به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، حجت الاسلام میر باقری شب گذشته در مراسم ایام دهه اول محرم که در مدرسه فیضیه برگزار شد، مرکز اخلاق کریمه را خدا و قلب نبی(ص) دانست و گفت: هر فضیلت اخلاقی که به انسان می رسد، قسمتی از خورشید کرامت رسول الله(ص) است که تابیده شده، یقینی که به قلب مومن هبوط می کند قسمتی از یقین قلب پیامبر اکرم(ص) است.
وی با تاکید بر این که طریق توجه به حضرت حق در گرو تولی و تبری محض است، اظهار داشت: همه صفات کریمه را فقط به دو دسته پیامبران و اولیایی که توانایی تحمل ولایت را دارند، می دهند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه انسان اخلاقی کسی است که معصوم محور وجودی اوست، تصریح کرد: چنین فردی عملش و همه چیزش بر تبعیت از معصوم است و به تبع همین اصل می توان فهمید که در زمان امام عصر(عج) انسان ها به نوعی با معصوم شدن باعث حضور عدالت می شوند.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه همه تحولات عصر ظهور بر محور خود معصوم است، بیان کرد: این که انسان ها در دوره ظهور دارای دین حداقلی هستند و دین در عرصه اجتماعی نمودی ندارد یا حتی این که انسان ها بی نیاز از معصوم می توانند به عدالت دست یابند همانطور که در روند تاریخی از برده داری به حقوق بشر رسیدند، از بزرگترین تحریفات است که توسط سکولارهای مذهبی بوجود آمده است، این نوع تحریق در دوره اصلاحات نیز ارائه می شد.
وی با بیان این که علم امام، علم از بالاست و خیر هم باید از بالا جاری شود تا ما بهره مند شویم، ابراز داشت: نقش ما در ظهور تحمل ولایت و تحمل خیرات است.
میرباقری با اشاره به این که جامعه مومن همیشه و در همه حال از خواب و خوراک گرفته تا سایر موارد باید با رویکرد ظهور عمل کند، گفت: در این رویکرد نه تنها نباید با طاغوت سازش کرد، بلکه باید با همه وجود علیه آن در تمامی جوانب جنگید.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی تلاش برای ایجاد جامعه نبوی را جهاد اکبر و جنگ سیاسی و فرهنگی و اقتصادی با طاغوت را جهاد اصغر خواند و خاطر نشان کرد: این جهاد دائمی است و آنان که می گویند نباید جنگید، در طول تاریخ دو جنگ بزرگ جهانی را آفریدند، در حالی که مدعی حقوق بشر بودند، البته همه طالب صلح هستند ولی صلح بر محور توحید یا کفر مهم است.
این استاد حوزه علمیه با بیان این که بسیاری از بلایا برای متذکر کردن ما نسبت به خدا و امام است، اذعان داشت: در قرآن نیز به این واقعیت اشاره شده، در واقع وقتی انسان با نعمتی که داشت در راه خدا کار نکرد، خداوند با آوردن بلایا و سختی ها کاری می کند تا او برای رفع مشکلش به کسی که همه چیز در ید قدرت اوست، رجوع کند.
وی با تاکید بر این که شیطان مدام وعده می دهد و هیچ کدام عملی نمی شود ولی دوباره به ساختن وعده جدید می پردازد، تصریح کرد: بر فرض اگر تمدن مادی به وعده هایی که داد عمل کند، باز هم روح منتظر به این ها راضی نخواهد شد.
میر باقری حلقه های ذکر را برای ساختن جامعه منتظر مهم خواند و بیان کرد: البته این به تنهایی کافی نیست و باید علاوه بر این ها برای مبارزه با کفر به برنامه ریزی کسب تخصص و از این دست مسائل دست یافت.