به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه شیراز، در این آیین دکتر غفاری در خصوص روند اجرای رویداد کمند اظهار داشت: رویداد کمند یکی از برنامههایی است که در حوزه فرهنگی و درزمینه تقویت توانمندیهای فرهنگی و اجتماعی دانشجویان موردتوجه قرار گرفت که این برنامه در تعداد قابل توجهی از دانشگاههای کشور با حمایت معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و اهتمام مجموعههای دانشگاهی اجرا شد.
وی افزود: طرح ملی کمند با حمایت معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و صندوقهای حامی کارآفرینی با هدف ایجاد ارتباط بین دانشجویان و شرکتهای دانش بنیان در دانشگاههای منتخب سراسر کشور برگزار شد که جا دارد از تمام تلاشگران در این عرصه قدردانی کنم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه گفت: آنچه در دنیای مدرن و جدید موجب ایجاد هویت میشود، تواناییها و قابلیتهاییست که کنشگران اجتماعی بهویژه کنشگران جوان و دانشجویان ما کسب میکنند و ازطریق دستاوردها، تواناییها و قابلیتی که دارند، هم عزتنفس و خودپنداری مثبتی را برای خود رقم میزنند، هم نوعی امید و اعتماد در آنها تقویت میشود و هم راحتتر میتوانند ارتباط و پیوند خود را با چرخهی زندگی حفظ کنند.
وی افزود: بیتردید چنین قابلیتی امکان اثرگذاری و داشتن توانایی و قدرت را در آنها تقویت میکند و تلاش ما بر این است که توانمندی و داشتن خودپنداره مثبت و احساس مثبت نسبت به زندگی و دوره دانشجویی را در دختران دانشجو تقویت کنیم.
دکتر غفاری با بیان اینکه با توجه به اثرگذاری و تأثیری که دختران و زنان ما در فرآیند توسعه فرهنگی و اجتماعی جوامع انسانی دارند این برنامهها میتواند بسترسازیهای لازم را در این زمینه فراهم کند، اظهار داشت: درحقیقت توسعه فرهنگی و اجتماعی با ارتقای کیفیت زندگی تعریف میشود. کیفیت زندگی مجموعه نظام تعاملات و ارتباطاتیست که در بین کنشگران اجتماعی شکل میگیرد. رویدادی مانند کمند نقش بسزایی در ایجاد هویتی دارد که افراد برای خود خلق میکنند و این هویت را در تحولات اجتماعی باز تعریف میکنند.
وی افزود: البته آثار و پیامدهای رویداد کمند باید فراتر از جمع دانشگاهی و دانشجویی تعریف شود و باید شاهد اشاعه و ترویج و سرایتپذیری این رویداد به عرصههای دیگر حیات و مناسبتهای اجتماعی باشیم وامیدوارم این نوع برنامهها با توجه به اثر و پیامدهای مثبتی که دارند، ادامه پیدا کنند.
دکتر غفاری در پایان سخنان خود اظهار داشت: اگر این برنامهها بدون محدودیتهای کرونایی و بهصورت حضوری برگزار میشد، قطعاً شاهد اثرات مثبت بیشتری از این رویدادها بودیم. به هرحال این مجموعه باید گسترش پیدا کند و گسترش این مجموعه منوط به تلاش و اهتمام فعالیت و کنشگری ارزندهای است که از ناحیه دانشجویان صورت میگیرد. درواقع دانشجویان نقش اول را در برگزاری و استمرار این رویدادها عهدهدار بوده و مجموعههای دیگر تسهیلگر هستند. امیدواریم این تلاش و کوشش ادامهدار باشد.