به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چند سالی است که ظهور رشته های تحصیلی جدید، دانشجویان زیادی را به خود جذب کرده و استقبال خوبی از آنها شده است چرا که ترکیب علوم مختلف و درک کاربردهای آنها دید بهتری به دانشجویان می دهد. حال که بین رشته ای ها بازار داغی را برای خود مهیا کرده اند نوبت به ارائه ایده های تازه کاربردی آنها برای اجرا و راه اندازی یک کسب و کار مناسب است.
جدا از استارتاپ های مختلفی که در دانشگاه های سراسر کشور بین دانشجویان برگزار می شود، دانشگاه آزاد اسلامی در شرایطی تازه با هدف برقراری ارتباط دوجانبه بین دانشجویان و اعضای هیات علمی رشته های مهندسی و علوم پزشکی اقدام به برگزاری اولین رویداد در حوزه سلامت کرده است.
هنگامه بختیار مدیر کل دفتر پژوهشی و فناوری و نوآوری علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره اولین رویداد آموزشی و تجربی ایده تا عمل در حوزه سلامت عنوان کرد: ایـده تا عمل رویدادی آموزشـی و تجربی اسـت که برای اولین بار بـا محوریت حوزه سلامت در دانشگاه آزاد اسلامى استان تهران اجـرا خواهد شد، ایـن رویداد بـا بومی سازی متدولوژی های روز و استفاده از ظرفیت ها و تجربیات صاحبان استارتاپ ها و خبرگان ایـن حوزه با آموزش توسط مربيان و منتور هاى متخصص با هدف راه اندازی کسب وکارهاى حوزه پزشكى و فناورى اطلاعات بـه شرکت کنندگان می پردازد.
وی با اشاره به ارتباط اعضای هیات علمی و دانشجویان رشته های علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم پزشکی ادامه داد: به منظور برقراری ارتباط دوجانبه از طریق کارهای پژوهشی، طرح ها و پایان نامه ها، دو واحد تهران غرب و علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی را بعنوان پایلوت انتخاب کردیم.
بختیار اظهار داشت: ایـن رویداد بـه مدت ٣ روز متوالی از ( 17 تا 19 اسفندماه) با حضور دانشجويان فنى و مهندسى در كنار دانشجويان علوم پزشكى به جهت پرورش ايده هاى خلاقانه در حوزه سلامت برگـزار شد.
مدیر کل دفتر پژوهشی و فناوری و نوآوری علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی درباره جزئیات سه روز برگزاری این رویداد بیان کرد: روز نخست ( پنجشنبه 17 اسفندماه) دانشجویانی که از قبل به صورت حضوری یا مجازی پیش رویداد را به آنها توضیح دادیم ایده های خود را مطرح کردند تا از این طریق بتوانند تیم های خود را پیدا کنند و کنار یکدیگر قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه برای روز دوم رویداد 10 تیم تشکیل شدند و از بین ایده های مطرح شده اعضای خود، روی یک ایده کار کردند، ادامه داد: در روز دوم (جمعه 18 اسفندماه) اولین کارگاه آموزشی با عنوان بوم مدل کسب و کار برگزار شد. در طول روز مربیان که از بهترین افراد در حوزه فعالیت مرتبط با موضوع رویداد هستند در کنار شرکت کنندگان بودند و بر اساس متولوژی های از قبل تعیین شده به هدایت تیم ها پرداختند. در عصر روز دوم پس از برگزاری دومین کارگاه رویداد با عنوان توسعه متشریان در استارتاپ های حوزه سلامت، شرکت کنندگان برای مصاحبه با مشتریان اجتماعی فضای برگزاری رویداد را برای مدت زمانی کوتاه ترک کردند تا پس از این مرحله با جمع آوری نتایج بعضی از تیم ها به فعالیت بر روی ایده خود ادامه دهند، بعضی به اصلاح روشهای خود پرداختند و برخی نیز به کلی ایده خود را کنار گذاشته و بر روی ایده جدیدی فعالیت کردند.
بختیار روز پایانی رویداد را روز پر از فشار، فعالیت و انرژی دانست و عنوان کرد: در روز سوم برگزاری (19 اسفندماه) تیم ها تا ظهر به جمع بندی طرح های خود پرداختند و برای ارائه آنها مقابل داوران آماده شدند آنگاه در عصر روز شنبه مراسم اختتامیه برگزار شد و هرتیم حدود 3 تا 5 دقیقه در حضور 5 داور، طرح ایده خود را حتی به صورت نمادین بدون طراحی نرم افزار ارائه کرد.
وی ادامه داد: پس از ارائه تمامی تیم ها هیأت داوران به جمع بندی نظرات بر اساس شاخص ها پرداختند (به گونه ای که هرچه ایده ها جای خود را بیشتر در بازار باز کنند یا نیاز جامعه را بیشتر بطلبند امتیاز بیشتری می گیرند). با جمع بندی آرای داوران تیم های اول تا سوم در سه سطح مختلف معرفی و به ترتیب موفق به دریافت جایزه 3، 2 و یک میلیون تومانی شدند، همچنین تیم های برگزیده با استقرار در شتاب دهنده ای که قبلا با آن صحبت شده است می توانند ایده خود را به محصول واقعی تبدیل کنند.
مدیر کل دفتر پژوهشی و فناوری و نوآوری علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر آنکه این مراسم اولین رویداد در حوزه سلامت و اتصال علوم بین رشته ای است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی هیچ هزینه ای برای همایش نکرده است و هزینه ها کاملا از طریق اسپانسرها تامین شد، درحقیقت ملاک و فکر این بود که در شرایط اقتصاد مقاومتی باید از سایر ارگان ها کمک گرفت.
وی افزود: بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی در این موضوع پیشگام است و در هیچ کجای دیگر (مثل وزارت بهداشت یا وزارت علوم) ارتباط بین دو حوزه پزشکی و غیرپزشکی به این شکل برقرار نشده است.
گفتنی است، حمایت مناسب از یک استارت آپ در مسیر موفقیت با پشـتوانه دانشگاهی، یکی دیگـر از مؤلفه های مهم و کلیدی در راستای نیل بـه دانشگاه کارآفرین و از سویی دیگـر در برندسازی دانشگاه آزاد اسلامی و ایجـاد فاصله معنادار و مزیت رقابتی نسبت به سایر دانشگاه ها بسیار تأثیرگذار است.