یکی از برنامههای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه فناوری شورورزی در کشور و استانهای درگیر با معضل ریزگرد است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، چند سالی است که برخی استانهای کشور با پدیده گرد و غبار و ریزگرد درگیر هستند و برنامههای مختلفی برای درمان این درد مزمن توسط متخصصان داخلی ارائه شده است. یکی از روشهای درمانی برای این معضل، استفاده از طرح شورورزی است. این طرح کمک موثری برای کاهش عوارض ناشی از بروز پدیده گرد و غبار در کشور است.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز یکی از نهادهایی است که در این چند سال تلاشهای مختلفی برای رفع پدیده گرد و غبار یا ریزگرد در کشور داشته است یکی از این تلاشهای مستمر که توسط کمیته محیط زیست این ستاد پیگیری میشود اجرای طرح فناوری شورورزی است. شورورزی، ضمن ارائه خدمات زیست محیطی مانند تثبیت کانونهای گردوغبار، امکان استفاده اقتصادی از این منابع را فراهم میآورد و همزمان با مصرف بخشــی از زهآب اراضی کشـاورزی، هزینههای نگهداری و پمپاژ شبکه زهکشی را نیز کاهش میدهد.
یکــی از راهکارهــای تولیــد بــا منابع آب شور زهکشی شــده، اســتفاده از کشــاورزی شورزی است کشاورزی شورزی به معنی بهره برداری از منابع آب و خا ک شــور برای تولید محصولات زراعی و باغی اعم از شورزی و غیرشورزی است. اهلیســازی گیاهــان متحمــل بــه شــوری کــه در حــال حاضــر در رویشــگاههای طبیعــی شــور و خشــک میرویند، آنهــا را به عنوان گیاهــان زراعی جدیدی معرفی خواهد کرد که تحت تنشهای محیطی ایجاد شده اند توسط شوری و خشــکی محصول رضایتبخشتری تولید کنند.
بحــران گردوغبــار چند ســالی اســت که بخش هــای وســیعی از غرب و مرکــز ایران را فرا گرفته است. تقریبا تمامی این ریزگردها از جنوب غربی کشــور و استان خوزستان وارد میشــود. به همین دلیل باید راههای مختلفی برای درمان این پدیده در کشور اندیشیده شود تا راه نجاتی برای اهالی این سرزمین و محیط زیست آن پیدا شود.
در واقع انجــام ایــن پروژه به عنوان تدبیری مناســب در راســتای تحقق اقتصــاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان برای توسعه مناطق مختلف کشور که اراضی بایر و مراتع فقیری دارند و معمولا کانون تولید گردوغبــار هستند، محسوب میشود. این طرح هم امکان اشــتغال زایی مســتقیم بــرای ۵ نفــر را در یــک واحــد کشــت و صنعت شــورورزی فراهم مــی آورد و هم امکان استفاده بهینه از زه آب تولیدی اراضی کشاورزی در مناطق خشک برای تولید ثروت دانش بنیان و ایجاد اشتغال را ایجاد میکند.