محمدتقی فخریان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با اشاره به طرح تحول آموزش و پرورش در مسئله نیروی انسانی خاطرنشان کرد: این سند تحول در سه بخش شناسایی، جذب و آموزش به صورت یک فرآیند در نظر گرفته شده است.
وی با بیان تعداد پذیرفته شدگان دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی تصریح کرد: 2000 نفر مورد پذیرش قرار گرفته اند که در دو پردیس دانشگاهی شهید بهشتی مخصوص پسران و شهید هاشمی نژاد مخصوص دختران مشغول به تحصیل خواهند شد و تعدادی از آنها نیز در شهرستان های تربت حیدریه، سبزوار و نیشابور ترم تحصیلی خود را آغاز خواهند کرد.
مدیر کل اداره آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به زیرساخت های دانشگاه فرهنگیان در این استان گفت: این دانشگاه در استان به صورت واحد است؛ یعنی مراکز شهرستان ها که در دوران گذشته به صورت تربیت معلم نزدیک به 25 سال فعالیت داشته اند، به صورت دانشکده دانشگاه مشهد، اما در شهرستان ها فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
فخریان کمبود نیروی اصلی در مدارس استان را در رشته های تربیت بدنی، مشاوره و بهداشت دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه های فرهنگیان در 16 رشته کار خود را آغاز خواهند کرد و نیاز اصلی ما در این سه رشته است، به گونه ای که در هر مدرسه یک معلم ورزش و دو مشاور بهداشت وجود داشته باشد، اما اکنون کمتر از 30 درصد نیروی لازم را در اختیار داریم.
وی بومی گزینی و به کار گیری نیروها در همان مناطق را در طرح تحول نیروی انسانی آموزش و پرورش ضروری دانست و بیان داشت: در مناطق محروم علاوه بر رشته های تربیت بدنی، مشاوره و بهداشت به رشته های پایه نیز نیازمندیم که با سیاست بومی گزینی در این مناطق و به کارگیری آنها در همان نقاط سعی شده تا این کمبود نیز برطرف شود.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با تاکید بر ضرورت هوشمند سازی همه مدارس استان یادآور شد: تا کنون 3000 مدرسه دارای یک کلاس هوشمند هستند که این رقم در مقابل 8900 مدرسه استان، بیانگر این امر است که تا شرایط مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
فخریان با بیان اینکه مدارسی که نوسازی می شوند باید به صورت هوشمند تحویل شوند، گفت: هزینه هوشمند سازی هر کلاس پنج میلیون تومان است، بنابراین تنها هوشمند سازی نیمی از مدارس استان 75 میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.