گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ دانشگاه یزد یکی از مراکز آموزش عالی استان یزد است که در 18 بهمن ماه 1367 با پذیرش 38 دانشجو در رشته عمران به طور رسمی فعالیت علمی خود را شروع کرد و در حال حاضر نیز دارای 14 دانشکده و بیش از 400 نفر عضو هیئت علمی است.
این دانشگاه در سال تحصیلی جدید خود 5800 دانشجو در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و 170 نفر نیز در مقطع دکترای دانشگاه یزد پذیرش کرد که بیش از نیمی از آنها غیر بومی می باشند.
با توجه به تعداد بالای دانشجویان غیر بومی در دانشگاه یزد یکی از مسائل مورد توجه و با اهمیت، خوابگاه های دانشجویی این دانشگاه است.
این دانشگاه با تعداد نزدیک به 30 خوابگاه دانشجویی توانسته است تقریبا تمامی دانشجویان دوره های روزانه و شبانه مقاطع تحصیلی متفاوت را در خود جای دهد و از این امکانات بهره مند سازد.
تمامی دانشجویان متقاضی خوابگاه از خوابگاه های دانشگاه یزد استفاده می کنند
میبدی، رئیس دانشگاه یزد با اشاره به فراهم کردن زیرساختهای لازم برای پذیرش دانشجویان گفت: دانشگاه متناسب با افزایش دانشجویان آزمایشگاه، کارگاه، اساتید را افزایش داده است و در این راستا نیز به دنبال این هستیم تا بودجهای برای تامین تجهیزات جذب کرده و تجهیزات مورد نیاز دانشجویان را فراهم کننیم.
وی افزود: امسال دانشگاه یزد به تمام متقاضیان خوابگاهی خوابگاه ارائه داد و حدود 7500 نفر از دانشجویان را در خوابگاههای دانشگاه اسکان داد و تمام متقاضیان از خوابگاه برخوردار شدند که شاید بتوان گفت دانشگاه یزد اولین دانشگاهی باشد که هیچ دانشجویی در آن بدون خوابگاه نمانده است.
کمبود فضای مطالعه مهمترین کمبود خوابگاه پسران دانشگاه یزد
دهش، دانشجوی خوابگاهی رشته عمران دانشگاه یزد با اشاره به تفریحات دانشجویان گفت: اکثر اوقات فراغت دانشجویان به تفریحاتی از جمله فوتبال، پینگ پنگ و بخصوص سایت اینترنت خوابگاه می گذرد که سرگرمی های کامپیوتری و لپ تاپ بیشترین زمان را از دانشجویان می گیرد.
وی بیان کرد: دانشجویان خوابگاهی اکثرا بعد از نماز مغرب و عشا و پس از صرف شام به این سرگرمی ها مشغول می شوند که ممکن است اکثرا تا ساعت ا تا 2 بامداد بیدار بمانند و روزها نیز در صورتی که کلاس نداشته باشند خواب می روند.
این دانشجوی رشته عمران دانشگاه یزد تصریح کرد: با توجه به میزان توجه رئیس دانشگاه، وسایل تفریحی خوبی از جمله زمین چمن فوتبال، زمین فوتبال ساحلی، زمین والیبال، سال های پینگ پنگ و و فوتبال دستی در دانشگاه وجود دارد.
دهش خاطرنشان کرد: با وجود اینکه یک سالن مطالعه بزرگ برای کل دانشجویان و همچنین چهار سالن مطالعه کوچک در هر خوابگاهی وجود دارد؛ اما باز شاهد کمبود فضا و مکان برای مطالعه دانشجویان داریم که این کمبود در زمان اوج امتحانات بخوبی حس می شود.
وی افزود: خوابگاه های برادران در زمینه های امکانات ضروری از جمله دکتر، بوفه، تغذیه و ساندویجی و دستگاه کپی مناسب است به نحوی که دکتر کشیک هفته ای یک روز را به صورت کامل در خوابگاه برادران حضور دارد و دانشجویان نیز کمتر ضرورت پیدا می کنند که برای امکانات به خارج از دانشگاه بروند.
دانشجوی خوابگاهی رشته عمران دانشگاه یزد ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از امکانات دانشگاه از جمله سالن و امکانات ورزشی و سرویس های انتقال دانشجویان از خوابگاه به سایت اصلی دانشگاه مجانی می باشد دانشجویان به غیر از هزینه غذا و خوابگاه هزینه ای دیگر ندارند که این ها نیز بسیار مناسب می باشد.
