یک شرکت کرهای با انعقاد قراردادی قصد دارد تا داروی ضدقارچ بیوسینکتیکس را با فرمولاسیون نانویی تولید و به بازار عرضه کند، با استفاده از فناوری نانو، ابعاد این دارو نصف شده و در عین حال عملکرد و اثربخشی آن بهبود مییابد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ شرکت فارمبیو (Pharmbio) در کرهجنوبی اعلام کرد، این شرکت قراردادی با شرکت بیوسینکتیکس (BioSynectics) به امضاء رسانده است تا با همکاری یکدیگر اقدام به تولید داروی ضدقارچی موسوم به PBK-۱۸۱۹-۲ کنند.
شرکت فارمبیو قصد دارد تا از فناوری انحصاری شرکت بیوسینکتیکس برای تولید دارو استفاده کند. بیوسینکتیکس صاحب فناوری نانویی برای کاهش ابعاد قرص تا نصف میزان اصلی است. این فناوری که به فناوری نانوتبدیل شهرت دارد، موجب بروز ویژگیهای مثبتی در محصول میشود. برای مثال، فعالیت زیستی دارو بهبود مییابد، اثرات جانبی به حداقل میرسد و انحراف پسا دیاستولیکی بهبود مییابد.
فارمبیو در حال آماده شدن برای انجام آزمون بالینی روی PBK-۱۸۱۹-۲ است، هدف نهایی این شرکت آن است که بتواند در نیمه اول سال ۲۰۲۱ تولید این دارو را آغاز کند. شرکت بیوسینکتیکس قصد دارد تا برای معرفی این دارو با شرکتهای بزرگ داروسازی در اروپا، آمریکا و چین گفتگو کند. با این کار امکان فروش لیسانس بیشتر این دارو به شرکتهای مختلف بوجود میآید.
بازار داروهای ضدقارچ در جهان ۱۳ میلیارد دلار است که با نرخ ثابتی در حال رشد است. بازار این حوزه در کرهجنوبی ۱۵۰ میلیارد وون معادل ۱۳۲٫۳ میلیون دلار است. براساس اطلاعات منتشر شده از مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای کرهجنوبی، عفونتهای قارچی هر ساله در حال افزایش بوده و نرخ این رشد در جهان ۲۲٫۴ درصد است.
این شرکت انتظار دارد تا بازار داروهای ضدقارچ همچنان رشد کند و با افزایش نرخ افراد کهنسال در جهان این بازار گسترش بیشتری داشته باشد.
فروش جهانی داروی اصلی PBK-۱۸۱۹-۲ در حدود ۷۵۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ بوده است.