به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد عسگری مدیر کل سرمایهگذاری و بومیسازی فناوری پارک پردیس در پایان رویداد دو روزه اختتامیه سومین طرح توانمندسازی تیکاف که با حضور تیمهای ارائه برترین طرحها از سراسر کشور برگزار شد، گفت: سومین دوره طرح تیکاف تفاوتهایی با دورههای قبل دارد. دورههای قبل ویژه اعضای بنیاد ملی نخبگان برنامهریزی شده بود؛ اما در سومین دوره تیکاف با توجه به نیاز کشور و با پیشنهاد پارک فناوری پردیس به معاونت علمی و فناوری، قرار بر این شد میزبان همه علاقهمندان باشیم.
وی بیان کرد: علاوه بر این، به دلیل شرایط به وجود آمده به علت شیوع بیماری کرونا، سومین دوره تیکاف به صورت مجازی برگزار شد و این موضوع باعث شد امکانی فراهم کنیم که علاقهمندان در دیگر استانها نیز امکان شرکت در این طرح را داشته باشند.
وی افزود: ثبتنام سومین دوره طرح تیکاف از آذر ماه سال گذشته آغاز شد. در بازه مهلت ثبتنام، ۲۶۰۰ نفر از ۳۱ استان در طرح ثبتنام کردند. ۵۰ درصد از ثبتنام کنندگان دارای مدرک ارشد و دکتری، ۴۰ درصد دارای مدرک کارشناسی و ۱۰ درصد نیز دارای مدرک دیپلم و فوق دیپلم بودند.
مدیر کل سرمایهگذاری و بومیسازی فناوری پارک پردیس گفت: از ۲۶۰۰ نفری که در مرحله اول ثبتنام کردند، ۴۰۰ نفر برای شرکت در طرح برگزیده شدند و در نهایت ۱۱۰ نفر یا گروه انتخاب شده و در دوره ۳ تا ۵ ماهه تیکاف بسته به نیاز تیم، شرکت کردند. در پایان و در اختتامیه دوره طرح تیکاف در روزهای ۲۱ و ۲۲ مهرماه نیز ۷۰ طرح با حضور در مرحله آخر موفق به کسب حمایتهای مختلف پارک برای تسهیل مسیر تجاری سازی خود شدند.
عسگری ادامه داد: مسیری که برای دوره تیکاف درنظر گرفتیم، شامل ۳ مرحله بود. مرحله اول آزمون خودشناسی و خود ارزیابی، مرحله دوم، شناخت حوزه کسب و کار و وضعیت بازار و مرحله سوم نشست، تمرین و بازدیدهای مورد نیاز برای شناخت افراد از تیم و فضای کارآفرینی بود.
وی افزود: در پایان این دوره افراد باید بتوانند شناخت کاملی از تیم خود داشته باشند، ابعاد طرح کسبوکار خود را بشناسند، آن را تحلیل کرده و نسخه تجاریسازی محصول خود را تدوین کنند. در واقع مباحث تحلیل بازار، شناخت رقبا و ایجاد شناخت نسبت به نهادهای ارائهدهنده خدمات، مرحله سوم را تشکیل میدهد.
مدیر کل سرمایهگذاری و بومیسازی فناوری پارک پردیس در پایان گفت: حمایتهای پارک در این طرح به دو صورت مادی و معنوی ارائه خواهد شد. بخشی از حمایت مالی در مرحله اول (آزمون) تامین شده است. همچنین کمک هزینه حداقل ۶ میلیونی تومانی بابت هر فرد در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، در ادامه مسیر، ما افراد را با شتابدهندهها، شبکه فنبازار ملی و ... آشنا خواهیم کرد.
گفتنی است، تیکاف با هدف تسهیل فرآیند تجاری سازی طرحهای نوآورانه و مهارت افزایی علاقهمندان به کارآفرینانی طراحی شده است. این دوره اولین بار از سال ۱۳۹۵ با هدف توانمندسازی مخترعان سطح سه بنیاد ملی نخبگان با حمایت معاونت فناوری ریاست جمهوری و همکاری پارک فناوری پردیس کار خود را شروع کرد و با توجه به استقبال صورت گرفته و دستاوردهای به دست آمده، در سالهای بعد نیز این روند برای عموم مخترعان و صاحبان طرح نیز اجرا شد.