یکی از شرکتهای تولیدکننده محصولات آرایشی و بهداشتی، عملکرد کرمهای ضدآفتاب خود را با کمک فناوری نانو افزایش داده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، پارس حیان، یکی از شرکتهای تولیدکننده محصولات آرایشی و بهداشتی، طیفی از کرمها و لوسیونهای ضدآفتاب را به بازار عرضه کرده است که به دلیل استفاده از نانومواد عملکرد مطلوبتری نسبت به کرمهای رایج در بازار دارد.
در فرمولاسیون این کرم از بازتاب دهندههای معدنی و طبیعی همانند دی اکسید تیتانیوم به همراه روغنهای گیاهی و سایر مواد موثر استفاده شده است تا احتمال بروز واکنشهای التهابی و آلرژی را به حداقل برساند.
در کرمهای ضدآفتاب این شرکت از جاذبهای معدنی نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم استفاده شده است. در کرم ضد آفتاب از پارامتری به عنوان solar protection factor (SPF استفاده میشود که این پارامتر نشان دهنده میزان جذب پرتوهای مضر نور آفتاب است. در محصولات ضدآفتاب شرکت پارس حیان با کاهش ابعاد ذرات تیتانیم، این ذرات قابلیت جذب و پراش پرتوهای خورشید را پیدا کرده و در نتیجه خاصیت ضدآفتاب بودن در این کرمها ایجاد میشود. اگر از ذرات درشتتر استفاده شود، کرم به صورت رنگ سفید در آمده که عملکرد ضدآفتابی نخواهد داشت.
این نانوذرات دارای پوششی از جنس الکیلسیلان هستند که وجود این پوشش عاملی به همراه نانومقیاس بودن ذرات اکسیدتیتانیوم موجب شده تا کرمهای بتوانند SPF بالایی داشته باشند.
ضدآفتابهای نانویی بلافاصه پس از مصرف، خاصیت محافظتکنندگی خود را ایجاد میکنند، بهگونهای که این کرمها بلافاصله پس از استفاده، لایه حفاظتی روی پوست تشکیل میدهند و سد دفاعی در مقابل اشعه فرابنفش خورشید ایجاد میکنند. نانوذرات مورداستفاده در این محصول وارد سلول نمیشوند و در همان لایههای سلول مرده پوست باقی میمانند.
ساختارهای بلوری نانوذرات دیاکسید تیتانیوم به دو صورت روتایل و آناتاز مورداستفاده قرار میگیرند. این درحالی است که اتحادیه اروپا استفاده از ساختار آناتاز را در تولید محصولات آرایشی بهداشتی ممنوع اعلام کرده است و ساختار روتایل را موردپذیرش قرار داده است و شرکت پارس حیان نیز محصولات خود را در ساختار روتایل به تولید میرساند.