محمدمهدی نیازمند در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، گفت: اولین چیزی که در سیاستگذاری سیاست خارجی باید به آن توجه کنیم قانون اساسی ماست که سیاست های نظام ما توسط مقام معظم رهبری مشخص می شود و تصمیم قطعی توسط ایشان گرفته می شود.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به نیویورک و رابطه با آمریکا گفت: ما باید ببنیم مذاکره با آمریکا چه نفعی برای ما خواهد داشت.
استاد دانشگاه های گیلان با اشاره به اینکه اختلاف ما با آمریکا مبنایی و ایدئولوژیکی است، افزود: مشاهده می شود که اخوان المسلمین در کشورهایی همچون مصر که انقلاب در آن تازه صورت گرفته است مدیریت جامعه مصر را برعهده گرفت و از آرمان ها و اهداف خود کوتاه آمد و در مسیر آمریکا و اهدافش نیز حرکت کرد، به چه سرنوشتی دچار شد.
نیازمند گفت: ما این تجربه را در زمان مصدق در بحث نفت نیز داشتیم که آمریکا چطور در ذهن مصدق نفوذ کرد و حتی یکی از طراحان اصلی کودتای 28 مرداد شد و این هیچ وقت از ذهن مردم ایران خارج نخواهد شد.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که واژه نرمش قهرمانانه را به کار بردند، گفت: این نشان از تیزهوشی و درایت مقام معظم رهبری است که در فضای دیپلماسی و سیاسی فعال باشیم و به سراغ کشورهایی برویم و با رعایت سه اصل عزت، حکمت، مصلحت که در سند چشم انداز آورده شده است و مورد تأکید مقام معظم رهبری است بتوانیم در دیپلماسی با سایر کشورها وارد شویم و همچنین از دیپلماسی عمومی که در گذشته تجربیات خوبی برای ما داشته و حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری طلایه دار آن می باشند، قدم برداریم.
استاد دانشگاه های گیلان با اشاره به نامه 511 چهره اصلاح طلب و 31 حزب به آمریکا در رابطه با مذاکره با ایران گفت: مذاکره با آمریکا نشان از خودباختگی است و این خودباختگی در بعضی از افراد در مجلس ششم به وجود آمد و مشخص شد که چه سرنوشتی پیدا کردند و در حال حاضر کجاها قلم فرسایی می کنند.
نیازمند گفت: آن چیزی که ما را به مقاومت وا می دارد مبانی اصلی و ایدئولوژیکی ماست که باید بر آن پافشاری کرده و با استقامت در این مبانی بتوانیم به سمت ایجاد فضای عادلانه در جهان حرکت کنیم.