اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد کافی امروز در نشست خبری برنامه جامع و نوین کارآفرینی بینالمللی با نام جشنواره کارآفرینی در ایران و کشورهای حوزه اکو که توسط دانشگاه فردوسی مشهد و شرکت دانش بنیان ایده پروران مشرق غزل به عنوان استاتآپ چند ملیتی متشکل از دانشجویان و دانشآموختگان بینالمللی و ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد طراحی شده در ساختمان شورای مرکزی این دانشگاه با اشاره به این که دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان بینالمللیترین دانشگاه کشور معرفی شده است، گفت: این دانشگاه در زمینه بینالمللی بسیار فعال بوده است و طبیعتا باید رویدادهای هم تراز پایتخت فرهنگی جهان اسلام و دانشگاه بینالمللی فردوسی برگزار شود.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: از آنجا که امسال به نام تولید و اشتغال نامگذاری شده است، بنابراین دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان مرجع پرورش دانش آموختگان محور فعالیت خود را بر ایجاد کسب و کار در کنار آموزش و پژوهش قرار داده است که تمامی این اقدامات باعث زمینه سازی برای شکلگیری استارتآپ میشود.
جوانان در استارتآپ میتواند ایدههای خود و راهکارهای عملی آن را مطرح کنند
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص اهمیت استاتآپ، بیان کرد: بسیاری از معضلات جامعه شهری و مدرن با راهکارهای کلاسیک و متعارف حل نمیشود، جوانان در استارتآپ میتواند ایدههای خود و راهکارهای عملی آن را مطرح کنند و با صرف حداقل هزینه و کمترین ضربه به محیط زیست توانایی حل معظلات جامعه را پیدا خواهیم کرد.
کافی در ادامه با بیان اینکه استاتآپ مشکل بیکاری و اشتغال را حل نمیکند؛ اما اعتماد بنفس را در شرکتهای ایرانی به منظور معرفی محصولاتشان به دنیا افزایش خواهد داد، تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان ایرانی محصولات خود را به دنیا معرفی نکردهاند که با برگزاری برنامههای مشترک با دیگر کشورها مانند استاتآپ، این شرکتها میتوانند جایگاه مشترک خود را با کشورهای منطقه و هم تراز خود پیدا کنند.
وی متذکر شد: برگزاری برنامههای مشترک بینالمللی مانند جشنواره کارآفرینی همچنین به تبادل تجارب نیز کمک میکند.
انجمن علمی توسعه شغلی در دانشگاه فردوسی مشهد ایجاد شده است
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به این سوال که برنامه استارت آپ تنها ارائه ایدههای افراد میباشد و آیا این برنامه منجر به ایجاد اشتغال در کشور خواهد شد؟ گفت: هر دانشگاه مرکز علمی است و مهارت لازم برای اشتغال را به دانشآموختگان خود ارائه میکند؛ بنابراین رسالت آنها ایجاد اشتغال نیست.
کافی با تاکید بر اینکه دانشگاه فردوسی مشهد در جهت آموزش مهارتهای لازم به دانشآموختگان خود اقداماتی را انجام داده از جمله بازنگری سرفصلهای دروس مقاطع مختلف، افزود: همچنین برنامههای عملی و کارورزی را برای دانشجویان ایجاد کردهایم مثلا دانشاموخته رشته کشاورزی قبل از ورود به بازار کار باید شش ماه دوره کارورزی در مزرعه را ببیند.
وی خاطرنشان کرد: انجمن علمی توسعه شغلی نیز در دانشگاه ایجاد شده است و دانشجویان قبل از ورود به بازار کار توسط این انجمن مورد ارزیابی قرار میگیرند و نقاط ضعف آنان شناسایی و در رفع این نقطه ضعف به دانشجویان کمک میشود.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: دانشگاه با مدیران صنعتی مشهد ارتباط نزدیکی دارند و نشستهای متعددی با آنها برگزار کردهایم و دانشجویان جهت اشتغال به این مراکز معرفی میشوند، علاوه بر این در این دانشگاه باشگاه صنعت و تجارت تاسیس شده که با خانه صنعت و معدن ارتباط مستقیم دارد.
کافی در پایان سخنان خود یادآورشد: با این وجود هنوز دانشگاه فردوسی مشهد با دانشگاه کارآفرینی فاصله دارد چون که تمام ارکان دانشگاه در این مسیر حرکت نمیکنند.
مشهد تمام پارامترهای لازم برای تبدیل شدن به یک شهر استارتآپ را دارد
شاهرخ عربشاهی، مسئول اتاق فکر کارآفرینی بینالمللی در ادامه این نشست گفت: سیاستگذاری کارآفرینی بینالمللی ایجاد و توسعه استارتآپ دانشجویی در دانشگاههای کشور و استان خراسان رضوی است؛ بنابراین باید نقشه راهی تبیین و سیاستهای خود را طبق آن پیگیری کنیم.
مسئول اتاق فکر کارآفرینی بینالمللی افزود: استارتآپ هچنین به جهت فرهنگسازی کارآفرینی و آمادهسازی جوانان برای کسب و کار، بخش کارآفرینی کودکان و زنان را نیز در دستور کار دارد.
وی در خصوص آمار استارتآپ در ایران، خاطرنشان کرد: متاسفانه در این زمینه آمار ملی، منطقهای و جهانی نداریم؛ بنابراین لازم است وزارت علوم سامانه آماری برای این منظور ایجاد کند.
عربشاهی با بیان این نکته که کشورهای مختلفی از جمله آلمان، ژاپن، سوئد، سنگال و کانادا تجربیات خاصی در زمینه استارتآپ دارند، تصریح کرد: شهرهایی در دنیا وجود دارد که به عنوان شهرهای استارتآپ در دنیا شناخته شدهاند و مشهد تمام پارامترهای لازم را جهت تبدیل شدن به یک شهر استارتآپ دارد.
مسئول اتاق فکر کارآفرینی بینالمللی افزود: پس باید هدفی برای تبدیل مشهد به شهر استارتآپ تعیین کنیم و به نظر من این کار باید توسط دانشگاه فردوسی مشهد و شهرداری این شهر صورت بگیرد.
ایران در استارتآپ رتبه 23 را در جهان دارد
وی در خصوص وضعیت استارتآپ در کشور، گفت: هر استارتآپ به طور متوسط هفت نفر متخصص را به صورت مستقیم مشغول به کار میکند و در ایران به ازای هر 100 ایرانی هفت استارتآپ فعال است.
عربشاهی گفت: درحال حاضر ایران در استارتآپ رتبه 23 را در جهان دارد و هزینه آن در کشور نسبت به سایر کشورها پایین است.
مسئول اتاق فکر کارآفرینی بینالمللی در پایان سخنان خود یادآورشد: استارتآپ بانوان با توجه به اینکه 60 درصد دانشجویان دختر میباشند، حائز اهمیت است.
لازم به ذکر است، این برنامه تا پایان سال 96 اجرایی میشود و در تیرماه سه جشنواره کارآفرینی به جهت توسعه کسب و کار بینالمللی در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود.