قاسمی با اشاره به صدور فرمان 8 مادهای رهبری در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی در زمان دولت خاتمی گفت: اصلاح طلبان با کدام کارنامه موفق اقتصادی داعیه اداره کشور دارند؟
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، قاسمی روز گذشته در نشست دکتر سلام که به منظور بررسی دولت های گذشته و انتخابات کنونی در جمع دانشجویان دانشگاه یزد برگزار شد، در تحلیلی به آسیب شناسی دوره های مختلف ریاست جمهوری از سازندگی، اصلاحات و اصولگرایان پرداخت.
وی با اشاره به دوران سازندگی گفت: در این دوران با وجود تلاش هایی که در حوزه بازسازی انجام شد اما زمینه خروج گفتمان اصلی انقلاب اسلامی گذاشته شد. در حوزه فرهنگ هم متاسفانه با بی توجهی دست اندر کاران و عدم توجه به ارزش های حاصل از دفاع و انقلاب اسلامی، شاهد تغییر این ارزشها با شعار های زیبا و به ظاهر منطقی شدیم.
ورود بی رویه کالاهای خارجی باعث تغییر ذائقه مردم در سال های بعد شد
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه ورود بی رویه کالاهای خارجی که فرهنگ خود را هم به همراه آورده بود، باعث تغییر ذائقه مردم در سال های بعد شد، گفت: بعنوان مصداق تابلوهای شهری که تا آن موقع پر بود از پیامهای ارزشی و اخلاقی جای خود را به کالاهای لوکس خارجی داده بود.
قاسمی افزود: فرهنگ ثروت اندوزی و مسابقه ثروت با شعار های دهان پرکن «دارندگی وبرآزندگی» زمینه فاصله طبقاتی در کشور را فراهم کرد و مسئولان و به تبع آن مردم سعی کردند در این مسابقه از یکدیگر جا نمانند.
وی تغییر سبک زندگی در کشور را از ایرانی اسلامی به غربی را نتیجه سیاست های این دولت در حوزه های مختلف دانست.
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو با اشاره به سیاست جذب سرمایه گذاران خارجی در این دوره، از ورود افرادی که اعتقادی به انقلاب اسلامی نداشتند و از آنها برای سرمایه گذاری دعوت می شد، انتقاد کرد و این اقدام را یکی از عوامل نفوذ فرهنگ غرب به کشور دانست.
قاسمی تصریح کرد: این رفتارها به عناصر اقتصادی ختم نشد و حتی علاوه بر حوزه فرهنگ و اقتصاد، در اواخر دوران سازندگی ما شاهد ورود عناصر تئوریک مخالف نظام در بخش های مهم از جمله مرکز بررسی های استراتژیک بودیم؛ که بعدها و در دوران اصلاحات نتیجه آن ورود این تفکرات به عرصه اجرا را رقم زد.
وی تاسیس حلقه کیان و پمپاژ نظرات سروش توسط انتشارات صراط را نیز مولود این دوران دانست.
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو اعزام 2500 دانشجو به خارج از کشور و برگزاری جلسات مستمر آنها با افرادی مثل سروش را، از دیگر اقدامات زمینه ساز اتفاقات دوران اصلاحات قلمداد کرد.
قاسمی خاطرنشان کرد: البته در دوران سازندگی انصافاً اقدامات زیر بنایی و زیرساختی خوبی هم انجام شد، اما هر چند کشور نیاز به سازندگی همه جانبه داشت، ولی در بسیاری از حوزه ها ذائقه مردم تغییر کرد که این سبب شد مردم از آرمان های خود دور شوند.
وی در تحلیل دوران اصلاحات گفت: این دولت با شعار توسعه سیاسی هشت سال اداره کشور را در اختیار گرفت.
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو اولین اقدام دولت را توسعه رسانه های مکتوب دانست و افزود: تعداد نشریات در این دوره رشد بی سابقه کرده و در مواردی با تعطیل شدن یک رسانه، چند رسانه جایگزین آن با همان عناصر بوجود می آمد.
قاسمی این اقدام را طراحی توپخانه حمله به ارکان نظام دانست وافزود: در این دوره بیشترین حمله و اهانت به دین، اهل بیت و ساختار های انقلاب اسلامی رخ داد.
وی با خواندن تعدادی از توهین های صورت گرفته در آن دوران که توسط نشریات زنجیره ای منتشر می شد، از این دوران به عنوان دوران تلخ و سیاه رسانه ها در تاریخ انقلاب اسلامی یاد کرد.
