به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدعلی برخورداری، رئیس دانشگاه علم و صنعت در نشست خبری که امروز در این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به تجاری سازی در دانشگاه ها گفت: دانشگاه ها در قدیم آموزشی بودند و پس از آن به سمت پژوهش پیش رفتیم که کتاب و مقالات و تحقیقات آزمایشگاهی را شامل می شد. تبدیل نتایج تحقیقات به فناوری و تولیدات که مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان یکی از بانیان اصلی آن هستند امروز مهمترین دغدغه دانشگاه هاست.
وی در خصوص بین المللی شدن دانشگاه ها گفت: تفاهم نامه هایی را با کشورهای مختلف امضا کرده ایم که امضای این تفاهم نامه ها یک کار روتین بوده و حالا باید به فکر عملیاتی سازی آنها باشیم و توانستیم با کشور عراق این قراردادها را عملیاتی سازی کنیم.
تاسیس شعبهای از دانشگاه علم و صنعت را در عراق / دانشگاه علم و صنعت به عنوان رابط بین ایران و آلمان
رئیس دانشگاه علم و صنعت در ادامه تاکید کرد: بنا شده تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه های عراق برای تحصیلات تکمیلی و دکتری در دانشگاه علم و صنعت مشغول تحصیل شوند و همچنین می خواهیم شعبه ای از دانشگاه علم و صنعت را در عراق ایجاد کنیم. که برای آن هم باید مجوزهای لازم را بگیریم. همچنین بین ایران و آلمان هم ارتباطاتی برقرار شده و هیئت هایی از ایران به آلمان رفتند و خوشبختانه ارتباط خوبی بین این دو کشور ایجاد شده و دانشگاه علم و صنعت به عنوان رابط بین ایران و آلمان انتخاب شده است و بنا شده یک دانشگاه مشترک در کشور ایجاد شود که بانی آن دانشگاه علم و صنعت خواهد بود ولی این کار نیازمند تنظیم ضوابط و مقررات است.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر برنامه های دانشگاه برای جذب دانشجوی خارجی گفت: متاسفانه این میزان جذب دانشجوی خارجی فعلا کافی نیست اما از کشور عراق تعدادی از دانشجویان را بورسیه کرده ایم. همچنین تعدادی دانشجو از کشورهایی نظیر سوریه، اردن و ترکیه هم در حال تحصیل هستند و در حال حاضر 69 دانشجوی خارجی داریم که در برنامه راهبردی پنج ساله دانشگاه پیش بینی شده این عدد به 300 نفر برسد. همچنین برای دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی و دکتری بورسیه شده خارجی پیش بینی شده برای صرفه جویی در وقت دوره ها را به صورت انگلیسی برگزار کنیم.
برخورداری در ادامه در پاسخ به اینکه آیا افزایشی در ظرفیت تحصیلات تکمیلی دانشگاه وجود داشته است یا نه گفت: ما به یک ثبات و تعادل در بحث تحصیلات تکمیلی رسیده ایم و به دنبال کاهش و افزایش آن نیستیم و جهش آن چنانی در این حوزه نخواهیم داشت.
وی در ادامه بیان داشت: شرکت های دانش بنیان شرکت هایی هستند که موسسین و سهام داران آنها به نوعی به دانشگاه وابستهاند. معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اعتبارات و وام هایی در نظر گرفته است و البته دانشگاه هم در این امر کمک می کند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه همیشه مطرح بوده و راه حل های مختلفی درباره آن اندیشیده شد اما متاسفانه در فرصت مطالعاتی تا به امروز موفق نبودیم. در همین رابطه بحث هایی پیرامون اینکه از شرکت های دانش بنیان حمایت هایی داشته باشیم انجام شده و وزارت صنایع و وزارت علوم آئین نامه ای را تدوین کرده اند تا فرصت مطالعاتی به اساتید داده شود اما تاکنون عملیاتی نشده. باید این قضیه بین اساتید جا بیفتد و هنوز اساتید استقبال نکرده اند.
اساتید جدید که میخواهند کار خود را در دانشگاه آغاز کنند حداقل یک سال در صنعت حضور داشته باشند
وی اظهار داشت: طرح دیگری که هنوز حتی بسترهای قانونی آن کامل نشده است این است که اساتید جدید و کسانی که می خواهند کار خود را در دانشگاه آغاز کنند حداقل یک سال در صنعت حضور داشته باشند، اما تاکنون برای این امر کاری انجام نشده است.
برخورداری درباره خروج نخبگان گفت: خروج نخبگان بخشی به دانشگاه و بخش عمده آن به خارج از دانشگاه مربوط می شود چرا که عمدتا نخبگان به دلیل مشکلات اشتغال پس از تحصیل از کشور خارج می شوند. فرار نخبگان ما دانشگاهی نیست بلکه به وقتی مربوط می شود که از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند. بعضی افراد هم به دلیل توسعه علمی و پیشرفت از کشور می روند، چرا که در برخی کشورها امکانات آموزشی و آزمایشی و تجهیزات راحت تر در دسترس قرار دارد.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه چند درصد از بودجه سال 95 به این دانشگاه تخصیص داده شده است؟ گفت: 25 درصد بودجه امسال به ما داده شده اما از اعتبارات سال گذشته در پایان سال 10 درصد به دانشگاه ها داده شده بود که به دانشگاه ما داده نشد و تبعا بدهی های ما به سال جدید ارجاع داده شد. هیئت های امنای دانشگاهی بر بودجه پژوهشی تاکید دارند و دانشگاه علم و صنعت نیز 15 درصدی را که برای بودجه پژوهش دیده شده است به این امر تخصیص داده است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت درباره طرح های کلان ملی گفت: در مقطعی مسئولان به این نتیجه رسیدند که بهتر است چند کار پژوهشی صنعتی بزرگ در سطح کشور انجام شود که بانی آن دانشگاه ها باشند. ساخت موتور هواپیمای 150 نفره به عهده دانشگاه علم و صنعت است و مابقی دانشگاه ها دیگر اجزای این هواپیما را برعهده گرفتند و بسترهای سازمانی همکاری و گروهی شکل گرفته و دانشگاه ها با هم در ارتباطند تا این پژوهش را کامل کنند. همچنین خودروی ملی، قطار پر سرعت، امنیت شبکه، پروتزهای عصبی و ساخت ماهواره از دیگر طرح های کلان ملی است که به دانشگاه علم و صنعت واگذار شده است.
وی تاکید کرد: در ابتدای کار از این طرح ها حمایت شد و بودجه ای به آن تخصیص داده شد اما از سال 94 این بودجه کمتر شد و مقادیر ناچیزی به آن اختصاص داده شد. حال آنکه همه دانشگاهیان درگیر طرح کلان ملی هستند و ما به دنبال تخصیص اعتبار برای آن هستیم.
برخورداری در پایان خاطرنشان کرد: از برنامه های سال جدید این است که روش کارها در حال بازنگری است و رشته های جدید تاسیس می شود و ما بیشتر به سمت رشته های میان رشته ای می رویم چنانچه سال گذشته رشته مهندسی بیمارستان را تاسیس کردیم.