به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همایش راوی ملکوت با موضوع بررسی آثار مرتضی آوینی عصر امروز در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم یوسفعلی میرشکاک، شاعر و نویسنده در خصوص شهید مرتضی آوینی گفت: مرتضی آوینی دو نثر دارد نثر عاطفی و برانگیزاننده که در نریشن های روایت فتح آشکار است و نثر موزون که در روایت های عاشورا به کار می برد.
وی افزود: مرتضی آوینی طبع موزون نداشت اما به قدم ذکر و نمازهای واجبش در وجود خودش جوششی به وجود آمد که خودآگاهانه بود او به عالم برهمن نزدیک شده بود.
میرشکاک اضافه کرد: شهید آوینی را در قالب همایش ادبیات ندانید. همه آثار او واردات قلبی اش بود، آثار مرتضی آوینی با تخیل نسبتی ندارد. اکثر شاعران و نویسندگان با تخیل رمان می نویسند و شعر می گویند اما شهید آوینی این گونه نبود او التزام قلبی داشت.
این نویسنده و شاعر کشورمان گفت: مرتضی آوینی را این قدر پایین نیاورید که در حد بازی های سیاسی باشد که مجبور شوید اثبات و نهی کنید و بعد در این اثبات و نهی نتوانید پاسخگو باشید. به دنبال این نباشید که سبک او را بشناسید. مرتضی اهل تصرف بود.
در ادامه علیرضا قزوه، شاعر انقلاب اسلامی با بیان خاطره ای در مورد شهید آوینی گفت: زیباترین خاطره ای که از آوینی دارم سلام های او بود که هر چه تلاش می کردم در حوزه هنری زودتر از او سلام کنم موفق نمی شدم.
وی گفت: مرتضی آوینی حوزه را دوست داشت، حوزه جایی است که او رشد کرد و از آنجا به آخرت رفت. مسیری که او رفت باعث شد در ادبیات عرفانی ایران که ریشه در وحی دارد غرق شود.
قزوه گفت: سه نکته در مرتضی شاخص بود اول اینکه به ایمان رسید، دوم خودش را احتکار نکرد که برای روز خاص نگه دارد و خودش را خرج انقلاب کرد.
این شاعر انقلاب اسلامی گفت: شما فکر می کنید اگر آوینی امروز بود راجع به برجام موضع نمی گرفت؟ او هنرمندی بود که در مقابل تمام مسائل موضع گیری می کرد اما از حوزه ولایت پایش را آن طرف تر نمی گذاشت، این یعنی معلم بودن مرتضی آوینی.
وی یادآور شد: امثال مرتضی آوینی ها زیاد داریم. در سال های گذشته هیچ گونه آثاری در مورد ادبیات انقلاب نداشتیم اما در حال حاضر دو هزار مقاله دانشگاهی درباره ادبیات انقلاب نوشته شده که اینها را همان امثال آوینی ها نوشته اند.