رییس دانشگاه علم و صنعت گفت: ماهواره ظفر اوایل سال آینده به کارفرما تحویل داده میشود و تصمیمگیری درباره زمان پرتاب آن برعهده کارفرما است.
جبارعلی ذاکری رییس دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره آخرین جزئیات از ساخت ماهواره ظفر در این دانشگاه بیان کرد: طبق خواستههای کارفرما برای ماهواره ظفر، طراحان و سازندگان این ماهواره درحال انجام اصلاحات و اقدامات لازم متناسب با نیاز کارفرما هستند.
وی ادامه داد: پیشبینی میکنیم که اوایل سال ۱۳۹۸ مراحل آمادهسازی این طرح پایان پذیرد و آماده تحویل به کارفرما باشد.
رییس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد ماهواره ظفر عنوان کرد: این ماهواره قابلیت عکسبرداری رنگی با قدرت تفکیک از ۸۰ متر را دارد لذا میتوان از آن در بحث عکسبرداری از زمینهای کشاورزی و فضای کشتهای خاص استفاده کرد.
وی با بیان اینکه ماهواره ظفر میتواند کمک خوبی در برنامهریزیها و مدیریت زمینهای کشاورزی از سوی جهاد کشاورزی داشته باشد، اظهار داشت: بدون شک این ماهواره کاربردهای مدیریتی برای دولت خواهد داشت و علاوه بر جهاد کشاورزی به حوزه هواشناسی هم کمک میکند.
به گفته جبار علی ذاکری، ماهواره ظفر نسبت به ماهوارههای قبلی دانشگاه علم و صنعت از دقت مناسبتری برخوردار است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پس از تحویل ماهواره به کارفرما، برنامهای برای پرتاب آن در نظر گرفته شده است، بیان کرد: طبیعتا بحث تصمیمگیری برای پرتاب ماهوارهها برعهده کارفرمایان آنها است از این رو پرتاب ماهواره ظفر هم طبق تصمیم و نظر کارفرما انجام خواهد گرفت.
به گفته رییس دانشگاه علم و صنعت، احتمالا قبل از پرتاب ماهواره ظفر، دو ماهواره دیگر در اولویت پرتاب قرار دارند.
وی همچنین درباره هزینه طراحی و تکمیل پروژه ماهواره ظفر اعلام کرد: قراردادهای ساخت ماهواره از سوی کارفرما صورت میگیرد و ما تنها مجری قراردادها هستیم.
رییس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه مرکز تحقیقات ماهوارهای دانشگاه طی یک برنامه مشخص قراردای را منعقد میکند، ادامه داد: بودجه و هزینههای ساخت در این قرارداد کاملا از سوی کارفرما تامین و سپس متناسب با آن، کار در داخل دانشگاه و مرکز تحقیقات انجام میشود.