به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید عباس صالحی امروز در افتتاحیه مرکز رشد فناوریهای فرهنگ و زیارت و اختتامیه چهارمین جشنواره کسب و کار شرق کشور در مشهد بیان داشت: فرصتهای زیارت برای مشهد از زوایای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی قابل بررسی است، همچنین در شاخصهای اقتصادی باید شاخصهایی مانند تاثیر زیارت بر فرصتهای شغلی مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه بحث زیارت یک فضای ممیزی را به همراه دارد که آن را با گردشگری جدا میکند، افزود: گرچه عناصر گردشگری در آن وجود دارد؛ اما این وجه تمایزی نیز بین این دو میباشد، البته این به معنای این نیست که آنچه در صنعت گردشگری است، نادیده گرفته شود.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: یکی از منظرهای مهمی که در امر گردشگری زیارت مهم است این است که به زیارت به عنوان فرصتی برای فرهنگ سازی نگاه شود.
صالحی با بیان اینکه زائران تنها گردشگران و سیاحان نیستند، گفت: زیارت فرصتی برای بازگشت به خود و ارتباط انسان با خدا فراهم میکند که واسطههای معنوی ایجاد کننده این فرصت هستند.
وی با تاکید بر اینکه زیارت چنین هویتی را در عصر مدرن به وجود میآورد، بیان داشت: وظیفه مدیران و فرهنگ سازان است که این فرهنگ را گسترش دهند.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد ادامه داد: وظیفه مدیران ارشد کشور، مدیران استانی و فرهنگ دوستان است که سفره رضوی را گسترده و امکان بهره بردن از آن را فراهم کنند.
صالحی در زمینه محورهایی برای بهبود فرهنگ زیارت و گردشگری در مشهد با اشاره به اینکه این امر برنامه ریزی و تدبیر طلب میکند، تصریح کرد: شعائر دینی در مشهد باید به گونهای دیگر برگزار شود تا زائران یک خاطره برجسته معنوی را با خود ببرند.
وی افزود: با توجه به اینکه هویت معماری، رنگها و نقشها حفظ قدسی را نسبت به فضا و کالبد شهر ایجاد میکند، بنابراین باید به این امر توجه شود.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در پایان خاطرنشان کرد: نمادهای شهری و تاثیرات رفتارهای میزبان در این راستا کمک کننده است.