به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هدفی که به عنوان مادهای قانونی به دستگاههای مرتبط تکلیف شده است تا اجرایی شود و سال نخست اجرای آن حداقل نیم درصد دانشجویان سراسر کشور با این طرح جذب شوند. این تکلیف؛ ماموریتی است که هیات وزیران در قالب آیین نامه اجرایی قانون جهش تولید دانش بنیان به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ کرده است.
بر اساس این قانون و آییننامههای مصوب شده آن؛ دستگاههای متعدد دولتی موظف به رفع موانع موجود بر سر راه توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری شده اند. اجرایی شدن موارد و مفاد این قانون درگرو همکاری همه دستگاههای مرتبط است. با پیگیریهای دولت، آییننامههای اجرایی این قانون به همه دستگاهها ابلاغ شده است تا هر چه زودتر در راستای رفع مشکلات و موانع پیش روی شرکتهای دانشبنیان و خلاق و تسهیل فعالیت این کسبوکارها گام بردارند.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم برای اجرایی شدن این قانون موظف شده است با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی طرح دستیار فناوری را با هدف بهبود توانمندی دانشجویان، آموزش مهارتهای مرتبط با کارآفرینی و تقویت کار تیمی، پیشگامی در عرصه فناوری و نوآوری و تقویت ارتباط دانشگاهها با پارکهای علم و فناوری میشود را اجرایی کند.
وزارت خانه باید به گونهای برنامه ریزی کند که دانشجویان مشمول این طرح بتوانند به مدت ۶ ماه در یکی از شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری مشغول به فعالیت شوند و به ازای آن مزایایی دریافت کنند. طرح دستیاری فناوری با راهبری و هدایت دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در هر استان برنامه ریزی و اجرا میشود.