توسعه فعالیتهای دانش بنیان امروزه بسیار فراگیر شده و فناوریهای طراحی شده توسط متخصصان داخلی در بسیاری از حوزهها موجب پیشرفت کشور شده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ توسعه فعالیتهای دانش بنیان امروزه بسیار فراگیر شده و فناوریهای طراحی شده توسط متخصصان داخلی در بسیاری از حوزهها موجب پیشرفت و توسعه کشور شده است. اما چه بسیاری از فعالان حوزه دانش بنیان که در دوره تحصیل در دانشگاه و یا فارغ التحصیلی از آن ذهنشان درگیر موضوع سربازی است که دغدغه ذهنی آنها میشود.
چندی پیش با انعقاد تفاهم نامه میان معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و ستاد کل نیروهای مسلح آیین نامه و شیوه نامهای برای پشتیبانی از فعالیتهای نوآورانـۀ دانـش آموختگـان برتـرِ دانشـگاهی و حمایـت از نهادهـای فنّاورانـه تدوین شد تا دانش آموختگان برتر فناور در چارچوب قوانین و مقررات کشور بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
با توجه به اینکه بسیاری از این سربازان نخبه و فناور مدیرعاملان وافراد کلیدی فعال در شرکتهای دانش بنیان هستند که میتوانند با استفاده از این شرایط ویژه هم فعالیت کاری خود را انجام دهند و هم دوران سربازی خود را بگذرانند در نظرداریم تا در قالب سلسله گزارشهایی اطلاعات لازم را برای شرایط و امتیازهایی که در روند سربازی این فناوران کشور تاثیرگذار است اطلاع رسانی کنیم.
تسهیلات و شرایط ارائه شده به مشمولان نخبه و فناور بر سه دسته تقسیم میشود که شامل عناوین دسته اول پروژه جایگزین خدمت در دستگاههای دولتی، دسته دوم امریه در شرکت دانش بنیان و دسته سوم پروژه جایگزین خدمت است که مشمولان باید از شرایط و نحوه استفاده از این تسهیلات مطلع شوند.
در این گزارش به محورهایی از جمله نحوه محاسبه امتیاز فعالیتهای فناورانه، نوع فعالیت درشرکت دانشبنیان، نحوه محاسبه میزان فروش صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه و شتابدهندههای کسب و کار و نحوه محاسبه بیمه افراد فعال در صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه پرداخته میشود.
چه مواردی به عنوان امتیاز فعالیتهای فناورانه اشتغال در شرکتهای دانش بنیان و فناور محاسبه میشود؟
الف- امتیاز «فعالیت تمام وقت در شرکت دانشبنیان و فناور» به ازای هر سه ماه فعالیت متقاضی محاسبه میشود. ب- امتیاز «سمت سازمانی در شرکت» بر اساس نوع سمت سازمانی و تاریخ شروع به فعالیت به ازای هر ماه فعالیت متقاضی محاسبه میشود. ج- امتیاز «مدیر عامل شرکت دانشبنیان و فناور» برای متقاضی که دست کم سه ماه مدیر عامل شرکت بوده و به ازای هر ماه، محاسبه میشود. د- امتیاز «عضو هیئت موسس شرکت دانشبنیان و فناور» برای متقاضیانی که در اولین دوره تشکیل شرکت عضو هیئت موسس شرکت دانشبنیان و فناور بودهاند، محاسبه میشود. ه- امتیاز «عضویت در هیئت مدیره شرکت دانشبنیان و فناور» برای متقاضیانی که دست کم سه ماه عضو هیئت مدیره شرکت دانشبنیان و فناور بوده و همچنان نیز عضو هیئت مدیره باشد به ازای هر ماه محاسبه میشود. و- امتیاز «فروش مربوط به کالا و خدمات» که در اظهارنامه مالیاتی شرکت ذکر شده باشد به ازای هر سه میلیارد ریال محاسبه میشود. چه نوع فعالیتی درشرکت دانشبنیان و فناور از مصادیق فعالیتهای فناورانه محسوب میشود؟ -عضویت در هیئت مدیر -عضویت در هیئت مؤسس -مدیریت عامل و فعالیت تخصصی تمام وقت در شرکت (دانشبنیان یا فناور)
میزان فروش صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه و شتابدهندههای کسب و کار چگونه محاسبه میشود؟ با توجه به اینکه صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه و شتابدهندههای کسب وکار، در اظهارنامه مالیاتی خود عموما به طور مستقیم فروشی درج نمیکنند، به جای محاسبه فروش مندرج در اظهارنامه، از میزان سرمایه گذاری در شرکتها برای سهمیه و امتیازبندی این نهادها استفاده میشود.
بیمه افراد فعال در صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه چگونه محاسبه میشود؟ در صورتی که بیمه این افراد توسط صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه پرداخت شود، مبنای محاسبه بیمه پرداختی از طریق صندوق خواهد بود و در صورتی که این بیمه از طریق مدیر صندوق پرداخت شده باشد، مبنای محاسبه بیمه پرداختی از طریق مدیر صندوق خواهد بود.
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده شرایط و جزییات بیشتر به سایت http://daneshbonyan.isti.ir و یا با مرکز مشاوره کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا معاونت علمی با شماره ۸۳۵۳۴ تماس بگیرند.