دهش با اشاره به امنیت در داخل خوابگاه ها گفت: پیش از این امنیت خوابگاه ها کم بود و بارها شاهد گم و یا دزدیده شدن وسایل دانشجویان از جمله موبایل و لپ تاپ بودیدم که با پیگیری های مسئولان و ایجاد برخی از محدودیت ها کمتر شاهد این مشکلات می باشیم.
حضور تعدادی از دانشجویان کنجکاو مهمترین معضل خوابگاه پسران دانشگاه یزد است
وی بیان کرد: مهمترین ناهنجاری ها در داخل خوابگاه های دانشگاه یزد حضور تعداد اندکی از دانشجویان کنجکاو می باشد که با ایجاد سر و صدا در مواقع مختلف و همچنین استعمال سیگار فضای خوابگاه را با مشکل مواجه کرده اند که این نیز با حضور حراست دانشگاه بسیار کمتر دیده می شود.
وی در پایان گفت: یکی از بهترین شاخص های خوابگاه های دانشگاه یزد وضعیت مناسب بهداشت می باشد که در هر خوابگاهی دو یاچند نفر مسئولیت آن را برعهده دارند و روزانه خدمات بهداشتی را بخوبی انجام می دهند که جای تقدیر و تشکر از پیگیری ها رئیس دانشگاه دارد.
بیشترین زمان دانشجویان دختر دانشگاه یزد صرف شبکه های اجتماعی وی چت و واتس آپ می شود
دانشجویان رشته ریاضی خوابگاه خواهران دانشگاه یزد نیز با اشاره به مهمترین سرگرمی های دانشجویان دختر دانشگاه یزد گفت: بیشترین اوقات دانشجویان مربوط به تفریح و سرگرمی می باشد که دانشجویان با دیدن فیلم های کره ای، کار با برنامه های وی چت، واتس آپ و فضای مجازی ساعت های خود را می گذرانند.
وی بیان کرد: فعالیت های جنبی از جمله گرفتن جشن تولد، برگزاری حدیث کسا، زیارت عاشورا و برنامه های خوابگاه نیز از جمله دیگر برنامه هایی است که دانشجویان با آنها اوقات خود را می گذرانند.
این دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه یزد تصریح کرد: بیشترین زمان سرگرمی دانشجویان پس از صرف غذا و تا نیمه های شب می باشد که معمولا در روزهای تعطیل این میزان افزایش می یابد.
با توجه به فصل سرد دانشجویان دختر کمتر از امکانات ورزشی استفاده می کنند
این دانشجوی دختر دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: هرچند دانشگاه دارای زمین فوتبال، فوتسال، والیبال و دوچرخه سواری است؛ اما به دلیل سرمای زیاد و فاصله زیاد بین خوابگاه ها تا این مکان ها کمتر در این فصل از آنها استفاده می شود و بیشترین وقت خود را در فضای مجازی صرف می کنند.
کمبود سالن مطالعه و میز و صندلی مهمترین کمبود خوابگاه خواهران دانشگاه یزد است
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ریاضی دانشگاه یزد افزود: دانشگاه یزد در قسمت خوابگاه خواهران یک سال مطالعه همگانی به نام سایت ولایت دارد که دانشجویان به صورت عمومی از آن استفاده می کنند و در خوابگاه ها نیز برخی از آنها دارای سالن مطالعه می باشند؛ اما این فضاها به اندازه کافی نمی باشد و در زمان امتحانات میز و صندلی بسیار کم می باشد که با اعتراض دانشجویان نیز همراه می شود.
وی ادامه داد: در زمینه بهداشتی نیز وضعیت مناسبی داریم که بهداشت خوب سرویس ها، حمام ها و آشپزخانه نشان از این مولفه می باشد، و همچنین پوشش نامناسب برخی از دختران و همچنین گسترش همگانی شبکه های اجتماعی مهمترین معضل دانشجویان دختر دانشگاه یزد است.
دانشجوی ساکن خوابگاه خواهران دانشگاه یزد گفت: مهمترین معضل دانشجویان خوابگاهی در بخش خواهران پوشش نامناسب برخی از دانشجویان و گسترش زیاد برنامه های شبکه اجتماعی در موبایل ها می باشد که امیدواریم این ها نیز در آینده ای نزدیک با فرهنگ سازی مناسب حل شود.
وی در پایان با اشاره به نمازخانه خوابگاه خواهران گفت: یک نمازخانه کلی و چند نمازخانه در داخل خوابگاه ها وجود دارد که این ها نیز بیشتر جنبه سالن مطالعه به خود گرفته است که امیدواریم با تدابیر مسئولان نمازخانه های بیشتری به خوابگاه خواهران اضافه شود تا به غیر از فضای علمی فضای معنوی خوابگاه نیز تقویت شود.