به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امیرعلی سهرابپور معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سلسله گفتگوهای مدوتاک سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به ارائه راهحلها و پیشنهادها برای بهبود شرایط دستیاران دوره تخصص پرداخت.
وی گفت: شکل گیری صندوقی برای حمایت از رزیدنتها با مشارکت فارغ التحصیلان، خیرین از راهکارهای پیشنهادی است و با بودجه اولیهای با حدود ۵۰ میلیارد تومان میتوان برای رزیدنتهای سال چهارم یک حقوق ماهانه و البته به صورت قرض در نظر گرفت که دستیاران علوم پزشکی تهران بتوانند بعد از گذراندن طرح خود، این کمک هزینه دریافتی را به صندوق بازگردانند.
سهراب پور اظهار کرد: طبیعتا خود دانشجویان به خاطر اینکه کمکها را در دوران سخت رزیدنتی دریافت کردهاند حاضر خواهند بود که به صورت داوطلبانه مبلغی بیش از آنچه دریافت کردهاند را به صندوق باز گردانند تا از این طریق به سایر دستیاران دوره تخصص نیز کمک شود.
وی بر لزوم پرداخت بخشی از کارانهها به دستیاران و فلوشیپها تاکید کرد و با اشاره به جلساتی که درباره مشکلات رزیدنتها برگزار شده است؛ گفت: در یکی از جلسات که نمایندگان مجلس و ۲۰ نفر از اعضای هیات علمی حضور داشتند، نمایندگان مجلس به علت توجیه نبودن، به دنبال کاهش حقوق اساتید دانشگاه بودند که پس از صحبتهای انجام شده، این اتفاق رخ نداد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به مهاجرت فارغ التحصیلان رشتههای پزشکی به واسطه شرایط دشوار و بعضا ستمهای موجود، تصریح کرد: قانون اجباری در طرحها، سهمیهها و ... از جمله مواردی هستند که دانشجویان را دلسرد میکند.
وی بیان کرد: به عنوان معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در جریان موج مهاجرت دانشجویان و فارغالتحصیلان پزشکی هستم. ما هر سه ماه یکبار، گزارشی از وضعیت دانشجویان انصرافی و افرادی که مهاجرت کرده اند دریافت و سپس آن را به وزارت بهداشت نیز ارسال میکنیم؛ به این ترتیب اینگونه نیست که وزارت بهداشت در جریان این امور نباشد.
سهراب پور با تاکید بر شکل گیری شورای صنفی دستیاران برای ارائه راهکار به وزارت بهداشت در خصوص مسائل مربوط به رزیدنتها بیان کرد: در بسیاری از موارد وزارت بهداشت بر لزوم یک اصل کلی آگاهی دارد، اما از راههای منتج به آن اصل مطلع نیست، که با شکل گیری یک شورای صنفی میتوان به رقم خوردن اتفاقات مثبت کمک کرد. البته قانون کار، بیمه و ... از جمله تغییراتی هستند که در این خصوص در نظر گرفته شدهاند، اما هنوز قطعی نیستند.
وی با اشاره به هشتگهایی که در شبکههای اجتماعی شکل گرفته، خاطرنشان کرد: این مسائل تاثیر کوتاه مدت دارند و راه حل بلندمدت در این زمینه پیگیری وضعیت این قشر به صورت مستمر از سوی شورای صنفی دستیاران است.