به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نبوی، دبیر سی امین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در نشست خبری تشریح جزئیات جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران گفت: سی امین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران دوشنبه ۲۲ آذر در محل این دانشگاه برگزار میشود.
وی افزود: در سی امین جشنواره پژوهشی و فناوری دانشگاه تهران روی فعالیتهای پژوهشی اعضای هیئت علمی، کارشناسان و دانشجویان کیفیت، شهرت ملی، اخلاق در پژوهش، ثبت اختراعات و چاپ مقالات با کیفیت در ایندکسهای بین المللی تاکید شده است.
نبوی با اشاره به اینکه در سی امین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران از ۴۱ نفر از برگزیدگان شامل اعضای هیئت علمی پژوهشگر پیشکسوت، پژوهشگر جوان نمونه و پژوهشگران برجسته تقدیر میشود، اضافه کرد: در این جشنواره از پایان نامهها و رسالههای برتر دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد، کارشناسان پژوهشگر و اجرایی نمونه، دو کتابخانه نمونه و یک پژوهشکده شایسته تقدیر تجلیل میشود.
دبیر سی امین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه فعالیتهای پژوهشی اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران در اختیار هفت کمیسیون معاونت پژوهشی این دانشگاه قرار دارند و در این کمیسیونها فعالیتهای پژوهشی منتخب معرفی و پس از آن در کمیسیون راهبردی و شورای پژوهش بررسی شده و طبق آئین نامه طرحهای منتخب انتخاب میشوند، اضافه کرد: به طرحهای کاربردی در ارتباط با صنعت و یا نهادهای علمی و همچنین به طرحهای بین المللی اعضای هیئت علمی که طی سالهای متمادی بتوانند این طرحها را ارائه دهند گرنت اختصاص مییابد و در جشنوارهها امتیازهای خاصی به این طرحها تعلق میگیرد.
وی با اشاره به اینکه طی سال گذشته قرارداد ۴۲۳ طرح کاربردی با مبلغ ۱۳۲۶ میلیارد ریال با نهادهای دولتی و خصوصی منعقد شده اظهار کرد: بخش دیگری از فعالیتهای پژوهشی دانشگاه تهران شامل طرحهای بنیادی است که دانشجویان میتوانند هم روی طرحهای بنیادی و هم کاربردی کار کنند. از این رو تمام رسالههای ارشد و دکتری میتوانند در قالب یک طرح بنیادی معرفی شوند.
نبوی با اشاره به اینکه بخش دیگری از فعالیتهای پژوهشی دانشگاه تهران در حوزه مالکیت فکری انجام میشود اظهار کرد: ثبت اختراع و پتنت نیز میتواند برای اساتید درآمدزا باشد.
دبیر سی امین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه برای تبدیل شدن به پرچمدار علمی در دنیا کیفیت و کمیت مقالات برای ما مهم است، افزود: در بعد کیفی یکی از اولویتهای ما انتشار مقالات در ژوژمانهای معتبر بین المللی است به گونهای که دانشگاه تهران در سال ۲۰۱۹، ۴۸۶۷ مقاله در ایندکس wos منتشر کرده و این تعداد در سال ۲۰۲۰ با ۱۰ درصد افزایش به ۴۹۲۷ مقاله رسیده است همچنین این دانشگاه در سال ۲۰۱۹، ۴۶۹۶ مقاله در پایگاه اسکوپوس منتشر کرده که این تعداد نیز در سال ۲۰۲۰ با ۱۱ درصد افزایش به ۵۰۹۹ مورد مقاله رسیده است. مضاف بر این ما در انتشار مقالات isd ۱۰ درصد رشد داشته ایم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته اساتید دانشگاه تهران موفق به ثبت ۸ مورد usa پتنت شده اند، افزود: پس از ثبت usa پتنتها تمام دنیا میتوانند به ایدهها و اختراعات دسترسی داشته باشند و یا این اختراعات و ایدهها را خریداری کنند و یا به صورت مشترک به سرمایه گذاری روی آنها بپردازند.
نبوی همچنین به کاهش تخلفات پژوهشی در دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل کاهش تخلفات پژوهشی افزایش اطلاع رسانی به اساتید و دانشجویان است چرا که بعضا این تخلفات از روی عدم آگاهی صورت میگیرد.
دبیر سی امین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به اینکه آموزشهای اخلاق در پژوهش یکی از اولویتهای پژوهشی دانشگاه تهران به شمار میرود گفت: شاید تعداد پروندههای تخلفات پژوهشی دانشگاه تهران ۱۰ پرونده باشد که اصلا معلوم نیست مرتکب تخلفی هم شده باشند.