به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، نسرین سلطان خواه ظهر امروز در مراسم افتتاح بزرگترین تونل باد حدود صوت ایران در دانشگاه شیراز تصریح کرد: در آینده ای نزدیک نیز آزمایشگاه تونل ماورای صوت در یکی از مراکز تحقیقاتی و علمی کشور با پشتیبانی ستاد هوافضای معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری راه اندازی می شود.
وی ادامه داد: تاکنون آزمایشگاه تونل زیر صوت در دانشگاه امیر کبیر، تونل فوق صوت در دانشگاه امام حسین(ع) و تونل حدود صوت نیز در دانشگاه شیراز راه اندازی شده است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تونل حدود صوت دانشگاه شیراز، نخستین تونل باد است که تنها کاربری آزمایشگاهی ندارد و برای صنایع دفاعی و نظامی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و جزو پرکارترین ها محسوب می شود.
سلطان خواه بیان داشت: این تونل با هزینه ای حدود 2 میلیارد تومان راه اندازی شده که ستادهای صنایع دفاعی باید برای به روز رسانی و ارتقای آن بیش از پیش تلاش کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در حوزه هوا و فضا کارهای ما دانش انبوه شده و باید با استفاده از این ظرفیت ها در حوزه های دیگر غیردفاعی و غیر امنیتی برای پاسخ های نیازعمومی کشور استفاده کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه هر کدام از فناوری های اولویت دار کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبت شده و سند جامعی برای آنان تدوین شده است، خاطرنشان کرد: اسناد دیگری نیز به زودی در زمینه های فن آوری گیاهان دارویی، طب سنتی و ٰنوآوری های انرژی های نو نیز با تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین می شود تا در این زمینه ها نیز به پیشرفت دست یابیم.
سلطان خواه بیان داشت: طی چهار سال گذشته از طریق ستادهای 11 گانه این معاونت به میزان 500 میلیارد تومان از مراکز تحقیقاتی حمایت شده است.
وی گفت: امروز توفیق های زیادی در سایه مجاهدت های علمی در کشور به دست آمده و محققان ما با جدیت و تلاش در عرصه علم و فن آوری در حال تلاش هستند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به روند پیشرفت کشور در عرصه علم و فناوری به ویژه در دولت های نهم و دهم اشاره کرد و بیان داشت: امروز رشد و جلو بودن کشور ما در حوزه هوافضا با توجه به تحریم ها افتخاری بزرگ است.
سلطان خواه تاکید کرد: در یک نگاه نظام مند منسجم باید روند علم و فناوری را در کشور مورد توجه قرار دهیم و نظامی که رهبر معظم انقلاب در این زمینه ترسیم و تاکید کرده اند را دنبال کنیم.