به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشوردر دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی در مشهد، گفت: خوش به حال شما در دهه اول ذی الحجه، زیارت امام رضا(ع) نصیب شما شده است.
وی با اشاره به این که امام رضا(ع) دریای کرامت و لطف الهی هستند، افزود: انشالله دست پر از این زیارت برگردید، هم مکان مقدس است و هم زمان خاص است.
حجت الاسلام علی اکبری به اهمیت نقش دخترانه، همسرانه و مادرانه بانوان اشاره کرد و افزود: ما امسال را سال مسجد و بانوان اعلام کردیم.
وی افزود: بانوان شش سال زودتر از مردان بالغ شده و مخاطب، خطاب الهی می شوند، این موضوع به هوش معنوی دختران و بانوان بر می گردد و اسراری دارد که به ساختار آمادگی وجودی زن برای ارتباط با حضرت حق مربوط می شود.
ارزش والای دختران و زنان در قرآن کریم
حجت الاسلام علی اکبری به موضوع تولد حضرت مریم(س) اشاره کرد و گفت: خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «إذْ قَالَتِ امْرَأَتُ عِمْرَ نَ رَبِّ إِنِّى نَذَرَتُ لَكَ مَا فِى بَطْنِى مُحَرَّراً فَتَقَبَّلْ مِنِّى إِنَّكَ أَنْتَ الْسَّمِيعُ الْعَلِيمُ، (بياد آور) هنگامى كه همسر عمران گفت: پروردگارا! همانا من نذر كردهام آنچه را در رحم دارم، براى تو آزاد باشد (و هيچگونه مسئوليّتى به او نسپارم تا تمام وقت خود را صرف خدمت در بيتالمقدّس كند،) پس از من قبول فرما، كه براستى تو شنواى دانايى. »، گفت: منظور از واژه «نذرت لک»، آوردن به خانه خدا و خادم ذات حق شدن است.
وی افزود: در آیه بعد آمده است که :« فَلَمَّا وَضَعَتْها قالَتْ رَبِّ إِنِّي وَضَعْتُها أُنْثي وَ اللَّهُ أَعْلَمُ بِما وَضَعَتْ وَ لَيْسَ الذَّکَرُ کَالْأُنْثي وَ إِنِّي سَمَّيْتُها مَرْيَمَ وَ إِنِّي أُعيذُها بِکَ وَ ذُرِّيَّتَها مِنَ الشَّيْطانِ الرَّجيمِ.»، زمانی که مادر حضرت مریم(س)، فرزند خود را به دنیا آورد و متوجه شد که او دختر است، از روى حسرت گفت: پروردگارا، من آن را دختر زاییده ام.»؛ بر اساس ذوق تفسیری و دقت ها « لیس الذکر کالانثی» جمله خداوند است و معنایش این است که پسر کجا و دختر کجا. یعنی چه بهتر که دختر است.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور به ارزش والای دختران اشاره کرد و افزود: خداوند متعال در قرآن می فرماید: « الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا، مال و فرزندان زيب و زيور زندگى دنيايند، و ماندگارهاى نيكو (مانند اعتقادات حقّه و فضائل نفسانى و عملهاى نيك) در نزد پروردگار تو از نظر پاداش بهتر، و از نظر اميد (به بازتاب دنيوى و اخروى آن) نيكوتر است.». منظور از بنون، پسران هستند و معنی باقیات صالحات، دختران هستند.
باید ذهنیت خود را راجع به دختران و بانوان اصلاح کنیم
وی با اشاره به این که ما باید ذهنیت خود را راجع به دختران و جامعه بانوان اصلاح کنیم، افزود: در حال حاضر ما با جاهلیت جدید روبرو هستم، امروز جریان تفکر مادی حاکم بر زمانه، دختر کشی می کند و این گروه را به عرصه شهوت، دنیاپرستی و مسابقات وحشتناک دنیایی کشانده است.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور افزود: در جاهلیت قدیم دختران را زنده به گور می کردند و اکنون نیز آن ها را دفن می کنند که در هر دو جاهلیت، مظلوم اول، دختر است.
وی ادامه داد: جریان فمنیسم که دامنه اش به جوامع دیگر هم رسیده است، بانوان را به اسم احیای حق از دست رفته آن ها، دفن می کند و این درحالی است که یکی از مهمترین مسائل اسلام، احیای بانوان است.
حجت الاسلام علی اکبری گفت: امام راحل(ره) کار بزرگی کرد و انقلاب اسلامی ایران، احیای هویت زن بود.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور به برخی تفکرات انحرافی درباره زنان اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب در توصیف سعودی ها از عبارت شجره ملعونه استفاده کردند، در جریان آل سعود زنان، متاع و طعمه مردان هستند و در عربستان، مساجد بخش بانوان ندارد، در حالی که پیامبر اکرم(ص) به حضور بانوان در مسجد سفارش می کردند.
اسلام ناب با حضرت فاطمه(س) شناخته می شود
وی با اشاره به این که اسلام ناب با حضرت فاطمه(س) شناخته می شود، بیان کرد: اسلام ناب با حضرت فاطمه(س)، حضرت خدیجه(س) و حضرت زینب کبری(س) شناخته می شود، اسلام کسی را معرفی می کند که بزرگترین مردان، جلوی او زانو می زنند؛ «نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ».
حجت الاسلام علی اکبری گفت: اگر حضرت زینب(س) نبود، عاشورا ماندگار نمی شد؛ کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور افزود: امروز رسوبات تفکر جاهلی در حوزه مومنانه به جامعه اهل بیتی ما هم سرایت کرده است و نتیجه این می شود که زن در مسجد درجه دوم است و یک مهمان درجه یک برای صاحبخانه نیست.
وی بیان کرد: متاسفانه شاهد هستیم که در مساجد امکانات برای آقایان بیشتر از خانم هاست. فرش های نو برای آقایان است فرش های کهنه و مندرس برای خانم هاست.
باید فضای مناسب برای حضور بانوان در مسجد مهیا شود
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور با بیان اینکه بانوان در مسجد مهمان ناخوانده و درجه دوم نیستند، اظهار کرد: در واقع آنان مهمانان درجه یک هستند و با مردان فرقی ندارند.
حجت الاسلام علی اکبری گفت: خانم ها، مهمان سفارش شده خدا در خانه خدا هستند، باید پذیرایی خاص از آن ها داشته باشیم و باید فضای مناسب برای حضور بانوان در مسجد مهیا شود.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور افزود: آیات مربوط به اعتکاف، به حضور بانوان معتکف در مسجد، تصریح دارد، مسجد باید بر اساس ساخت و ساز به گونه ای طراحی شود که بانوان معتکف بتوانند استفاده کنند. همچنین مسجد باید بخش کودک داشته باشد.
برای حیات طیبه، هیچ راهی جز مسجد نداریم
حجت الاسلام علی اکبری با بیان اینکه ما برای حیات طیبه، هیچ راهی جز مسجد نداریم، افزود: جامعه بی مسجد، جامعه اسلامی نیست.
وی ادامه داد: مگر می شود بدون مسجد یا با مسجد منفعل، ضعیف و حاشیه نشین به تمدن اسلامی رسید. احیای مسجد، کار همه مؤمنان است، خوش بحال افرادی که در این مسیر قدم بر می دارند.
حجت الاسلام علی اکبری با اشاره به این که مساجد حصار و خاکریز هستند، افزود: اگر غرب به لحاظ فکری و سیاسی بر بانوان مسلط شد، فاتحه ما خوانده است و در این میان برای مقابله با دشمن، فعالان کانون های مساجد نقش بسزایی دارند.