جواد مهربان روز پنج شنبه در همایش شعر عاشورایی با عنوان «رجعت عشق» در دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه عاشورا در سروده های عربی و فارسی جلوه کرد گفت: در دوره معاصر، شعر به دو دسته قبل و بعد از انقلاب تقسیم می شود که در دوران حکومت لائیک پهلوی شعر شاعران مادی است.
وی با بیان اینکه بسیاری از شاعران اشعار خود را وقف امام حسین(ع)می کنند ابرزا داشت: در دوران پهلوی تاثیر قیام امام حسین(ع) را بیشتر در اشعار حوزه نصر داشتیم و در این دوران نیز اثار فاخری در شعر عاشورایی به وجود آمد.
رئیس سابق دانشگاه آزاد مشهد با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و تاثیر شگرف آن در حوزه ادبیات فارسی گفت: در این دوران استفاده از آیات و روایات زیاد شد و تمامی وقایع انقلاب اسلامی با قیام سالار شهیدان تشبیه شد به طوری که در هشت سال دفاع مقدس این امر نمود بیشتری کرد.
مهربان با تاکید بر این مهم که در این عصر عاشورا الهام بخش شاعران شد بیان داشت: بعد از پیروزی انقلاب شاعران با تکیه بر تشیع به میدان آمدند و به ادبیات پایداری رنگ دیگری بخشیدند.
که نگاه به جمله های ادبی نشان از تسلط شاعران به زیبایی کلام است و این نشان می دهد جوانان ما از همه ظرفیت ها استفاده می کنند.
وی یکی دیگر از نکات مهم در شعر عاشورایی را گریاندن مردم دانست و با بیان اینکه شعرای معاصر سعی کرده اند این کمبود جبران شود گفتک در دو دهه اخیر در شعر عاشورایی صحبت از استقامت و ترحم در آن رنگ باخته است.
مهربان با انتقاد از برخی خرافه پردازی ها در نوحه ها گفت: شاعر خوب کسی است که به فلسفه قیام اباعبدالله توجه و واقعیات را بیان کند نه اینکه به خرافات بپردازد.
وی همچنین با بیان اینکه رعایت ادب کلامی در شعر آیینی شرط است خاطرنشان کرد: گاهی شعرا در اشعار خود در خصوص اهل بیت(ع) از لفظ تو و عزیزم استفاده می کنند که این بی ادبی است.