مجلس ششم و دولت اصلاحات همچون دو لبه تیغ قیچی بودند
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو با اشاره به انتخابات مجلس ششم که اکثریت منتخبین از جناح همراه دولت بود، گفت: مجلس ششم و دولت اصلاحات همچون دو لبه تیغ قیچی، الگوی طراحی شده تئوریسین های مخالف نظام را که سالها در مراکز استراتژیک جای گرفته بودند عملیاتی کرده و سعی در بریدن پایه های اصلی انقلاب همچون وزارت اطلاعات ، شورای نگهبان ، سپاه و بسیج ، نیروی انتظامی و ولایت فقیه کردند. که البته این اقدامات هرچند با هزینه های سنگین ولی با مقاومت و درایت ملت و رهبر انقلاب یک به یک خنثی می شد.
قاسمی در خصوص اولین اقدام مجلس ششم در دوران اصلاحات گفت: اولین طرحی که در مجلس ششم مطرح شد اصلاح قانون مطبوعات بود، زیرا معتقد بودند که مطبوعات باید آزاد باشند تا بتوانند به راحتی مبانی مشروعیت و اعتقادات این نظام و مردم را از اهل بیت تا ولی فقیه به راحتی و بدون توجه به حساسیت های مذهبی مورد نقد و تخریب قرار دهند.
وی در خصوص سیاست خارجی دولت اصلاحات گفت: اصلاح طلبان معتقد بودند که ما نباید همیشه عرصه بین المللی و قواعد آن را به چالش بکشیم بلکه می توانیم از طریق گفتگو مسائل را با دنیای غرب حل کنیم و این گونه شعار گفتگوی تمدنها در دستور کار قرار گرفت؛ که نتیجه آن جز صدور قطعنامه و خوانده شدن ایران به عنوان محور شرارت در دنیا نتیجه ای بیش نداشت. ملت ایران در این دوران از حداقل ترین حق یعنی حق تحقیقات علمی در زمینه فناوری صلح آمیز هسته ای هم محروم می شود و نتیجه سازش این دولت چیزی جز عقب ماندگی ایران اسلامی به همراه نداشته است.
مدیرعامل خبرگزاری دانشجو در خصوص تعطیلی نطنز در زمان اصلاحات گفت: ما در دوران ریاست جمهوری خاتمی با التماس حتی نتوانستیم سه سانتریفیوژ را تأمین کنیم، اما اکنون شما می بینید با فرهنگ مقاومت هزاران سانتریفیوژ در مسیر صلح آمیز هسته ای در حال حرکت است.
قاسمی با اشاره به اینکه یکی از کاندیداهای اصلاح طلب ادعا کرده اند که روش حالا در سیاست خارجی دشمن سازی بوده است، گفت: چطور مردم به شمایی که امتحان خود را در سیاست خارجی پس داده اید و نتیجه آن چیزی جز عقب نگه داشتن روند پیشرفت کشور نبوده است اعتماد کنند. شما که خط سازش را دنبال کردید چه توفیقی برای کشور داشتید که خط مقاومت نداشته است.
50 سال کار فرهنگی باید انجام شود تا اشتباهات دوران اصلاحات درست شود
وی با اشاره به انحرافاتی که در حوزه های فرهنگ، سینما و مطبوعات ما شکل گرفت، خاطرنشان کرد: از جمله این انحرافات در دوران اصلاحات، تولید فیلم هایی چون شوکران، مرد عوضی و احیای کانون نویسندگان است که در این راستا اینکه گفته می شود 50 سال کار فرهنگی می بایست انجام شود تا اشتباهات دوران اصلاحات درست شود، واقعاً صحیح است، زیرا در عرصه فرهنگی ما شاهد خروج ریل انقلاب از مسیر اصلی خود بودیم.
مدیرعامل خبرگزاری دانشجو همچنین با اشاره به ادعای کاندیداهای اصلاح طلبان که با حرف هایشان خود را منجی بهبود وضع اقتصادی مردم می دانند، تصریح کرد: به ادعای خود اصلاح طلبان از جمله بهزاد نبوی که نائب رئیس مجلس ششم بود، هدف اصلاح طلبان توسعه سیاسی بوده است نه توسعه اقتصادی، بنابراین معلوم نیست اصلاح طلبان با چه انگیزه ای احساس می کنند مردم کسانی را که در دوران مسئولیت خود کمترین توجهی به وضعیت معیشت و مسائل اساسی اقتصادی کشور نداشته اند و تمام توان خود را در مسائل سیاسی صرف کرده اند، به عنوان منجی اقتصاد در این شرایط حساس و سخت برمی گزینند.
قاسمی افزود: چطور دولتی که چند رئیس بانک مرکزی عوض کرده و رئیس سازمان مدیریت آن ثبات نداشته است و کمترین هماهنگی در تیم اقتصادی آن نبوده است، به خود اجازه می دهد ادعای حل مشکل اقتصادی را داشته باشد. سئوال اینجاست که گویا این افراد فراموش کرده اند که فرمان 8 ماده ای مبارزه با مفاسد در دوران این دولت صادر شده است.
