اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، جوادی امروز بعد از ظهر در تالار رازی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جمع دانشجویان در خصوص عامل ایجاد انشعاب در مسیر ازدواج جوانان، گفت: معمولا مادران برای پسرها همسر انتخاب میکنند و در برخی موارد دیده شده، آنان را مجبور به ازدواج با دختر مورد نظر خود میکند، این رفتارها باعث شکلگیری انشعاب در ازدواج جوانان شده است.
وی در ادامه سخنان خود به ازدواج آسان اشاره و تصریح کرد: دختر و پسر در ایجاد رابطه با یکدیگر باید سختگیر باشند؛ اما ازدواج را باید آسان بگیرند.
رئیس ستاد ازدواج دانشجویی کشور با بیان اینکه هر فرد در وجود خود دو پایگاه خصوصی و عمومی دارد، خاطرنشان کرد: پایگاه خصوصی در واقع خود فرد است و پایگاه عمومی همان باید و الزامات میباشد که متاسفانه این الزمات مورد غفلت واقع میشود، به این دلیل که برخی رفتارهای خصوصی خود را بروز میدهند و ما گمان میکنیم که وی این رفتارها را بروز نمیدهد.
این کارشناس مسائل خانواده در خصوص درگیری عاطفی دختر و پسر در قبل از ازدواج، بیان داشت: این رابطه فرد را دچار کوری در امر ازدواج میکند و مانع از تشخیص درست میشود.
جوادی با یادآوری این نکته که خانواده امروز با بحرانی در زمینه ازدواج فرزندان خود مواجه میباشد، خاطرنشان کرد: ایجاد رابطه عاطفی بین دختر و پسری که به ازدواج ختم نشود، باعث درگیری فکری آنها بعد از ازدواج میشود.
وی با اشاره به این موضوع که این رابطه عاطفی در پسرها بعد از ازدواج کشش ایجاد میکند و این تنوع طلبی را بدنبال دارد، گفت: امروز اکثر افراد جامعه ما درگیری فکری دارند و این امر به ازدواج و آینده افراد لطمه میزند.
رئیس ستاد ازدواج دانشجویی کشور درگیری فکری در ازدواج، آثار، دیدار و صدا را جزو لایههای ارتباطی بین افراد دانست و بیان داشت: دختر و پسر این لایههای ارتباطی با هم را نمیشناسند.
این کارشناس مسائل خانواده تصریح کرد: در برقراری رابطه ابتدا درگیری فکری شکل میگیرد و بعد آثاری که بلافاصله رد و بدل میشود.
وی تاکید کرد: این لایهها مهم است و ممکن است در مدت 15 دقیقه و یا 15 سال به روابط عمقی منجر شود.
جوادی بیان داشت: عاطفه در دختران بیشتر از آقایان است و به همین خاطر پسران بعد از چندین ارتباط با جنس مخالف خود، ظریفت عاطفیشان پر میشود و دیگر بدنبال طرف مقابل خود نمیباشند.
رئیس ستاد ازدواج دانشجویی افزود: والدین دختر باید تا زمان ازدواج این نیاز عاطفی او را برطرف کنند؛ اما خانوادههای امروزی به این مسئله اهمیت چندانی نمیدهند که این مسئله باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای دختران در محیط جامعه شده است.
این کارشناس مسائل خانواده در خصوص برخورد خانواده به خواستگار دخترانشان، گفت: پدر و مادر باید خواستگار را مورد ارزیابی قرار دهند و بلافاصله به او جواب منفی ندهند.
وی بیان داشت: چنانچه پسری به خانمی ابراز علاقه کرد و نباید زود خود را دچار درگیری عاطفی کنند، به این خاطر که دیگر قادر به مدیریت آن نمیباشند. بهترین برخورد این است که دختر شماره پدر خود را به طرف مقابل بدهد و بگوید که ابتدا با والدین من صحبت کنید.
جوادی با بیان این موضوع که روابط افراد بر محور عاطفه آنان را زودتر به ارتباط عمقی میکشاند، تصریح کرد: در خواستگاری، عاطفه دخیل در رفتار دو طرف نیست و طرفین یکدیگر را مورد ارزیابی قرار میدهند.
رئیس ستاد ازدواج دانشجویی در انتقاد از شیوه مراسم خواستگاری گفت: روش خواستگاری نامناسب و همین طور زمان برای شناخت شخصیتی دختر و پسر در یک مراسم خواستگاری کوتاه است که این مسئله بهتر است آسیب شناسی شود تا جوانان با شناخت کافی از یکدیگر پیوند موفقی داشته باشند.
این کارشناس مسائل خانواده بیان داشت: در جلسه خواستگاری دو طرف فقط یکسری کلیگویی بیان میکند و در اصل باید در این مراسمات به سمت نظرخواهی برویم و از کلی گویی بپرهیزیم.
وی خاطرنشان کرد: در مراسم خواستگاری طرفین باید خود را معرفی کنند، تا قادر به شناسایی شخصیت طرف مقابل داشته باشند.
جوادی سخنان خود به تاثیر اقتصاد در ازدواج اشاره کرد و یادآورشد: مسئله اقتصاد جزء آثار ازدواج است؛ اما پیوند این دو با هم اشتباه است به این خاطر که زمان زیادی طول میکشد، تا طرف از نظر مالی وضعیت خوبی داشته باشد، به این ترتیب سن ازدواج او بالا میرود و در چنین وضعیتی فرد قادر به تامین نیازهای عاطفی همسر خود نمیباشد.
وی در پایان تاکید کرد: جوانان ما بدانند والدین ما در ابتدای تشکیل خانواده با هیچ شروع کردهاند. پس زوجین باید با هم بسازند.