معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی گفت: به صورت خوشبینانه تنها ۲۰ درصد از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی پاسخ به مسائل صنعتی است و باقی آنها در حوزه تئوری نوشته میشوند.
محمد طالعی معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره فعالیتهای این دانشگاه درهفته پژوهش گفت: با توجه به شرایط کرونا برنامه دانشگاه در هفته پژوهش به صورت مجازی خواهد بود.
وی ادامه داد: در هفته پژوهش تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه در حوزههای گرنت، کتاب، ارتباط با صنعت و اعضای هیئت علمی جوان را خواهیم داشت. همچنین دانشجویان پژوهشگر برگزیده در دوره تحصیلات تکمیلی مورد تشویق قرار خواهند گرفت.
طالعی ادامه داد: همچنین از برنامههایی هفته پژوهش برگزاری وبینار است که در قالب سخنرانی اعضای هیئت علمی مدعو وفعال در دانشگاه به صورت جمعی و تک نفره انجام خواهد شد، علاوه بر آن وبینارهایی را با موضوعیت انتقال پژوهش در حوزههای یافتن سرمایه گذار برای طرحهای فناورانه و اکوسیستم تجاری سازی، جستجو در منابع ملی، الگوهای ارتباط با صنعت برگزار خواهیم کرد.
تنها ۲۰ درصد پایاننامهها پاسخ به مسائل صنعتی است
وی با بیان اینکه اکثر مقالات از پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دست میآید؛ اظهار کرد: به صورت خوشبینانه تنها ۲۰ درصد از پایان نامههای تحصیلات تکمیلی پاسخ به مسائل صنعتی است و باقی آنها در حوزه تئوری فعالیت میکنند.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: طرحهای صنعتی نیز عموما محصول محور و دانش مبنا هستند بنابراین بحث چاپ مقاله از طرحهای صنعتی کمتر مورد توجه قرار داده شده است.
طالعی با بیان اینکه اساتید دانشگاهی نیز در راستای هدفمندسازی و متمرکز کردن فعالیت پژوهشی و آموزشی، برنامه ۵ ساله پژوهشی تدوین میکنند؛ اظهار کرد: بنابراین پذیرش دانشجویان، پایان نامهها و طرحهای صنعتی براساس این برنامه پیگیری میشود.
وی ادامه داد: امسال به این سمت حرکت خواهیم کرد که یک پکیجی از تخصصهای مختلف را برای حل مشکلات جامعه از اساتید دانشکدههای مختلف ایجاد کنیم.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در پایان خاطرنشان کرد: بودجهای که دولت برای فعالیتهای پژوهشی در نظر گرفته است تنها صرف افزایش حقوق ارگانها میشود و عملا چیزی برای انجام فعالیت پژوهشی باقی نمیماند که این امر لازم است مورد توجه واقع شود.