وی ادامه داد : فقط اگر جملات خود اصلاح طلبان در خصوص نوع نگاهشان و کارنامه عملکردشان به مسائل اقتصادی را بررسی کنیم، کمترین توان و عزمی را مشاهده نخواهید کرد.
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو افزود: خود خاتمی در اواخر دوران اول ریاست جمهوری گفته 70 تا 80 درصد مردم دغدغه اصلی شان معیشت است و بهزاد نبوی، نایب رئیس مجلس ششم نیز خودش گفت که خاتمی مرد اقتصاد نیست.
قاسمی در پایان این بخش از صحبت هایش گفت: در حوزه اقتصاد در زمان اصلاحات کار جدی که به صورت ملموس قابل اشاره باشد، وجود نداشت .
وی در بخش دیگری از صحبت هایش در تبیین دولت نهم و دهم گفت: احمدی نژاد برای نه گفتن به فضای اصلاحات با شعاری از جنس مردم رأی ملت را بدست آورد و از سال 84 تا کنون دولت نهم و دهم در حوزه های عمرانی و زیر ساختی کارهای بسیار جدی را انجام داد و این مسیر همچنان ادامه دارد که رهبر معظم انقلاب نیز در حرم رضوی به این واقعیت و کار بزرگ دولت اشاره کردند.
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگ خصوصا سینما در دو دوره دولت نهم و دهم را رضایت بخش ندانست و عنوان کرد: کار جدی در دوران این دولت ها انجام نشد و متاسفانه نقشه مهندسی فرهنگی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بود هیچ گاه محقق نشد.
قاسمی افزود: البته در حوزه نشر وضعیت بهبود یافت.
وی تصریح کرد: دیپلماسی احمدی نژاد در دور اول ریاست جمهوری که زنده کننده گفتمان انقلاب اسلامی و انعکاس دهنده پیام انقلاب بود را شاهد بودیم و به اعتقاد دلسوزان انقلاب اسلامی، انقلاب به ریل اصلی خود برگشت. به عنوان مثال سخنرانی های احمدی نژاد در سازمان ملل دانشگاه کلمبیا حس غرور ملی را تقویت کرد.
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو ادامه داد: ولی متاسفانه در دولت دهم سیاست های دولت در حوزه خارجی دچار تغییر شدو در خصوص مسائلی همچون بیداری اسلامی به مواضعی همچون بیداری انسانی اعتقاد داشت.
قاسمی توجه ویژه این دولت به مسائل علمی و فناوری را از نقاط مثبت ارزیابی کرد.
وی تعامل دولت و مجلس را ضعیف ارزیابی کرد و افزود: فرصت های زیادی در اثر عدم این تعامل از مردم ضایع شد.
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو در تحلیل فضای اقتصادی حاکم بر دولت نهم و دهم گفت : اقدامات اساسی و زیر بنایی این دولت در نوع خود بی نظیر بوده است؛ به عنوان مثال طرح هدفمند کردن و حذف یارانه حامل های انرژی از توفیقات این دولت بوده است. اجرای قانون هدفمندی یارانه ها که آرزوی دولت های قبلی بوده در این دولت به اجرا در آمد. هرچند در اجرای این قانون ضعف هایی وجود داشت، اما اصل این اقدام مورد تایید اکثر کارشناسان و مدیران اقتصادی کشور است.
قاسمی اضافه کرد: در این دولت خصوصا در دو سال اخیر فشارهای اقتصادی غرب علیه ایران به اوج خود رسیده و تحریم بانک مرکزی و فروش نفت ایران از عمده ترین آنهاست که مشکلاتی را برای اوضاع اقتصادی مردم در بر داشته است. که البته بخش عمده این مشکلات را بی تدبیری ها داشته است.
وی از فضای اعتقادی و اندیشه ای حاکم بر دولت دهم انتقاد کرد و گفت: متاسفانه در این دولت حاشیه بجای متن قرار گرفته و نوع نگاه این دولت خصوصا در اواخر، باعث طرد شدن عناصر دلسوز و نخبه از همراهی شد.
گزینه اول و آخر احمدی نژاد، مشایی است
مدیر عامل خبرگزاری دانشجو گفت : به نظر بنده احمدی نژاد در انتخات آتی با گزینه اصلی و حداکثری خود که مشایی است و به او اعتقاد عمیقی دارد، وارد عرصه می شود و در صورت عدم احراز صلاحیت وی توسط شورای نگهبان، به انتخابات ورود نخواهد کرد و گزینه ای نخواهد داشت.