هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در بر گرفت و حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد مصوب کرده که دانشجویان به دلیل شیوع بیماری کرونا میتوانند در محل زندگی شان در امتحانات پایان ترم شرکت کنند.
وی افزود: رویه دانشگاه آزاد در برخورد با نقل و انتقالات دانشجویان استفاده از ظرفیت شبکه دانشگاه آزاد است مسئله بیماری در مهمانی و انتقال دانشجویان برای سال تحصیلی آینده حتما در نظر گرفته میشود و مجوزهای لازم را خواهیم داد.
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اولویت عمرانی دانشگاهها در سال جاری و لزوم ساخت خوابگاههای متاهلی که از سوی مجلس در بودجه امسال لحاظ شده گفت: در بودجه امسال دانشگاهها مجلس شورای اسلامی بودجهای را به ساخت خوابگاههای متاهلی اختصاص داده و این طرح را به عنوان اولویت طرحهای عمرانی در دانشگاهها لحاظ کرده است، اما مشکل اصلی دانشگاهها منابع مالی این طرح است.
وی افزود: مصوبهای که مجلس تصویب کرده، باید به طور دقیق به آن توجه کرد به این صورت که اولویت خوابگاههای متاهلی در نظر گرفته شده در صورتی که منابع مالی لازم برای طرح عمرانی باشد و ساخت خوابگاه متاهلی در اولویت قرار بگیرد، اما منابع مالی متاسفانه محدودیت دارد.
غلامی اضافه کرد: ساخت خوابگاه متاهلی علاوه بر پوشش درخواستهای دانشجویان تاثیرات اجتماعی مناسبی خواهد داشت؛ چرا که دانشجویان متاهل دغدغه تامین مسکن را ندارند.
دستورالعمل پیشگیری و کنترل کرونا ویروس (کووید ۱۹) در اماکن دانشجویی تهیه و منتشر شد.
بیماری نوپدید کووید ۱۹ که عامل آن ویروس مرموز و بسیار مسری SARS-CoV-۲ است یکی از مهمترین و پیچیدهترین تهدیدهای حال حاضر سلامت بشر است که در مدت کوتاهی پس از شروع، جمعیت عظیمی را در سراسر جهان مبتلا کرده است. علائم این بیماری شامل تب، سرفه و تنگی نفس است که در موارد شدیدتر میتواند منجر به مشکلات شدید تنفسی و حتی مرگ بیمار شود.
این ویروس معمولاً از طریق تماس مستقیم با قطرات تنفسی یک فرد آلوده که میتواند ناشی از عطسه و سرفه باشد، منتقل میشود. تماس با سطوح آلوده به ویروس و تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان میتواند راه دیگر انتقال ویروس به افراد باشد.
ویژگیهای این بیماری از جمله دوره مخفی و بدون علامت چند روزه، قدرت انتقال سریع و عدم پاسخ به درمان در بخشی از بیماران باعث شده است نظامهای سلامت در مواجهه با این بیماری و همه گیری آن با چالشهای پیچیدهای روبرو شوند.
توکلی، مدیر هنر و رسانه سازمان بسیج دانشجویی کشور درباره جدیدترین اخبار از پنجمین جشنواره ققنوس گفت: جشنواره هنری دانشجویی ققنوس با هدف کشف استعدادها، توانمندسازی و آموزش، شبکه سازی، کادرسازی، الگوسازی و در نهایت تولید آثار فاخر تکنیکی و محتوایی با محور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی کار خود را به جدیت پیگیری میکند.
وی افزود: فیلم کوتاه، پژوهشهای هنری، هنرهای تجسمی، عکس، نشریات دانشجویی، خوشنویسی، تئاتر و نمایش، موسیقی و سرود، ادبیات نمایشی، شعر، ادبیات داستانی بخشهای مجزا و تخصصی پنجمین جشنواره ققنوس هستند که در هر بخش با هدایت دبیر حاذق و متخصص و همچنین با انتصاب نمایندگان دبیرخانه جشنواره در دانشگاهها آثار قابل قبولی به دبیرخانه ارسال شد و مجموع آثار ارسالی به این جشنواره جهت رقابت از مرز ۷ هزار اثر گذشت.
