به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی طی بیانیهای در اعتراض به اظهارات حجت السلام حاج علیاکبری و عملکرد شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نکاتی را بیان کرد که متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
«در خطبه نماز جمعه مقدرات مملکت باید بیان شود، جنایات [امثال محمدرضا خان] باید در این خطبههای جمعه گفته شود و انتقاد شود، راههایی که ممکن است با آن راهها، آن جانیها را از بین بُرد؛ باید در نماز جمعه گفته شود.»
امام خمینی (ره)
قرابت زمانی نوزدهمین سالگرد پیام رهبر انقلاب به جنبش دانشجویی و دعوت ایشان به عدالت که منشأ ورود دانشجویان به مقولهی عدالتخواهی بود؛ با انتشار صحبتهای آقای حاج علیاکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و نفی ایشان از ورود ائمه جمعه به عرصه عدالتخواهی، همچنین مصداقی و نمایشی خواندنِ معدود فعالیتهای عدالتخواهانهی اندک ائمه جمعهی عدالتخواه، حاکی از عزم جدی ایشان در واروننمایی آرمانهای ابتدایی انقلاب و دوگانهسازیهای بیمبنا و اشتباه بود.
آقای حاج علیاکبری طرح مبارزه با فساد و عدالتخواهی به صورت مصداقی را ممنوع اعلام کرده و آن را مخالف نظر امامین انقلاب دانستند، حال آنکه مروری کوتاه بر تاریخ مبارزات پیش از انقلاب و پس از آن و همچنین بیانات امامین انقلاب غلط بودن این برداشت را آشکار میکند، اما چه کنیم که مسئول امر بر همین مرور کوتاه ناتوان بودهاست.
دعوت آقای حاج علیاکبری به سکوت مصلحت آمیز در مقابل فساد و نگاه خنثی ایشان به نهاد نماز جمعه، کارکرد اصلی نماز جمعه را از بین برده و آن را هرچه بیشتر به سمت بخشنامهای شدن و تقویمخوانی پیش میبرد.
بدون شک این رویهای که آقای حاج علیاکبری در پیش گرفته است بیش از هر چیز به خود نماز جمعه آسیب میزند چرا که این رویه، موجب جدایی حداکثری مردم از این فریضه و کاهش مشارکت در نماز جمعه میشود؛ علت آن هم این است که با این دست فرمان مردم تریبون نماز جمعه را به جای آنکه محلی برای بیان دردها و صدای خودشان ببینند، به عنوان محل و تریبونی برای بیان دغدغههای یک شاخه از یک جناحی سیاسی خاص میبینند.
در این بین اگر شخصی مسؤول سیاستگذاری ائمه جمعه باشد اما نقش ائمه جمعه را متناسب با مبانی انقلاب تنظیم نکند، نماز جمعه را به بستری جهت عقیمسازی انقلاب و آرمانهایش تبدیل کرده است.
جای خالی تریبونهای پرشور و اصیل دهه پنجاه با حضور شهید بهشتی، مطهری و آیت الله خامنهای با محافظهکاری و عافیت طلبی پرنخواهد شد. کم رونقی این عمل عبادی-سیاسی، نشانگر عدم تطابق مسائل سیاسی ائمه جمعه با مردم است.
جناب آقای حاج علیاکبری اگر معتقدید تریبون و خطبههای نماز جمعه نباید برای مبارزه با ظلم و فساد استفاده نشود و عدالتخواه خواندن مبارزین مصداقی با فساد، چهرهسازی و نمایش برای عدالت است؛ بهتر است در این نمایش عدالتخواهی، لااقل یکبار بازیگر عدالت باشید! بلکه به صورت نمایشی «لیقوم الناس بالقسط» را محقق کنید.
امید است که امر به معروف و نهی از منکرهایی که در روزهای اخیر نسبت به آقای حاج علیاکبری شد، کارگر افتد و ایشان تغییری در رویهشان بدهند، هرچند پس از برکناری امام جمعه عدالتخواه لواسان، اخباری مبنی بر برکناری سایر ائمه جمعه عدالتخواه نیز به گوش میرسد.
نهایتا باید خدمت آقای حاج علی اکبری عرض کنیم که خوب است، برای ملتزم شدن هرچه بیشتر به ولایت فقیه و مذهب تشیع، مرور بیشتری بر بیانات اهل بیت و امام و رهبری داشته باشید؛ که اگر بر این موضوعات مسلط بودید، چنین بیراه سخن نمیگفتید.
برای شروع به شما پیشنهاد میکنیم خطبه شقشقیه امام علی را مجددا مطالعه کنید تا ببینید امام علی وظیفه عالمان را در برابر شکمبارگی ثروتمندان و گرسنگی ضعفا، چه میدانست.
وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى
اتحادیه جنبش عدالتحواه دانشجویی