معاون سابق فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اهمیت کار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دقت در کار فرهنگی به یکی از وجوه برجسته تحول در دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم تکریم حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری معاون سابق فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و معارفه فرزاد جهان بین سرپرست جدید معاونت فرهنگی و دانشجویی، صبح امروز با حضور محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و مدیران سازمان مرکزی برگزار شد.
در این مراسم جمعی از روسای استانهای دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان فرهنگی و دانشجویی واحدهای دانشگاهی به صورت ویدئوکنفرانس حضور داشتند.
حجت الاسلام ابراهیم کلانتری معاون سابق فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم با تأکید بر اهمیت کار فرهنگی در دانشگاه، گفت: به فرموده امام خمینی (ره) دانشگاه مبدا سعادت و شقاوت جامعه است. مقام معظم رهبری نیز در این حوزه تأکید دارند که دانشگاه به قدر اهمیت آینده کشور است. در چنین فضای مهمی، کار فرهنگی بسیار اهمیت پیدا میکند.
وی با تأکید بر اینکه فضای دانشگاه از تمام جهات با فضاهای دیگر در کشور متفاوت است، گفت: کار فرهنگی، کاری ذو ابعاد است، چرا که فرهنگ به نحوی گسترده است که در تمام شئونات زندگی نقش دارد. از طرفی دیگر کار فرهنگی به نوعی دیربازده است و این موضوعات باید در دانشگاه مورد توجه قرار گیرد.
معاون سابق فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که در کار فرهنگی در دانشگاه مهم است، اصالت محتوای غنی در کار فرهنگی است، گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری، کارها و اقدامات فرهنگی همچون شمشیر دو لبه است؛ اگر همراه با تحولات خوب باشد، بستر اصلاح جامعه را فراهم کرده، اما اگر اقدامات فرهنگی تحول نامناسب داشته باشد، باعث گسترش نابسامانیها خواهد شد. این موضوع اهمیت کار فرهنگی در دانشگاه را نشان میدهد.
لزوم بروز بودن و متنوع بودن کار فرهنگی در دانشگاهها
کلانتری در ادامه با بیان اینکه بروز بودن و متنوع بودن کار فرهنگی یکی دیگر از نکات مهم کار فرهنگی در دانشگاه است، گفت: باید اقدامات فرهنگی ضمن حفظ اصالت و محتوا، با زبان روز و متناسب با نیازها و علائق امروز مخاطب انجام شود، چرا که کار فرهنگی بسیار مهم، دقیق و حساس است.
وی با بیان اینکه از روزی که تحول جدید در دانشگاه آزاد اسلامی رخ داد، نگاهها به سمت کار فرهنگی در دانشگاه رفت، گفت: از همان ابتدا دقت و تحول در کار فرهنگی بسیار مهم بود و به یکی از وجوه برجسته تحول در دانشگاه تبدیل شد.
معاون سابق فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اولین تغییر و تحول در این دانشگاه در حوزه فرهنگی صورت گرفت، اظهار داشت: برای اینکه این تحول عملیاتی شود، لازم بود بدون توقف و تعطیلی در کار فرهنگی یک تغییر ریل هم صورت بگیرد و در این زمینه ۴ کار زیرساختی انجام شد.
وی افزود: مطالعه جدی و همه جانبه دانشگاه آزاد اسلامی و شناخت نقاط ضعف و قوت، فضاهای موجود، نیروی انسانی دانشگاه، تشکل ها، ساختارها و ... اولین کار زیرساختی در معاونت فرهنگی و دانشجویی بود. در این زمینه دهها جلسه با حضور کارشناسان برگزار شد، چرا که تغییر ریل بدون مطالعه امکان پذیر نبود.
کلانتری با اشاره به یکی دیگر از کارهای زیرساختی در معاونت فرهنگی و دانشجویی، گفت: تبیین نقشه راه، دومین کار زیرساختی این حوزه بود، چرا که بدون نقشه راه هرگونه اقدامی با شکست مواجه میشد. سند راهبردی فرهنگی و دانشجویی، نقشه راهی بود که براساس اسناد بالادستی، فرمایشات امام خمینی (ره)، رهنمودهای مقام معظم رهبری، سند دانشگاه اسلامی، نقشه علمی کشور، سند مهندسی فرهنگی، اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی و ... تبیین شد.
وی افزود: سومین کار زیرساختی حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی، شناسایی و بکارگیری نیروهای مؤمن، معتقد، انقلابی، دلسوز، توانا و با انگیزه در داخل مجموعه دانشگاه بود. چهارمین کار زیرساختی نیز طراحی ساختارهای مناسب برای دوره جدید بود، چرا که اگر ساختار وجود نداشته باشد، کارها متوقف خواهد شد.
معاون سابق فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نوع کاری که در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی صورت گرفت، چند ویژگی دارد، گفت: ویژگی اول شبکه سازی فرهنگی است که «شامل شبکه معاونان فرهنگی در سراسر کشور، شبکه مساجد و نمازخانه ها، شبکه ائمه جماعات، شبکه بسیج دانشجویی، شبکه بسیج استادان، شبکه تشکلهای دانشجویی و سیاسی، شبکه کانونهای دانشجویی، شبکه استادان دروس معارف اسلامی، شبکه هیأتهای مذهبی، دانشجویی و استادی، شبکه نشریات دانشجویی» میشود.
وی افزود: راهبری فرهنگی به جای مدیریت فرهنگی، نهادینه سازی فرهنگی، گفتمان سازی فرهنگی و هدف گذاری فرهنگی، ویژگیهای دیگر نوع کار فرهنگی انجام شده در دانشگاه آزاد اسلامی است که نتیجه آنها این بود که ما در حاکمیت فضای انقلابی و اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت مستمر داشتیم.
کلانتری در پایان برای دکتر جهان بین که از شخصیتهای مهم فرهنگی کشور به حساب میآیند، آرزوی توفیق و موفقیت کرد.