جلسه ۳۴۱ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با تأکید بر اینکه اتفاقات بزرگی در فضای فرهنگی کشور رخ داده است، خاطرنشان کرد: ضرورت دارد در این زمینه مستندی از ایثارهای دوران کرونا تهیه شود.
وی با اشاره به اینکه فضای دانشآموزی بالاجبار به استفاده از فضای مجازی سوق داده شد، گفت: آسیب شناسی این فضا و تهیه پیوستهای رسانهای توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و... ضرورت دارد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها به عنایت مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» برای دیدار با دانشجویان در همین ایام کرونا اشاره کرد و گفت: ایشان موضوع عفاف و حجاب را از رؤسای دانشگاهها، مسئولین حوزه آموزش عالی و همینطور دانشجویان مطالبه کردند که ضرورت دارد شورای اسلامی شدن دانشگاهها به این موضوع رسیدگی کند.
معاونت دانشجویی دانشگاه شریف در اطلاعیهای اعلام کرد: دانشجویان ساکن خوابگاه میتوانند از امروز، ۲۵ خرداد میتوانند برای تخلیه خوابگاه مراجعه کنند.
بر اساس این گزارش، در این اطلاعیه آمده است: زمان بازگشائی خوابگاهها مشخص نیست و باید برای تعمیر و تجهیز خوابگاهها دانشجویان از امروز تا ۲۰ تیرماه میتوانند برای بردن لوازم شخصی مراجعه کنند.
مجتبی جدی، دبیر بیست و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران، در خصوص فراخوان این دوره از جشنواره و استقبال دانشجویان گفت: بیست و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی برخلاف پیش بینی برخی از دوستان ما با استقبال خوبی از سوی شرکت کنندگان روبه رو شد و حدود ۸۰۰ اثر در بخشهای مختلف ثبت نام کرده اند که پیش بینی میشود با توجه به اینکه هنوز فرصت ثبتنام در بعضی بخشها وجود دارد تعداد شرکت کنندگان در این دوره نسبت به سالهای گذشته بیشتر باشد.
جدی در خصوص شیوع بیماری کرونا و آسیب آن به جشنوارهها گفت: انگیزه شرکتکنندگان در این دوره از جشنواره بیشتر شده و تعداد ثبتنامیهای جشنواره رقمی قابل توجه است.
جدی در ادامه گفت، تصور میکردیم که تعداد شرکتکنندگان نسبت به سالهای گذشته ریزش داشته باشد، اما علاوه بر اینکه این اتفاق رخ نداد، تعداد شرکتکنندگان بیشتر هم شد.
دانشگاه شهید بهشتی در اطلاعیهای مهلت جمع آوری وسایل دانشجویان خوابگاهی را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، در این اطلاعیه آمده است، مهلت جمعآوری وسایل اتاقها و تحویل آنها به واحد امانت سپاری خوابگاه تا روز ۴ شنبه ۲۵ تیر میاه تمدید شد و زمان جمعآوری و تخلیه اتاقها کلیه روزهای هفته از ساعت ۸ الی ۱۶ به غیر از جمعه و تعطیلات رسمی خواهد بود.
سید فردین تقی زاده با اعلام اینکه فعالیت سامانه نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر از روز دوشنبه ۲۰خردادماه آغاز شده است گفت: ثبت درخواستهای متقاضیان تا ۲۰تیرماه در این سامانه ادامه دارد.
وی با اعلام اینکه ثبت درخواست دانشجویان شاهد و ایثارگر در سامانه سجاد برای دانشجویان واجد شرایط مقطع کارشناسی ورودی سال ۱۳۹۸ و ماقبل انجام میشود تاکید کرد: اداره کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر هیچ درخواستی را خارج از سامانه سجاد پذیرش نمیکند.
مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان افزود: دانشجویانی که در سال گذشته حکم میهمانی و یا حکم مشروط داشته اند چنانچه شرط لازم را اخذ کرده باشند لازم است در سامانه ثبت نام و حتماً شرایط و وضعیت تحصیلی خود را درج کنند در غیراینصورت مجاز به ثبت نام مجدد نخواهند بود.
هومان پارسایی درباره نحوه پرداخت وام دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی، گفت: در گذشته صندوق رفاه به دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی وام ضروری به مبلغ یک میلیون تومان و وام ودیعه مسکن به متأهلین پرداخت میکرد، اما توجه به حوزه رفاهی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی بسیار کمرنگ بود.
دبیر شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی وزارت بهداشت گفت: با آغاز به کار اولین مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی در وزارت بهداشت، مکاتبات متعددی در جهت شرح وضع موجودصورت گرفت و با مشاورههای انجام شده از سوی این مجمع تصمیم بر ایجاد تحول در راستای تکریم و رفاه دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی گرفته شد.
این فعال دانشجویی با اشاره به اختصاص ردیف ویژه وام دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی در لایحه بودجه کشور، گفت: امیدواریم در سالهای آتی روند اجرای این وام مستمر باشد و نگرانی برای دانشجویان دستیاری وجود نداشته باشد. بودجه اختصاص داده شده از سمت صندوق رفاه در یکی از بانکهای کشور سرمایهگذاری شده و منبع مالی مربوط به این وام چیزی در حدود ۱۵۰ میلیارد تومان خواهد بود.
مجتبی صدیقی در نشست خبری که در این سازمان امور دانشجویان برگزار شد از لغو برگزاری جشنواره دانشجویان نمونه در سال جاری خبرداد.
وی ادامه داد: با توجه به این موضوع که بسیاری از امتیازاتی که دانشجویان باید در جشنواره دانشجویان نمونه دریافت کنند، مربوط به فعالیتهای اجتماعی آنها در داخل دانشگاه است و امتیاز گرفتن با توجه به شرایط دانشگاهها و تعطیلی آن سخت شده است برای برگزار کردن جشنواره طبق روال عادی با مشکل مواجه بودیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: برهمین اساس برای اینکه عدالت برقرار شود از دانشجویان نظرخواهی کردیم که امسال جشنواره دانشجویان نمونه نداشته باشیم تا سال آینده با توجه به شرایط در یک رقابت سالم این جشنواره برگزار شود.
مجتبی صدقی، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان صبح امروز در نشست خبری که در محل سازمان امور دانشجویان برگزار شد، گفت، بیان داشت: ویروس کووید ۱۹موجب ایجاد شرایط جدید و توقف آموزش حضوری در دانشگاهها شد. مسیری که در آموزش مجازی دنبال کردیم و امروز برای ارزیابی آزمونها در حال دنبال کردن است، مجازی کردن دروس تمام دانشگاهها بود که بیش از ۹۰ درصد دروس تئوری دانشگاهها به صورت مجازی ارائه شد.
وی افزود: در کشورهای دیگر نیز این روال آموزش مجازی وجود دارد و براساس آمار یونسکو بیش از یک و نیم میلیارد محصل در دنیا تحت تحصیل محدودیتهای آموزشی و بعضا اموزش مجازی قرار گرفته اند.
صدیقی با اشاره به اینکه سازمان امور دانشجویان اقدامات مقابله با کرونا را به صورت فوری و سریع انجام داد، گفت: با شیوع کرونا خیلی سریع بخشنامهها به دانشگاهها رفت و قرار شد خوابگاهها تخلیه شود و ضدعفونی کردن خوابگاهها بالفور انجام شد و دستورالعملی مبنی بر ضدعفونی کردن خوابگاهها و سلفها صادر شد. به صورت مرتب اطلاع رسانی درباره عملکرد این ویروس به دانشگاهیان انجام شد و ازظرفیت مجازی برای آموزش همیاران سلامت بهداشت استفاده شد. ابتدا همیاران را آموزش دادیم و انها با دانشجویان سایر دانشگاهها ارتباط برقرار کردند. همچنین از خدمات مراکز مشاوره استفاده شد برای مشاوره انلاین و تلفنی.