اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی، امروز جامعه پیراپزشکی کشور درگیر مشکلات عدیده ای است که یکی از آن ها نبود آینده شغلی مشخص برای دانشجویان و حتی فارغ التحصیلان این رشته می باشد.
زمانی که انتظار می رود وزارت بهداشت دید تخصصی تری نسبت به رشته های پیراپزشکی، افزایش ظرفیت رشته ها در تحصیلات تکمیلی، استفاده تخصصی تر از محصلین رشته های بهداشت و بهبود مشکلات شاغلین این حرفه ها داشته باشد. روبه رو شدن ناگهانی با کاردانی رشته های پیراپزشکی و مامائی با سیاست بهود شرایط در مناطق محروم سوال ها و نگرانی های زیادی را به همراه خود دارد.
آیا این سیاست واقعا باعث بهبود وضع خدماتی بهداشتی و درمانی در مناطق محروم می شود یا به نوعی سرپوشی برای ضعف زیر ساخت های موجود است؟ آیا این دانشجویان نیز ملزم به گذراندن طرح در مناطق محروم هستند یا صرفا افزایش ورودهای دانشگاه در این رشته ها مطرح هست؟
هیچ گزینه ای در راستای خدمت این کاردانان علوم پزشکی در مناطق محروم ندیدیم چگونه این طرح می تواند ضعف های بسیار موجود در مناطق محروم را بر طرف کند حال آنکه شواهد از نبود طرحی کارشناسانه حکایت دارد.
وقتی عده بسیار زیاد از فارغ التحصیلان این رشته در مقاطع کارشناسی و بالاتر به دلیل نبود موقعیت شغلی بیکار هستند چگونه و به چه تدبیری دانشجویان کاردانی می توانند به پیدا کردن شغل امید داشته باشند؟ آیا با چنین طرحی می توان محرومیت زدایی کرد یا خود طرحی است که باعث افزایش بیکاری بیشتر در جامعه می شود؟
بهتر نیست با در نظر گرفتن طرح های کوتاه مدت و استخدام نیروی کارشناسی پیراپزشکی که آماده به کار است به فکر محروم زدایی باشیم.
آقای وزیر با تمام احترام؛ نقش این رشته ها در نظام درمان بسیار حیاتی است آن را جدی بگیرید، نتیجه تضعیف این رشته ها جز تبعات خطرناک و تخریب هر چه بیشتر خدمات در مناطق محروم نخواهد بود منتظر نتایج شگفت انگیز نباشید.
فهیمه علی اکبری، دانشجوی کارشناسی بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی قم
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.