سید حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره مصوبه پذیرش دانشجوی ارشد از رشتههای غیرمرتبط گفت: شورای سنجش و پذیرش دانشجو مصوبهای را تحت عنوان لغو پذیرش دانشجوی ارشد از رشتههای غیر مرتبط تصویب کرد.
حسینی تصریح کرد: حوزه معاونت آموزشی وزارت علوم، اداره کل برنامهریزی قصد داشت این مصوبه را به نحوی اجرایی کند، اما پس از انعکاسی که جامعه در خصوص این مصوبه داشت؛ فرایند اجرایی آن متوقف شد.
وی با بیان اینکه این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد؛ گفت: پذیرش دانشجو از رشته مرتبط باید وجاهت داشته باشد؛ همچنین امکان پذرش دانشجوی غیر مرتبط نیز وجود داشته باشد. به عنوان مثال پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد برای رشتههای علوم پایه، دامپزشکی، کشاورزی به گونهای است که امکان پذیرش از رشتههای دیگر کمی محدود میشود، زیرا فرد باید پایهها و مبانی آن رشتهها را به خوبی بیاموزند تا بتوانند در ادامه تحصیل موفق شود.
معاونت آموزشی دانشگاه تهران ادامه دارد: اگر در کل بخواهیم قضاوت کنیم، در مجموع بنده این مصوبه را به صلاح آموزش عالی کشور نمیدانم. در یکی دو دهه اخیر که به این نحوه یعنی پذیرش دانشجو از رشتههای غیر مرتبط پرداختهایم، عملا در خیلی از رشتهها پذیرش دانشجو در ظاهر غیر مرتبط بوده است، اما دانشجویان به عنوان مثال در رشتههای مدیریت، اقتصاد، علوم اجتماعی، علوم انسانی، که به صورت غیرمرتبط پذیرش شدهاند عملا افرادی بودند که توانستهاند بسیار خوب عمل کنند.
وی تصریح کرد: بسیاری از داوطلبانی که از رشتههای غیر مرتبط وارد مقطع تحصیلات تکمیلی میشوند، بسیار فعال هستند و با خود ایدههای متنوعی دارند به همین منظور نمیتوان گفت که باید این فرایند را به کلی لغو کرد، زیرا خلاقیت و نوآوری نیز محدود میشود بهتر است در این زمینه کار کارشناسی انجام شود تا پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی ساماندهی شود.
حسینی در پایان خاطرشان کرد: بهتر است برای اینگونه از مصوبات نظرات دانشگاهها نیز جمع آوری شود، متاسفانه در خصوص مصوبه لغو پذیرش دانشجو از رشتههای غیر مرتبط، دانشگاه تهران به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای ایران هیچ اطلاعی نداشت و همین امر سبب میشود تا نظرات صاحبنظران در یک مصوبه دانشگاهی به کار گرفته نشود و این تبعات بدی دارد.