودکانش به زبان غربی تکلم کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود به نحوه تعامل جهان اسلام با غرب تا عهد رنسانس پرداخت و تصریح کرد: در دوره جنگهای صلیبی مسیحیان کتابهای دانشمندان ایرانی و مسلمان را با خود به غرب برده و آنان را ترجمه کردند و در اواسط قرن دوازدهم میلادی پرخوانندهترین کتاب مسلمانان نزد غربیها اندیشههای ابن سینا بود.
وی تاکید کرد: این علاقه به خوانس اندشههای ابن سینا در غرب تا جایی پیش رفت که 45 تا 50 نسخه در غرب منسوب به ابن سینا یافت شد که از آن ابن سینا نبود؛ بلکه در مکتب این اندیشمند ایرانی نوشته شده بود.
مجتهدی با بیان این که از قرن 12 میلادی تا به امروز قرن به قرن نوشتههای بسیاری با تاثیرپذیری از ابن سینا در غرب نوشته شده است، ادامه داد: غرب به ما چیزی نداد و تنها کتابهای ما را به صورت یک طرفه به سرزمین خود برد و پیشرفت کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه از سال 1209 میلادی به بعد نخستین دانشگاه در غرب و در کشور فرانسه ایجاد شد، گفت: تا پیش از این در غرب مدارس وجود داشتند و نه دانشگاهها. دانشگاهها از ابتدای قرن 13 به منظور نظام مند کردن آموزش و تربیت ایجاد شدند.
وی تصریح کرد: دانشگاهها در غرب برای آزاد کردن تعلیمات نبودند؛ بلکه به منظور مضبط کردن تعلیمات و با تاسیس چهار دانشکده ادبیات و امرو عامه، حقوق، پزشکی و الهیات به وجود آمد که پرجمعیتترین دانشکده از این میان دانشکده حقوق آن هم به دلیل اشتغال زایی اش بود.
استاد دانشگاه تهران در پایان گفت: از قرن 14 میلادی به بعد تفکر ابن رشدی جای خود را در میان غربیان باز میکند و غرب ابن سینایی باقی نمیماند.