رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه استقلال و قدرت هر کشوری وابسطه به توان علمی آن کشور است، گفت: رشد علمی کشورمان در سه سال گذشته بیش از 100 درصد بوده است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از تبریز، دکتر محمد تقی علوی امروز در دومین روز از هجدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و چهارمین کنفرانس مهندسی فوتونیک ایران در دانشگاه تبریز، این دانشگاه را دومین دانشگاه قدیمی کشور خواند و تصريح كرد: دانشگاه تبریز هم اکنون به عنوان یک دانشگاه جامع با دارا بودن هشت قطب علمی و شش دانشکده و پژوهشکده در تمامی گروه های چهارگانه علمی دانشجو می پذیرد که بیش از 30 درصد ظرفیت آن به مقاطع تحصیلات تکمیلی اختصاص دارد.
وی وسعت پردیس اصلی دانشگاه تبریز را بیش از 570 هکتار عنوان کرد و افزود: علاوه بر این دانشکده های اقماری دانشگاه تبریز نیز در اهر، مرند و میانه دایر بوده و در پردیس بین المللی ارس این دانشگاه 1000 دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه تبریز در ادامه ایثارگری های رزمندگان اسلام را در دوران هشت سال دفاع مقدس یادآور شد و بيان داشت: امروز صحنه مقابله ملت ایران در برابر استکبار جهانی در عرصه های علمی است و هر ملتی که علم بیشتری داشته و بتواند همگام با علوم و فناوری جدید حرکت کند، می تواند استقلال و اقتدار خود را حفظ کند و خوشبختانه کشور ما با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری وارد این مسیر شده و دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی شتابنده در این راه گام بر می دارند.
علوی رشد علمی کشور در سه سال گذشته را بیش از 100 درصد عنوان کرد و ادامه داد: این درحالی است که کشور ما در 30 سال گذشته در زمینه های مختلف از جمله عرصه های علمی در تحریم قرار داشته است.
وي با بیان اینکه اکنون 56 درصد ارتباط با اینترنت و شبکه های پیوندی در اختیار آمریکا، 26 درصد متعلق به کشورهای اروپا، 16 درصد در اختیار کانادا و برخی کشورهای آمریکای لاتین، یک درصد متعلق به کشورهای آفریقایی و دو درصد در اختیار کشورهای آسیایی است، گفت: بدین ترتیب 80 درصد شبکه پیوندی در اختیار کشورهای موسوم به گروه هفت بوده و تنها پنج درصد این شبکه متعلق به 55 کشور اسلامی و آمریکای لاتین است.
رئیس دانشگاه تبریز این موضوع را نوعی آپارتاید علمی عنوان کرد و اظهار داشت: علی رغم همه این محدودیت هایی که استکبار جهانی ایجاد کرده کشور ما مسیر خود را با عزت و اقتدار و بدون حقارت طی می کند.
علوي به موج بیداری ایجاد شده در کشورهای اسلامی و غیراسلامی اشاره کرد و ادامه داد: اکنون مردم جهان حتی جلوتر از رهبران خود به راه افتاده و دیگر نمی خواهند حقارتی در برابر استکبار داشته باشند.
وی انسجام و یکپارچگی ملت ایران را عامل مهمی در تداوم انقلاب اسلامی ایران دانست و بيان داشت: ما اکنون ملتی در جفرافیایی از تاریخ سرنوشت ساز نه تنها برای کشور بلکه برای جهان بشریت هستیم که مردم در خیابان های آمریکا قیامشان را با الگوگیری از انقلاب اسلامی ایران برپا کرده اند و اگر دشمن اهمیت این موضوع را نمی دانست این همه علیه جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری نمی کرد.
رئیس دانشگاه تبریز به تلاش دشمنان برای ترور دانشمندان هسته ای کشورمان نیز اشاره کرد و بيان داشت: شهدا از هر قشری متعلق به همه اقشار جامعه هستند؛ اما این شهداء در ابتدا متعلق به جامعه علمی و دانشگاهیان و اساتید علوم پایه، فیزیک و رشته های اقماری بوده و ما در اینجا بار دیگر اعلام مي كنيم که راه این شهدا برای ما روشن است و از آرمان های آنها کوتاه نخواهیم آمد.
علوي در پایان با بیان اینکه استقلال و قدرت هر کشوری وابسطه به توان علمی آن کشور است، خاطر نشان كرد: رشد علمی کشور در سه سال گذشته بیش از 100 درصد است.