به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پروفسور درخشان، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در همایش بازخوانی هشت سال تجربه تلخ دولت تدبیر و امید که با عنوان «بن بست تکرار» به همت دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران برگزار شد، گفت: اشتباه آقای روحانی از جنس اشتباه مصدق بود. مصدق ظلم ستیز بود و در آن زمان هم یک شرکت نفتی انگلیسی- ایرانی به عنوان مظهر ظلم در ایران شناخته میشد که مصدق با آن وارد جنگ شد، اما او به آمریکا پناه برد، چون امید داشت که با امید بستن به آمریکا میتواند بحران بزرگی را که انگلیس ایجاد کرده از بین ببرد.
وی تصریح کرد: ایده مصدق در ملاقات با رئیس جمهور آمریکا مبتنی بر لیبرالیسم بود و این لیبرالیسم بود که او را شکست داد. او به رئیس جمهور آمریکا گفت مگر شما مظهر آزادی و پرچمدار لیبرالیسم در جهان نیستید به داد ما برسید و رئیس جمهور آمریکا هم گفت چرا که نه ما به داد شما میرسیم.
درخشان اضافه کرد: رئیس جمهور وقت آمریکا از مصدق خواست تا او تمام اسنادی را که مبتنی بر ظلم انگلیس بر ایران بود به آنها تحویل دهد و مصدق نیز این کار را کرد و وقتی که او درست به مانند روحانی که از برجام لذت میبرد و شکفته شده بود، خوشحال به ایران برگشت آمریکاییها نقشه کودتا علیه او را کشیدند و مصدق را ساقط کردند.
این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه مصدق این درک و بصیرت را نداشت که برای رهایی از ظلم یک ظالم نباید به ظالم دیگر پناه ببرد و همه بدبختی ما به خاطر این جریان است، اضافه کرد: روحانی با اعتقاد کامل به نظام لیبرالیسم و با تکیه بر کمک غرب دنبال بازی برد- برد بود در واقع او با اعتقاد به لیبرالیسم به جنگ غرب رفت و این بزرگترین خطای روحانی بود.
وی اضافه کرد: تاریخ نشان داده که نظامهای حکومتی و سیاسی از تاریخ درس نمیگیرند و راه خود را میروند با این وجود روحانی با مشاورههایی که مشاورانش به او میدادند فکر میکرد که عقل او از مصدق بیشتر است.
درخشان گفت: دستاورد دولت تدبیر و امید این بود که هر چه تدبیر داشت آن را در برجام به کار برد و امید خود را معطوف به آمریکا و شرکای اروپایی اش کرد. معتقدم روحانی بزرگترین دستاورد را برای انقلاب اسلامی داشته به گونهای که هیچ دولتی این خدمت را به انقلاب نکرده و آن هم باز کردن چشم بصیرت توده مردم است در واقع مردم در این دوره فهمیدند که دشمن کیست.
این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه چشم مردم به خاطر خطاهای روحانی در مقابل غربیها باز شد، تصریح کرد: مردم در این دوران زیر پا گذاشتن عزت خود، از دست رفتن امکانات اقتصادی و فشارهای اقتصادی در همه ابعاد را به چشم دیدند.
وی با بیان اینکه در این دوران مردم ترور سردار دلها را به دست پرچمدار لیبرالیسم به چشم خود دیدند و به فریبکاری آمریکاییها پی بردند، خاطرنشان کرد: روحانی ناآگاهانه بزرگترین خدمت را در شناساندن دشمن به انقلاب کرده است و امروز نیز بایدن میخواهد این دستاورد را از روحانی بگیرد پس نمایندگان باید هوشیار باشند.
درخشان تصریح کرد: ما در گام دوم انقلاب باید هوشیار باشیم تا بصیرتی را که در دوره روحانی به وجود آمده از دست ندهیم چرا که اگر این بصیرت از دست برود شرایط برای ما دشوار خواهد شد.
این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: به فرموده امام و تاکید رهبر معظم انقلاب شرط حفظ انقلاب شناخت دشمن است با این وجود ما بدون شناخت دشمن نمیتوانیم برای برنامه ریزی اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه وقتی دشمن را نشناسیم و فکر کنیم اوضاع کشور گل و بلبل است آن وقت برای رفاه مردم میرویم و هواپیمای چند میلیارد دلاری سفارش میدهیم، اضافه کرد: شرط شناخت دشمن این است که برنامه اسلامی ایرانی پیشرفت بنویسیم.
درخشان از اقتصاد مقاومتی به عنوان مدیریت ریسک تعبیر کرد و افزود: در اقتصاد مقاومتی باید همه ابعاد را در نظر بگیریم و آنها را مدیریت کنیم. به هر روی به گفته رهبر معظم انقلاب الگوی ایرانی پیشرفت اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه ما دشمن را بشناسیم، اما ما هنوز دشمن را نشناخته ایم.
این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه امروز باید تنها مطالبه نیروهای انقلابی این باشد که اجازه ندهند بصیرت به دست آمده از دست برود و در واقع دنبال نخود سیاه نرویم، اضافه کرد: در گام دوم انقلاب باید روحیه و تفکر انقلابی و همچنین عملکرد جهادی داشته باشیم چرا که اقتصاد مقاومتی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در این سه کلمه خلاصه میشود.
وی به تاکید رهبر معظم انقلاب برای گرفتن تصمیمهای بزرگ در مجلس انقلابی اشاره کرد و گفت: سوال این است که این مجلس انقلابی تاکنون چه تصمیم بزرگی گرفته است و این در حالی است که مجلس آن همه وقت گذاشت که بودجه را اصلاح کند، اما اگر آن را هم اصلاح نمیکرد هیچ اتفاقی رقم نمیخورد. البته نمایندگان انقلابی دست آخر گفتند که ما اعداد پنهان را آشکار کردیم سوال این است که عملکرد مجلس انقلابی باید این باشد؟
درخشان تصریح کرد: بنده بارها گفته ام که باید تمام بانکها در بانک ملی ادغام شوند تا نرخ بهره پایین بیاید، اما کسی توجه نمیکند از طرفی به هر روی تا ما نظام بانکی را درست نکنیم اقتصاد درست نمیشود.