به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاهها و کلاسهای آموزشی دانشجویان در روزهای شیوع کرونا بیشترین آسیب را دیدند. از دور ماندن از فضای رقابتی دانشجویی گرفته تا آموزشهایی که با قطع و وصل شدن اینترنت دستخوش تغییر میشدند.
اما وقتی بحث واکسیناسیون به میان آمد جامعه دانشگاهی برای بازگشایی دوباره دانشگاه امیدوارتر از گذشته شد. البته که دانشگاهیان معتقدند در این روزهای کرونایی هیچ دانشگاهی تعطیل نیست و دانشجویان تحصیلات تکمیلی کم و بیش در آن فضا به تناسب فعالیتشان حضور دارند، اما به طبع خبری از آن شور و هیجان و رفتوآمد دانشجویان مقاطع مختلف و اعضای هیئت علمی نیست.
درحالیکه صحبت از حضوری برگزاری شدن کلاسهای آموزشی از مهرماه ۱۴۰۰ است، تنها صفر تا صد دانشجویان علوم پزشکی دربرابر کرونا واکسینه شدند و علیرغم تاکیدات و مطالبات بسیار خانواده وزارت علوم، اما خبری از واکسینه شدن دانشجویان این وزارتخانه نیست.
کیفیت آموزش حضوری قابل قیاس با آموزش مجازی نیست
محمود فتوحی فیروزآبادی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره آموزشهای دانشجویان در روزهای کرونایی بیان کرد: دانشگاهها بعد از پاندمی کرونا در اسفند ۹۸ به آموزشهای مجازی روی آوردند و اگرچه تا آن زمان تجربه خیلی خوبی در کشور برای این امر وجود نداشت، اما حال حاضر آموزشهای مجازی تجربه خوبی است. البته نمیتوانیم کیفیت آموزشهای مجازی را با آموزشهای حضوری یکسان بدانیم قطعا آموزشهای حضوری کیفیت بالاتری دارند.
رییس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به عدم حضور دانشجویان در دانشگاه به دلیل پیشگیری از شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا ادامه داد: وقتی دانشجویان در دانشگاه حضور پیدا نکنند و آموزشها مجازی پیش رود هیچ تعاملی بین آنها و اساتید شکل نخواهد گرفت و فشار روی دانشجویان زیاد است.
دانشجویانی که دور از دانشگاه پذیرش و فارغالتحصیل شدند
وی عدم حضور دانشجو در دانشگاه را از لحاظ انجام کارهای پژوهشی و قراردادهای ارتباط با صنعت چالشساز مطرح کرد و اظهار داشت: در دانشگاه صنعتی شریف سعی کردیم تا حد امکان با حفظ پروتکلهای بهداشتی و اولویت قرار دادن سلامت دانشجویان حضور تحصیلات تکمیلیها را بیش از پیش داشته باشیم، اما اگر این روند ادامه پیدا کند ممکن است شرایط به گونهای شود که تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و به ویژه ارشدها بدون دیدن دانشگاه فارغالتحصیل شوند که این مسیله جای نگرانی دارد.
وی ادامه داد: بنابراین باید تلاش کنیم کاری را انجام دهیم که حضور دانشجویان در دانشگاه هرچه سریعتر از سر گرفته شود. برنامه موجود و مطالبه حال حاضر دانشگاهیان این است که وزارت بهداشت بحث واکسیناسیون اساتید، دانشجویان و کارمندان دانشگاهها را در اولویت بالا قرار دهد، چون بدون واکسیناسیون امکان حضور تعداد زیادی از دانشجویان در دانشگاه وجود ندارد و این نگرانی وجود دارد که اگر بدون واکسیناسیون دانشجویان راهی دانشگاه و خوابگاه شوند با مشکلاتی مواجه شوند.
جلسهای برای تصمیمگیری درباره واکسیناسیون دانشگاهیان
فتوحی فیروزآبادی با بیان اینکه وزارتخانههای علوم و بهداشت درباره واکسیناسیون دانشگاهیان جلسهای را تشکیل دادند، عنوان کرد: در این جلسه تمام نمایندگان حاضر واکسیناسیون اساتید و دانشجویان را اولویت میدانستند لذا طبق برنامهریزی صورت گرفته (البته با یک عدم قطعیت) تلاش میشود حتی الامکان تا پایان تابستان و پاییز امسال دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاهی به نوبت واکسینه شوند.
رییس دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: اگر همه برنامهها پیش رود و عدم قطعیتها کاهش یابد تا اول مهرماه امسال اساتید و کارکنان همراه با عدد تقریبی ۵۰۰ هزار دانشجو (عمدتا دانشجویان تحصیلات تکمیلی) واکسینه خواهند شد و بقیه دانشجویان به نوبت در پاییز برابر کرونا واکسن میزنند.
مطالبات هرچه میخواهد باشد، وزارت بهداشت کار خود را میکند
مطابق جدول اعلامی از سوی وزارت بهداشت که زمان واکسیناسیون افراد براساس رده سنی را نشان میدهد حاکی از آن است که تمام کشور تا پایان پاییز امسال واکسن خواهند زد و آخرین گروه همین جوانان دانشجوی ۱۸ سال به بالا هستند.
بنابراین دلسوزیها و صحبتهای ستاد کرونا و وزارت بهداشت در این امر آنچنان حقیقت ندارد و آنها مطالبات برای اولویت بخشیدن به واکسیناسیون دانشجویان را هیچ میدانند اگر غیر این باشد باید تا پیش از شروع سال تمام دانشجویان کشور را واکسینه میکردند نه اینکه از جمعیت میلیونی تنها تا مهر ۱۴۰۰ شاهد واکسن زدن حدود ۵۰۰ هزار دانشجو باشیم.
شروع کلاسها شاید از بهمن ماه
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان شروع کلاسهای حضوری دانشجویان کارشناسی از نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ (ترم بهمن ماه) وجود دارد یا خیر، گفت: این امکان نیز وجود دارد که کلاسهای حضوری از ابتدای مهرماه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی آغاز شود و سپس دانشجویان دیگر از بهمن ماه ۱۴۰۰ (ترم دوم سال تحصیلی) سر کلاس حاضر شوند.
فتوحی فیروزآبادی تاکید کرد: در این بین آنچه اهمیت دارد این است که تا دانشجویان واکسینه نشوند هیچ کلاس حضوری برپا نخواهد شد. درحال حاضر دانشجویان تحصیلات تکمیلی به صورت خیلی محدود در کلاسهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی حضور دارند، اما حضور تمام دانشجویان باید به گونهای باشد هم استاد و هم دانشجو واکسینه شده باشند.
میشود سر کلاس ها حاضر شود بدون واکسینه شدن؟؟
ما هنوز درگیریم که مهر باز میشه یا نه
12 سال درس خوندیم بریم دانشگاه چه وضعشه