به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، همایش علمی-تخصصی " اقتصاد و هنر" با حضور بیش از 200 نفر از اساتید، دانشجویان و هنرمندان عصر امروز در تالار کیمیای دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز برگزار شد.
استاد هادی سیف، عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران در این همایش گفت : زمانی مردم این سرزمین با کار و تلاش در عرصه ی هنر ، شرایط اقتصادی و اجتماعی مناسبی را برای خویش فراهم کرده بودند.
وی ادامه داد : هنر در سرزمین ما پیشه نیست، بلکه نوعی بازگشت به حق تعالی و نوعی وصال به خالق زیبایی هاست.
نویسنده ی 53 کتاب هنری-پژوهشی اظهار داشت : آموزش جدید ما در حوزه هنر ، آموزش کپی شده از جامعه های غربی است و به مکاتب آنها وابسته است، به همین دلیل دانش آموخته های دانشگاه های هنر ما کارایی لازم را برای انجام فعالیت های هنری متناسب با فرهنگ و هنر سرزمین کهن ایران ندارند.
استاد هادی سیف با بیان این پرسش که "چرا دانشکده فرش و دانشکده هنرهای مردمی در ایران نداریم" بیان داشت : اگر روزگاری میراث فرهنگی و هنری مان را مجدداً مورد ارزیابی قرار دهیم ، به افتخار آمیزترین جامعه دست خواهیم یافت.
عضو پیوسته فرهنگستان هنر از همه ی اساتید و دانشجویان خواست که در زمینه ی کاربردی کردن هنرهای اصیل ایرانی واستفاده از تجربه های گرانسنگ هنرمندان پیشکسوت تلاش کنند.
در ادامه این همایش از کتاب جدید استاد ارژنگ ربیعی، پژوهشگر هنرهای سنتی با عنوان "سراجی سنتی" رونمایی شد.
از دیگر بخش های همایش علمی-تخصصی " اقتصاد و هنر" می توان به تقدیر از دکتر سید احمد راعی به عنوان استاد نمونه و پیشکسوت بخش هنر و اهدای لوح تقدیر به استاد سیف به دلیل چندین دهه فعالیت برای احیای هنرهای مردمی اشاره کرد.
در پایان هم نمایشگاه دائمی تولید و عرضه هنرهای دستی (تعاونی دانشجویان و فارغ التحصیلان هنر) افتتاح شد.
این نمایشگاه دائمی در محوطه ی دانشکده هنر و معماری واقع در گلدشت معالی آباد گشایش یافت و شامل کارگاه های تخصصی جواهرسازی، پارچه بافی، هنر باتیک، هنر چوب و سوزن دوزی می باشد.