گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه سادات حسینی؛ وقتی دبستانی بودیم، بارها این جمله را از امام خمینی (ره) شنیده و خوانده ایم که می فرمایند :«امید من به شما دبستانی هاست.» پشت این جمله ی ساده معنایی بزرگ است. در واقع امام برآورده شدن تمدن بزرگ اسلامی را در این می دیدند که آیندگان هم در راه این آرمان قدم بردارند.
قطعا هر آرمانی موافقان و مخالفانی دارد که بر آن تاثیر گذار هستند. می شود یک هدف را اوج خواسته های ملتی کرد یا آن را در جامعه استحاله کرد. مهم ترین سنگر ها برای حراست از آرمان ها، مدارس هستند و معلمان به عنوان «افسران سپاه پیشرفت» باید بتوانند « انسان های مومن خردمند ، متفکر اندیشمند ، دانشمند با نظم ، باانصاف، دارای اخلاق اسلامی و در یک کلمه انسان های مجاهد و اهل عمل » تربیت کنند. فرصت دوازده ساله ای که بهترین فرصت برای پی ریزی نسلی است که با تمام قدرت برای پیشبرد اهداف کشور تلاش کنند.
تنها درگاه های ورود به سیستم تعلیم و تربیت که در قانون پیش بینی شده اند، دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجائی هستند اما در سال های اخیر ، دولت ها برای جبران کمبود نیروی آموزش اقدام به جذب نیرو از طریق آزمون های استخدامی کرده اند که این مسئله نه تنها کیفیت آموزش را پایین می آورد بلکه، پرورش را هم تحت تأثیر قرار می دهد.در واقع نمی توان از افسری که خود نمی داند باید برای چه هدفی تلاش کند، انتظار تربیت بهترین نیرو ها را داشت.
با همه ی اینها نباید از این مسئله غافل شد که افکار عمومی جامعه باید شغل «معلمی» را جزو یکی از بهترین شغل ها بداند. شأن اجتماعی معلمان و وضعیت زندگی آنها باید همیشه مورد توجه قرار گیرد تا انگیزه ای مضاعف داشته باشند.
یکی از آرمان های انقلاب اسلامی، تامین عدالت آموزشی بود که هم اکنون ، بیشتر از قبل تحت الشعاع قرار گرفته است.
«کرونا» ویروس منحوسی است که خطوط تیره ی بین فقیر و غنی را تیره تر کرده است. اگر قبلا نگرانی والدین برای این بود که فرزند دبیرستانی خود را نمی توانند به بهترین کلاس های کنکور بفرستند الآن نگرانی ها در مورد دبستانی ها هم وجود دارد که چگونه از آموزش مجازی بهره ببرند؟
از طرفی نگرانی ها برای تاثیر شبکه های مجازی روی افکار آینده سازان این سرزمین وجود دارد، چرا که با وجود آموزش مجازی تقریبا تاثیر کار پرورشی به صفر می رسد. مشکلاتی که ویروس کرونا آن ها را مشتعل می کند و بعدها آتشی در جامعه میاندازد که مصائب بسیاری را به بار می آورد.
به نظر می رسد وزارت «آموزش و پرورش» باید سریع تر سند تحول خود را به روز رسانی کند و برای آموزش مجازی تعاریف بهتر و مطابق تری با شرایط ارائه دهد. تعلل در این مسئله به این بهانه که این دوره موقت است و به زودی رفع میشود ، به هیچ وجه پذیرفته نیست چرا که کسی حقیقتا نمی داند تا کی کرونا می خواهد برای خودش جولان دهد...
معصومه سادات حسینی - عضو هسته پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زابل
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.