استاد حوزه و دانشگاه گفت: گاهی برنامههایی که رنگ و بوی مقاومت دارد در کشور ما دیده شده؛ برنامههایی مانند: اربعین، دفاع مقدس و مدافعین حرم و از این دست. اشکال ما این است که نیامدیم فرهنگ مقاومت را تئوریزه کنیم!
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ حجتالاسلام و المسلمین پناهیان در چهارمین شب از سوگواره هنر و حماسه با اشاره به موضوع فرهنگ مقاومت و ضرورت استقامت در دین گفت: دینداری شبیه به یک کار زنانه نیست، هر روز یک امتحانی شما را رشد میدهد. امام صادق (ع) میفرمایند: «هر رذیلهای را که از بین میبرید یک رذیله دیگر را باید از بین ببرید». انسان دائما در این تلاطم هست و لذا استقامت در دین موضوعیت پیدا میکند.»
وی در این باره ادامه داد: انسان بدون استقامت به عزت نمیرسد و در جهت استقامت به جاهایی میرسد که یکی از آنها کرامت است. در جهت استقامت است که خیرات نازل میشود و استقامت و مقاومت یک بحث کاملا دینی است.
استاد پناهیان در ادامه با اشاره به ضرورت تئوریزهسازی فرهنگ استقامت گفت: گاهی برنامههایی که رنگ و بوی مقاومت دارد در کشور ما دیده شده؛ برنامههایی مانند: اربعین، دفاع مقدس و مدافعین حرم و از این دست برنامههاست. اشکال ما این است که نیامدیم فرهنگ مقاومت را تئوریزه کنیم! نیامدیم در بخشهای مختلف این فرهنگ مقاومت را اجرا کنیم. مثلا نیامدیم در مدرسه فرهنگ مقاومت را اجرا کنیم. مثلا اگر در مدرسه بخواهیم استقامت را اجرا کنیم، باید نمره را حذف کنیم. نمره اگر باشد، حافظه آدمها مهم میشود، نه تلاش آدمها. ما باید تلاش و جهاد آدمها را بسنجیم!
سخنران چهاردهمین سوگواری هنر و حماسه در رابطه با حذف قانون و خصوصیسازی اضافه کرد: من نمیگویم قانون را اجرا نکنیم خیر، ولی قانون زیاد نگذاریم. چرا میگویند جاهای خصوصی موفقتر هستند؟ برای اینکه مکانهای دولتی با مقررات پیش میرود. همین هیئت اگر میخواست با مقررات پیش برود به این صورت پیش میرفت؟ جنگ تحمیلی یک محیط خصوصی بود! جنگ رفاقتی پیش میرفت، فرمانده گردان رفیقهای خود را میبرد جنگ، کسی به بغلدستی خود پست الکی نمیداد چرا که بحث خون آدمها در میان بود.
استاد پناهیان در انتهای صحبتهای خود ضمن اشاره به پیامدهای مثبت فرهنگ استقامت گفت: میدانید اگه فرهنگ مقاومت باشد آدمهای بیعرضه نمیتوانند نان بخورند؟ مقاومت یعنی سعی کردند، خب چه کسی به سعی نمره میهد؟ مقررات نمیگذارد سعی را بسنجید. مقررات را باید حذف کنید. تا میتوان باید گروههای مردمی شکل بگیرد و خود این گروهها کار مردم را حل کنند. فرهنگ مقاومت را ما نتوانستیم تئوریزه کنیم. در زمان امام زمان فرهنگ مقاومت کامل اجرا میشود و باید الان خودمان را برای پذیرش این فرهنگ آماده کنیم.
همچنین گفتنی است که ، چهارمین شب سوگواری هنر و حماسه با مراسم «دمامزنی» آغاز شد و در ادامه با قرائت زیارت عاشورا همراه شد و عزاداران با روضهخوانی و مداحی مهدی دقیقی به سینهزنی پرداختند. در ادامه این مراسم با اجرای محمدرضا وحیدزاده، سعید بیابانکی، عضو شورای سیاستگذاری جشنواره شعر فجر و نویسنده کتاب «نیمی از خورشید اتفاق افتاد» به شعر خوانی پرداخت:
*** فراز منبر نی قرص ماه میبینم خدای من نکند اشتباه میبینم بتاب یوسف من بوی گرگ میشنوم بتاب راه دراز است و چاه میبینم *** کیست این زن، اینکه بر بالای منبر ایستاده در میان این همه شمشیر و خنجر ایستاده کیست این زن، اینکه با تیغ زبان آتشینش روبهروی صاحبان سبحه و زر ایستاده
لازم به ذکر است که مراسم عزاداری هیئت محبین اهل بیت دانشگاه هنر در قالب «چهاردهمین سوگواره هنر و حماسه» از ۲۸ ماه شهریور ماه آغاز و به مدت ۱۱ شب از ساعت ۲۰ با سخنرانی استاد «پناهیان»، در محل «دانشکده هنرهای کاربردی» به آدرس: خیابان ولیعصر، بالاتر از چهار راه ولیعصر، روبروی خیابان بزرگمهر برگزار میشود.