علیرضا عشوری، رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران؛ در گفتوگو با دانشجو در خصوص جشنواره امسال و مقایسه آن با سال گذشته گفت: باید بگویم که توجه و رویکرد به طرحهای کاربردی و توسعهای بیشتر شده است. ما این روند را هم در بخش دانشپژوهان جوان و در جشنواره بینالمللی خوارزمی به وضوح میبینیم. با اینکه تعداد طرحهای برگزیده همچنان محدود است، امسال تعداد طرحهای توسعهای و کاربردی افزایش یافته که به نظر این موضوع برای کشور یک نقطه قوت است.
وی افزود: این موضوع نشان میدهد که ما در حال حرکت به سمت طرحهایی هستیم که به تحقیقات بنیادی و اختراعات نوآورانه توجه دارند و به طرحهایی که ارتباط مستقیم با صنعت دارند و نیازهای کشور را پوشش میدهند. به ویژه موضوع تجاریسازی نتایج تحقیقاتی، که یکی از چالشهای همیشگی ما در بخش تحقیقات دانشگاهی و مؤسسات پژوهشی بوده است، بیشتر مورد توجه قرار گرفته.
عشوری در ادامه در رابطه با تغییرات داوری گفت: فرآیند داوری مانند سالهای گذشته بوده است. هیئت داوران همچنان بر اساس شاخصها و معیارهای مشخص، طرحها را ارزیابی میکنند و این معیارها ممکن است از سال به سال تغییر کند، اما ارزیابیها همچنان طبق چارچوب و ضوابط مشخص انجام میشود و طرحها بر اساس آن انتخاب یا رتبهبندی میشوند.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در رابطه با نقش جشنواره خوارزمی گفت: جشنواره خوارزمی میتواند نقش مهمی در ارتقای جایگاه علمی و فناوری کشور در سطح بینالملل ایفا کند. معرفی طرحهای برگزیده در بخشهای مختلف، از جمله بنیادی، توسعهای، کاربردی و اختراعات نوآورانه، نمایانگر سطح علمی و فناوری کشور است، در داخل کشور و در خارج از آن این میتواند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: زمینهساز همکاریهای علمی با محققین و پژوهشگران خارجی باشد تا فعالیتهای علمی و پژوهشیشان را گسترش دهند. در واقع، یکی دیگر از جنبههای مهم فعالیت در جشنواره خوارزمی، کمک به توسعه دیپلماسی علمی کشور است.