اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم در خصوص برگزاری جشنواره شیخ بهایی در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد، گفت: سیزدهمین دوره جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی در روزهای هفت و هشت اردیبهشت ماه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می شود.
وی افزود: این جشنواره اختصاصی در حوزه کارآفرینی و فن آفرینی است و دارای دو قسمت مسابقه و غیر مسابقه می باشد. در بخش غیر مسابقه ای نمایشگاه و نشست انتقال تجربه برگزار می شود و در بخش مسابقه ای المپیاد و مسابقات شرکت های فن آفرینی برگزار می گردد.
حسن خاک باز، قائم مقام رئیس شهرک تحقیقاتی و صنعتی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به حضور 480 شرکت دانش بنیان در این جشنواره گفت: بیش از 6400 نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی در این شرکت ها مشغول به کار هستند که هزینه اشتغال زایی برای هر کدام از این افراد حدود 40 میلیون تومان است. همچنین حدود 66 فناوری در شهرک تحقیقاتی اصفهان توسعه پیدا کرده؛ که بالغ بر 415 میلیارد ریال با حجم سرمایه گذاری 830 میلیارد ریال می باشد.
در ادامه کوروش خسروی، دبیر جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با بیان اینکه این جشنواره اولین جشنواره در حوزه کارآفرینی است، گفت: این جشنواره از سال 81 فعالیت خود را آغاز کرده است و امسال سیزدهمین دوره آن در حالی برگزار می شود که از سال 95 جهت گیری این رویداد به سمت اقتصاد مقاومتی بوده است. این جشنواره در دو بخش مسابقه ای و غیرمسابقه ای برگزار می شود؛ بخش غیرمسابقه ای نمایشگاه هایی از فرصت های سرمایه گذاری و معرفی ابزارهای نوین برای تامین مالی با همکاری فرابورس برگزار خواهد شد و در بخش مسابقه ای نیز اقدام به ارزیابی طرح های ارائه شده می شود.
خسروی تصریح کرد: ارائه فرصت های سرمایه گذاری مبتنی بر فناوری از جمله اقدامات این دوره از جشنواره است که در طی آن 90 فرصت سرمایه گذاری و فن آفرینی که از سوی داوران جشنواره مجوز دریافت کرده اند، معرفی می شوند. همچنین نشست های انتقال تجربیات از دیگر رویدادهای جشنواره سیزدهم شیخ بهایی می باشد. در این نشست ها تجربیات کارآفرینان و فن آفرینان در سه گروه ارائه می شود. علاوه بر آن در این دوره از جشنواره اقدام به معرفی ابزارها و مدل های نوین توسعه کارآفرینی خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ابزارهای جدید مالی مانند صندوق پروژه، صندوق های جسورانه، بازار شرکت های دانش بنیان و بازار دارایی های فکری برای حمایت از ایده ها ایجاد شده است و در این دوره از جشنواره ما درصدد هستیم تا صندوق پروژه را برای علاقه مندان معرفی کنیم. هر شرکتی که بتواند توانمندی خود را اثبات کند و بتواند چندین میلیارد پول را به خوبی مدیریت کند و از سوی بازار بورس طرح آنها به تایید برسد، می تواند از ابزارهای جدید مالی از جمله ورود به تابلوی بورس استفاده کند.
خسروی با اشاره به اینکه از سال قبل فضایی با عنوان «نشا» (نقطه شروع ارتباط) در جشنواره ایجاد کردیم، گفت: نشا یک فضای منحصر به فردی است که در جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در اختیار سازمان های بزرگ، شرکت ها و سرمایه گذاران برای مذاکره اختصاصی با فن آفرینان گذاشته می شود و در این دوره از جشنواره نیز فضایی برای بازرگانان به منظور بازاریابی و فروش محصولات دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون در بخش طراحان کسب و کار فن آفرینان این جشنواره، 665 طرح کسب و کار به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است که از این تعداد 402 طرح در بخش طرح کسب و کار دانشجویی و 263 طرح مربوط به بخش آزاد می شود. در بخش فن آفرینان 159 طرح ارسال شده که 43 طرح به صورت تلفنی و 29 طرح به صورت بازدید در سراسر کشور داوری شده است.