به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادواره شهدای دانشجوی مدافع حرم و امنیت با عنوان جوانمرد ۲ به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور ۵ هزار دانشجوی خراسان رضوی و ۱۷ خانواده شهید با هدف گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشجوی مدافع امنیت و جبهه مقاومت برگزار شد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد مسعود میرزایی شهرابی در دومین یادوارهی شهدای دانشجو به نام جوانمرد۲ که عصر بیست و سوم آبان ماه برگزار شد، ضمن تکریم نام و یاد شهدا گفت: شهدای امنیت، مجاهدین جبههی مقاومت و مدافعین حرم به ما روش چگونه زیستن را یاد دادند.
وی در توصیه به دانشجویان، ذکر کرد: دانشجویان لازم است مانند جوانان شهیدی که جانشان را فدا کردند تا امنیت مردم و کشور را تأمین کنند؛ در سنگر علم و فناوري جامعهی اسلامی طوری درس بخوانند و از هوش خود بهره ببرند و از آرمانها و ارزشهای اسلام دفاع کنند که هیچچیز و هیچکس نتواند به دین اسلام تعرضی کند.
میرزایی شهرابی با اشاره به حملات اخیر اسرائیل به غزه و لبنان، بیان کرد: جنگ اصلی ما با استکبار را میزان پیشرفت در علم و فناوری ما تعيين میکند. همچنین که شاهد بودیم اسرائيل در تسلیحات خود برای حملات، از چه فناوریهای پیشرفتهای استفاده کردند.
در ادامهی این مراسم، نماینده جنبش حماس خالد قدومی اظهار کرد: جایگاه شهدا در فرهنگ ما شرقنشینان، آزادگان جهان و به ویژه فرهنگ اسلامی و مقاومت بسیار بزرگ و الهام بخش است. ما امروز به دلیل فرهنگ و میراث شهدای امت اسلام روحیه گرفتیم و قافلهی ما در سایهی امام حسین به سمت انسانیت و آزادی قدس حرکت میکند و ادامه دارد.
قدومی با بیان اینکه راه عزت و آزادی در تمامی دورههای تاریخی بدون قربانیها تحقق پیدا نکرده است بیان کرد: حتی در خارج از فرهنگ اسلامی؛ ویتنامیها، آمریکای لاتین و هند در مقابل استعمارگران قربانی دادند و سرآمد آنها الجزایر که یک میلیون شهید تقدیم کردند.
وی در ادامه اذعان داشت: این قربانیهای جبههی مقاومت به دلیل مقاومت و میدان جنگ نیست بلکه به دلیل عقبنشینی حکام منطقه و عرب است که قبل طوفان الاقصی، داشتند مسئلهی فلسطین را فراموش میکردند، برای جنایات فاشیستی نتانیاهو جایگاه قائل میشدند و روابط اسرائیل را با کشورهای عربی در سازمان ملل به رسمیت میشناختند. اما طوفان الاقصی تمام معادلات آنان را به هم ریخت.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه فلسطین و مقاومت برای ما میدان آزمایشی بزرگی هستند؛ تصریح کرد: ترامپ باید بداند که مردم ما امروز در فرهنگ ایثار و مقاومت ثابتقدم و راسخ و هستند و تا پس گرفتن حقوقشان در منطقه عقبنشینی نمیکنند و اگر با ما بجنگند ما اهل جنگیم.
خالد قدومی در خصوص سیاست ما در مقابل اسرائیل بیان داشت: در صحنهی سیاست ما حکمت را انتخاب میکنیم. زیرا دفاع از حقوقمان با آن میسر است و این مسئله که راه مقاومت تنها راه عزت اسلام و آزادی فلسطین است، ثابت شده است. راه دیگر ذلت است.
حکمت به معنای ضلالت نیست بلکه به معنای مقاومت حکیمانهای است که میداند این دشمن ترسو فقط زبان مقاومت میفهمد. البته که به جز مقاومت نظامی، مقاومت روایت هم بسیار مهم است و روایت را مردم با حضورشان، حرفشان و قلمشان در رسانه تغییر میدهند. روایتهایی که مانند راکتها اثرگذارند.
