به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سیدعباس شجاع الساداتی مسئول کمیته مهندسی شیمی گروه فنی و مهندسی شورای عالی برنامه ریزی در نشست خبری مدیران گروه برنامه ریزی فنی و مهندسی با محوریت تحول و ارتقای برنامه های درسی دانشگاهی گفت: برنامه راهبردی رشته مهندسی شیمی به زودی تدوین می شود.
در این نشست دکتر شجاع الساداتی عمده برنامه های در دست اقدام این کمیته را بازنگری برنامه های آموزشی در مقاطع مختلف (دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی)، ایجاد رشته های جدید و آمایش آموزش عالی عنوان کرد.
وی افزود: رشته مهندسی شیمی و مهندسی شیمی زیست پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد از جمله رشته های تأسیس شده می باشد.
مسئول کمیته مهندسی شیمی گروه فنی و مهندسی با اشاره به حذف گرایش در مقطع کارشناسی تصریح کرد: در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی شیمی پیش از بازنگری 21 رشته و گرایش وجود داشت که 80% آن هم پوشانی داشتند و پس از بازنگری توانستیم آن را به 11 رشته و گرایش تقلیل دهیم.
وی مهندسی شیمی را یکی از رشته های استراتژیک در هر کشور دانست و گفت: این رشته با صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در ارتباط است و همچنین در زمینه معدن، غذایی، بیوتکنولوژی، دریا، جنگل و آبزیان نیز کاربرد دارد.
شجاع الساداتی افزود: 1% کل جمعیت دانشجویی کشور در رشته مهندسی شیمی مشغول به تحصیل می باشند که این تعداد در سال تحصیلی 90- 89، 39 هزار نفر بوده و امروز می تواند به 40 هزار نفر افزایش یابد.
وی تعداد دانشجویان در مقطع کارشناسی در دانشگاه های غیردولتی را 5/1 برابر دانشگاه های دولتی دانست و گفت: در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بیشترین تعداد دانشجویان مربوط به دانشگاه های دولتی است به خصوص در مقطع دکترا که 80% آنان در دانشگاه های دولتی مشغول تحصیل می باشند.
مسئول کمیته مهندسی شیمی گروه فنی و مهندسی یادآور شد: ایران در رشته مهندسی شیمی رتبه 14 دنیا را کسب کرده است.