وی ادامه داد: امروز دانشجویان آمریکایی و اروپایی بریتانیایی در میدان برای حمایت از فلسطین حضور دارند با اینکه مسلمان هم نیستند و این به دلیل روایت ظلم علیه مقاومت و فلسطین توسط اسرائیل است.
نمایندهی جنبش حماس با تأکید بر اینکه مذاکرات شرط و شروط دارد؛ اظهار کرد: اول توقف جنگ، دوم خروج کل نیروهای اسرائیلی از غزه، سوم باز کردن گذرگاههای رفح برای ورود کمک جهت بازسازی غزه و در نهایت تبادل اسرا از جمله این شرایط است. اما اسرائیل اهل مذاکره نیست و دنیا باید این را بفهمد که رژیم صهیونیستی فقط زبان مقاومت و اسلحه را میفهمد.
وی در ادامه عنوان کرد: جنگ ما جنگ دینی نیست و ما علیه یهودیان نمیجنگیم بلکه علیه صهیونست میجنگیم که زمین، مقدسات، هویت اسلامي و میهنی و امنیت ما را غصب کردند. زیرا یهودیانی هستند که با رژیم جنایتکار اسرائیل مخالفند و آن را قبول ندارند.
قدومی با تاکید بر اینکه دشمن ما در منطقه مشترک است؛ گفت: وظیفهی ماست که از غزه و لبنان دفاع کنیم و ارزشهای طوفان الاقصی را حفظ کنیم و همراه فلسطینیان که راه ثابت و عزم راسخی در دفاع از خود دارند، بتوانیم اسرائیل را نابود کرده و به فلسطین آزادی ببخشیم.
در بخش دیگری از این رویداد رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور، هادی قاسمی با تأکید بر اهمیت و تأثیر نوع انتخاب جوانان و دانشجویان در مسیر زندگیشان و ترسیم آینده؛ بیان کرد: عاقبت همهی ما دو نوع مادی و معنوی دارد که نوع آن را خودمان انتخاب میکنیم. فردی که نگاه مادی دارد عاقبت کار را نابودی همیشگی فرض میکند و در نهایت آن را بدون معنویت رقم میزند.
در دیدگاه مادی افراد وضع حال خود را میسنجند؛ سپس اجزای آیندهی خود را میچینند و مرحله به مرحله پیش میروند. اما در دیدگاه معنوی نخست عاقبت خود را تصور میکنند و میآفرینند؛ سپس بر اساس آن پایان، شروع به ساخت مسیر خود میکنند و میدانند که جاودانه خواهند شد.
قاسمی خاطرنشان کرد: دلیل حضور کثیر جوانان و دانشجویان در جلسات و همایشهای این چنینی هم نشات گرفته از همان نوع نگاه معنوی است که از پایان به ابتدا آمده است و احتمالا انتخابشان برای زندگی هم همین دیدگاه است. زیرا در انتخاب مسیر زندگیشان تأثيرگذار است.
هادی قاسمی همچنین با اشاره به نحوهی شهادت شهید یحیی السنوار؛ تشریح کرد: با چنین هدف و تصويري از آینده است که چوب دستی یک رزمنده اثرش از سنگرشکن دشمن بالاتر میرود و آن را به تمسخر میگیرد. آن وقت همه سعی میکنند از او تأسی و الگو بگیرند. همانطور که این مدت در شهرهای مختلف جهان مردم موقعیت شهید السنوار در مقابل دشمن را شبیهسازی و رفتن خود را همانند او تصور میکردند.
وی در ادامه اذعان داشت: شهیدانی که این محفل با نام آنان مزین شده است خودشان از قبل عاقبت خود را انتخاب کردهاند و تصورشان از آینده، رفتنشان را رقم زده است. زیرا کسی که شهادت را اتفاقی مهم و پایانی جاودانه برای خودش میداند سعی میکند مسیر خود را بر اساس آن طراحی کند آن وقت به راحتی از کنار گناه و مسیر اشتباه میگذرد و فنا و فدا شدن برای خدا را انتخاب میکند.